Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Szukam grupy lub osób niezrzeszonych.Katowice. XIV-XV w.
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia > Rekrutacje wszelakie i poszukiwania grup
Christophoros
Witam , nazywam siê Krzysztof poszukujê grupy lub jak wy¿ej w temacie osób z Katowic jako ¿e tam mieszkam, a jako¶ nigdy o ¿adnej odtwarzaj±cej t± epokê z tego miasta nie s³ysza³em. Kilka lat temu próbowa³em szczê¶cia w bractwie ale wyjazd za granicê wyhamowa³ moje hobby a interesujê siê tym ju¿ dobre 10 lat.Ma³o praktyki walka.gif a du¿o teorii read.gif Mi³o by³o by poznaæ osobê/y które by mnie ponownie wprowadzi³y w epokê i pomog³y przy stroju , za pomoc odwdziêczam siê w miodzie pitnym , o dozgonnej wdziêczno¶ci ju¿ nie wspomnê szczerba.gif
szczê¶liwy posiadacz ³uku i zapa³u do szybkiego skoñczenia stroju, potrzebne tylko nakierowanie na dobra drogê.

Jak szuka³em na Bagritonie niestety taki oto by³ efekt :
"Nie znaleziono wyników..."
Borg
Chor±giew Ziemi Górno¶l±skiej
Vectir: http://www.vectir.m-a.pl/

¦wietni ludzie, którzy wiedz± co robi± i robi± to od lat.
Lysy_Gnom
Witam
Vectir to szko³a szermierki, której szef (Druid) wywodzi siê z ChZG ( notabene nadal jest w grupie, jak i równie¿ kilka innych osób).
Sama Choragiew Ziemi Górnoslaskiej posiada tymczasowa stronkê tutaj:
ChZG

Serdecznie zapraszam smile.gif
Christophoros
Dziêkuje bardzo za zaproszenie , na pewno odwiedzê was i mo¿e dziwnie to zabrzmi ale nadal szukam czego¶ bli¿ej jak 40km od miejsca zamieszkania ;) czy naprawdê niema nic z samych Katowic? ju¿ znalaz³em grupê z Sosnowca i Tych .Nie chce brzmieæ jak leniwiec po prostu je¶li wiem ¿e bêdê aktywnie je¼dzi³ tam i nazad to mi kobieta rowerek przepisze ¿ebym t³uszczyk spala³ a nie paliwo bigsmile2.gif , a wola³bym sp³acaæ strój jak benzynke . A bêdziñski nabór dopiero pa¼dziernik. Je¶li kto¶ z Katowic doje¿d¿a na spotkania ChZG to chêtnie bym siê na sierpieñ umówi³ na dogadanie warunków ile miodu przelewem za pomoc w powrocie do RR smile.gif
wis
Witam,

bezpo¶rednio w Katowicach masz grupê "Arte et Marte", oraz nasze stare miejsce do treningów - skwerek na samym koñcu parku Ko¶ciuszki (ju¿ po wschodniej stronie ul.Ko¶ciuszki) - jest/by³ tam wa³ ziemny dobry na strza³ochwyt. Wspólne treningi - miêdzybractwowo - urz±dzamy raz w miesi±cu - czêsto w Chudowie, ostatnio w skansenie chorzowskim - czyli nie tak daleko. Walcz±cy/tañcz±cy maj± dodatkowe zajêcia w Gliwicach/Tychach. Najbli¿sze spotkanie w Toszku 31.07 (jarmark ¶redniowieczny) - mo¿na przyjechaæ np w cywilu zobaczyæ siê z nami, porozmawiaæ (je¶li w stroju, to proszê o kontakt na priv). Ja równie¿ zapraszam do nas - uwa¿am, ¿e mamy sporo atutów:).

Pozdrawiam
Wis
ChZG
Kapral
Rota Najemna z Uniczew- odtwarzamy piechotê ¶l±sk±, datowanie tradycyjnie 1380-1425, treningi w Piotrowicach i Ochojcu, zapraszam
Rzemal
Witam. Jestem w miarê ¶wie¿y w tym temacie. Mieszkam z Zabrzu i mam pytanie: gdzie znajdê najbli¿ej w okolicy jakie¶ bractwo odtwarzaj±ce czasy ok. Grunwaldu? A mo¿e jest kto¶ z Zabrza? smile.gif Z góry dziêki za odpowied¼.
Marek z Myslowic
Je¶li Sosnowiec Ciê interesujê to zapraszam na priva. Lata 1380-1410
wis
Witam,

w Zabrzu s± co najmniej dwie grupy, niestety nie wiem, jakim okresem siê zajmuj± i jaki poziom reprezentuj±. Tradycyjnie zapraszam do nas - okres pasuje, jest siê od kogo uczyæ, z zaproszeniami na turnieje te¿ nie mamy problemów.

Pozdrawiam
Wis
Chor±giew Ziemi Górno¶l±skiej
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.