Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: ¦ladami Braci Dobrzyñskich - Drohiczyn 24-25.07.2010
> Inne > Kalendarium 2010
Thorgill
Witam Serdecznie

Drohiczyn by³ siedzib± zakonu Braci Dobrzyñskich. Znale¼li tu tak¿e niestety swój koniec.
Chcemy nawi±zaæ do tej tradycji. Zapraszamy na I Turniej Rycerski - ¦ladami Braci Dobrzyñskich.

Konkursy z nagrodami. Rejsy po Bugu replik± ³odzi. Gry i zabawy.

Drohiczyn to malownicze miasteczko na wschodzie Polski - 130 km. od Warszawy.

Zapraszamy w nasze progi !!!
Indar
Proszê o wiecej informacji - jakie datowanie, plan imprezy itd.
I.
yasha
Jaka szkoda ze tak puzno piszecie :(teraz juz sie nie zorganizujemy na wyjazd do ziemi przodkow.

Ale zyczymy powodzenia w zaszczytnej incjatywie.
BoskiMisza
No wreszcie potwierdzona inforamacja!!!

Impreza z tego co wiem to XIII wieczna, nad piêknymi terenami Bugu, wiêc zapowiada siê miodnie!
Dosz³y mnie s³uchy, ¿e w ramach grupowej ruchawki (chodzi oczywi¶cie o bitwê) ma byæ desant na pla¿y. Mo¿e byæ ca³kiem ciekawie.

Smocza Kompania napewno pojawi siê z siln± reprezentacj±!!!

Pozdrawiam
Misza
Indar
Gdyby siê okaza³o ¿e mam wolne w ten weekend to mo¿e i ja bym siê zjawi³. Szkoda ¿e tak pó¿no informacja posz³a.
I.
Teyrnon
Prosimy o wiêcej szczegó³ów! Co jest gwarantowane przez organizatora, a o co trzeba siê samemu zatroszczyæ? Czy mile widziani s± tylko reprezentacji kultury zachodniej, czy psubraty ze wschodu tak¿e mog± siê pojawiæ?

pozdrawiam
Thorgill
Dziêkuje za zainteresowanie.
Proszê o zrozumienie - to, ¿e tak pó¼no napisa³em o tej imprezie zadecydowa³o wiele czynników.
W ostatniej chwili pomys³ rodz±cy sie od ponad roku wreszcie wypali³.
Datowanie to przede wszystkim XIII w. Czasy Braci Dobrzyñskich.
Co oferujemy:
Na pewno jedzenia nie zabraknie. Miejsce z bogat± i prawdziw± histori±. Miejsce imprezy znajduje sie nad sam± rzek± ko³o grodziska.
W imprezie bierze tak¿e udzia³ replika ³odzi.

Mile s± widziani wszyscy którym i czasy i historia a tak¿e zabawa mi³e.
My do³o¿ymy wszelkich starañ aby nasz impreza przebiega³a sprawnie.
W mie¶cie - na górze bêda odbywac sie imprezy, koncerty itd...
Imprezê planujemy na ok.50 osób.
Yasha - tez ¿a³ujê, ale mam nadziejê, ¿e kiedy¶ wrócicie do Drohiczyna :-)
Indar - zapraszamy !
Misza - znamy siê i zawsze jeste¶cie mile widziani:-)
Teyrnon - Bracia ze wschodu te¿ bywali w Drohiczynie...

Gwarantujemy- przyjacielskie traktowanie, drzewo na ogniska, zni¿kê na piwo, wy¿ywienie.
Nagrody w turnieju.

Sobota ruszamy od 12. Gry i zabawy. Walki.
Niedziela od 11 - Msza polowa.
12.30 - Turniej konny i pieszy.
Thorgill
Wszystkich chêtnych zapraszam o zg³aszanie siê mailowo svet-perk@svet-perk.pl
Lub telefonicznie 504 246 926. Poni¿ej widok na teren...
Purvis
Ha! psubraty! szkoda, ze tak pó¼no siê og³aszacie, mo¿e jeszcze ktos od nas siê wybierze, ale ja juz nie dam rady.
Do wahaj±cych siê: je¶li naprawdê svetperk macza w tym palce, to ¿arcie bedziê pyszne i bedzie go opór.
Ju¿ Wam zazdroszcze....
Kakofonix
CYTAT(Thorgill @ 23:51 15.07.2010) *
Niedziela od 11 - Msza polowa.

Hej,
no - rado¶æ z ka¿dego nawróconego smile.gif . Czy msza bêdzie po ³acinie w rycie trydenckim?
Pozdrawiam, Andrzej
HubertBKZT
Jako¿ ¿e nam nie daleko to i przybêdziemy w okrojonym sk³adzie, nie mniej jednak z u¶miechem na ustach ¿e co¶ siê dziaæ zaczyna ciekawego w naszych rejonach bigsmile2.gif
Quaipeda
Witam,

Podziêkowania dla organizatora za ¶wietny wikt i opierunek, oby tak dalej. Smoczej za wspania³e towarzystwo i "¶piewy" ;D do rana. Teren przepiêkny i mam nadzieje ¿e w przysz³o¶ci impreza siê powtórz oraz przyci±gnie wiêksz± liczbê uczestników.

http://picasaweb.google.com/101363526338357115143/Drohiczyn#
Indar
Poprosimy o fotki i jak±¶ relacje - niestety s³u¿ba weekendowa zmusi³a mnie do pozostania.
Marek Hilgendorf
No czekamy, czekamy, gdyby nie Wielkie G to z Poznania te¿ by siê na pewno kto¶ wybra³, a tak to zabrak³o "mocy przerobowych"
BoskiMisza
Super impreza!

Wielkie dziêki dla organizatorów! Dawno nie chodzi³em tak najedzony na turnieju. W paru s³owach o plusach turnieju:
1. Teren - otwierasz namiot i widzisz jak tu¿ obok przep³ywa Bug. Niesamowite miejsce, w zasadzie odciête od cywilizacji. Obok jest tylko karczma Stara Ba¶n, ale ona jest wybudowana w klimacie i wiele rzeczy u³atwia, jak choæby toalety czy konieczno¶æ zakupienia piwa b±d¼ innych frykasów.

2. £ód¼ - to jest super opcja! Za³oga w ¶redniowiecznych strojach, a dooko³a cisza, woda i tylko ty i wios³o w rêku. Rewelacyjnz klimacik jak tak suniesz wielk± ³odzi± po rzece. Prawdopodobnie nie do powtórzenia na jakiejkolwiek innej imprezie XIII wiecznej.

3. Jedzenie - rewelacyjne jedzenie od rana do nocy! Na uczcie prosiaki, kurczaki i co tylko cz³owiek sobie za¿yczy. Oczywi¶cie dobre jedzonko mo¿na by³o popiæ piwem, które la³o siê strumieniami.

4. Pla¿a - s³oñce ¶wieci, jeste¶ zmachany po bieganiu w zbroi, a tu zaledwie 50 metrów i ju¿ jesteð na dzikiej pla¿y i kompiesz siê w rzece. Rewelacja!

Wed³ug mnie, miejsce ma gigantyczny potencja³. Je¿eli tylko organizatorzy bêd± robiæ imprezê w przysz³ym roku, to na 100% siê pojawiê, bo warto. Dawno tak sympatycznie nie odpocz±³em na turnieju.

Jedyny minus - to pogoda. Trochê w sobotê popada³o, ale to ju¿ si³a wy¿sza.

Jeszcze raz wieeeelkie dziêki dla Beni, Andrzeja i caej ekipy Svet Perk, za go¶cinê i ¶wietn± zabawê.

Mówie Wam - za rok naprawdê warto wpa¶æ!

Pozdrawiam
Misza
Thorgill
Chcieliby¶my Podziêkowaæ Wszystkim za przybycie, za mi³e towarzystwo i wspania³e pojedynki. Zwyciêzcy jeszcze raz gratulujemy !!!

Dziêki Wam zaczêli¶my na powa¿nie my¶leæ o powtórce tej imprezy. Pierwsze koty za p³oty. Dziêkujemy za dobre s³owa i przychylno¶æ :-)

Do zobaczenia

Andrzej i Benia
Korinka
Dziêkujê gospodarzom!
Chyba uda³o wam siê sk³oniæ czê¶æ XIIIstkowiczów, ¿eby sprawi³a sobie te¿ wcze¶niejsze ciuchy, aby móc przyje¿d¿aæ do was czê¶ciej :D przynajmniej takie mnie dosz³y s³uchy ;) (wiêc plan ksiêdza siê nie uda³ i pogañstwo siê szerzy devil.gif )
Miejsce piêkne, jedzenie wy¶mienite, atmosfera przesympatyczna, ¶wietne towarzystwo!
Przyjecha³am zmêczona, a mimo zabawy do 4 wróci³am niesamowicie pozytywnie nakrêcona smile.gif
Z mi³± chêci± przyjadê jeszcze kiedy¶ smile.gif

Pozdrawiam

(ma kto¶ jakie¶ fotki? nie mieli¶my aparatu :/ )
anka278
I ja siê do³±czê smile.gif
Wielkie dziêki dla Beni i Andrzeja za fantastyczn± atmosferê i wy¿ywienie na turnieju.
Miejsce genialne, jak kto¶ nie by³ niech ¿a³uje crazy.gif , genialna sprawa móc pop³ywaæ ³ódka po Bugu.
Podziêkowania nale¿± siê równie¿ grupie Svet Perk za mi³e przyjêcie XIII- owej ha³astry.
Smoczej za klimat i zacne towarzystwo bum.gif
Dziêki ch³opakom z OMACA za umilenie podró¿y swymi ¶piewami smile.gif.
To co, za rok spotykamy siê w Drohiczynie w wiêkszym sk³adzie smile.gif

P.S.
Je¿eli kto¶ znalaz³ jakie¶ srebrne obr±czki albo pier¶cionki to chyba moje angsad.gif pogubi³am dwie obr±czki i dwa pier¶cionki, maj± spor± warto¶æ sentymentaln± wiêc jak by kto¶ znalaz³ to proszê o kontakt.
HubertBKZT

Wielkie podziêkowanie Beni i Andrzejowi za tak piêkn± imprezê, biesiadê i za zaproszenie, by³o po prostu piêknie.

Kolejny uk³on grupom rekonstrukcji za tak mi³y klimat i poznanie tak fajnych ludzi.
Kto nie by³ niech ¿a³uje, czas spêdzony w takim gronie naprawdê szybko a wrêcz za szybko min±, z ¿alem siê odje¿d¿a³o z tak piêknego miejsca.
Bardzo mi³o bêdziemy wspominaæ p³ywanie ³odzi± w tak doborowym towarzystwie.
Niech dobry Bóg da si³y w pracy nad kolejn± tak piêkn± imprez± a nam wszystkim rekonstruktorom Thorgill zaproszenie. aniol.gif

Mamy nadziejê ¿e za rok bêdzie znów taka przednia zabawa na któr± zostaniemy wszyscy zaproszeni.

madrath
Spoko impreza.

Malownicze po³o¿enie nad rzeczk± i pewna odleg³o¶æ od miasta to najwa¿niejsze atuty. Poza tym miejsce ma spory potencja³ i du¿o zapasowej przestrzeni na powiêkszanie turnieju. No i te ³ódeczki - ponoæ s± a¿ 4! a ju¿ jedna to mega klimat.

Dziêki wielkie ekipie Svet Perk - perfekcja bigsmile2.gif

M.
Marek Hilgendorf
A¶cie mi narobili ochoty....
Na przysz³y rok stanê na uszach i jaka¶ delegacja poznañskich mieszczuchów, landwójtów i so³tysów zjawi siê na Dalekim Wschodzie.
Thorgill
Zdjêcia na pewno bêd±, dam znaæ. Ale przepraszam za d³ugi okres. Nasza Pani fotograf wyjecha³a i bêdzie dopiero po 8 sierpnia, a niestety nie zd±¿y³a obrobiæ zdjêæ.

Ale na pewno dam znaæ.

Pozdrawiam

Andrzej
Indar
I koniecznie wcze¶niej poinformujcie o kolejnej imprezie - ciê¿ko z dnia na dzieñ za³atwiæ sobie wolny weekend. A tak, narobili¶cie mi smaku i tyle by³o smile.gif
Krzy¶ko.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.