Witam,
Nie jestem do koñca pewny, czy piszê to w dobrym miejscu. Je¶li nie to mo¿ecie przenie¶æ temat gdzie indziej.
W ka¿dym razie piszê, bo zosta³em poproszony o pomoc. Mój dobry znajomy z Barcelony wraz z grup± innych pasjonatów tworzy moda do gry Mount&Blade. Mod nazywa siê Europe 1200 i jak sama nazwa wskazuje akcja dzieje siê w roku 1200. Zosta³em poproszony o pomoc, bo ch³opaki szukaj± informacji na temat Polski z tego okresu. Generalnie wszelkich informacji, bo trudno im znale¼æ jak±kolwiek literaturê na ten temat w innym jêzyku ni¿ polski. Jak pisze mój znajomy:
Any information about Poland's situation, lords, noble houses, important towns and castles, and also armies, composition, armour and weaponry, etc, in or around 1200 AD, will be most welcome.
Je¶li jest kto¶ chêtny do jakiejkolwiek pomocy w tym zakresie to tutaj jest link do forum poprzez które wszystko siê odbywa: http://forums.taleworlds.com/index.php/board,132.0.html
W imieniu mojego znajomego z góry dziêkujê za okazan± pomoc.
ps. Je¶li znalaz³aby siê osoba, która chce i mo¿e pomóc natomiast nie pos³uguje siê jêzykiem angielskim (opcjonalnie hiszpañski i kataloñski tez wchodz± w grê) to piszcie ja moge t³umaczyæ.
Pozdrawiam