Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Mount&Blade - Europe1200 potrzebna pomoc przy rekonstrukcjach
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Grafika, makiety, prezentacje multimedialne
sobriquet
Witam,

Nie jestem do koñca pewny, czy piszê to w dobrym miejscu. Je¶li nie to mo¿ecie przenie¶æ temat gdzie indziej.

W ka¿dym razie piszê, bo zosta³em poproszony o pomoc. Mój dobry znajomy z Barcelony wraz z grup± innych pasjonatów tworzy moda do gry Mount&Blade. Mod nazywa siê Europe 1200 i jak sama nazwa wskazuje akcja dzieje siê w roku 1200. Zosta³em poproszony o pomoc, bo ch³opaki szukaj± informacji na temat Polski z tego okresu. Generalnie wszelkich informacji, bo trudno im znale¼æ jak±kolwiek literaturê na ten temat w innym jêzyku ni¿ polski. Jak pisze mój znajomy:

Any information about Poland's situation, lords, noble houses, important towns and castles, and also armies, composition, armour and weaponry, etc, in or around 1200 AD, will be most welcome.

Je¶li jest kto¶ chêtny do jakiejkolwiek pomocy w tym zakresie to tutaj jest link do forum poprzez które wszystko siê odbywa: http://forums.taleworlds.com/index.php/board,132.0.html

W imieniu mojego znajomego z góry dziêkujê za okazan± pomoc.

ps. Je¶li znalaz³aby siê osoba, która chce i mo¿e pomóc natomiast nie pos³uguje siê jêzykiem angielskim (opcjonalnie hiszpañski i kataloñski tez wchodz± w grê) to piszcie ja moge t³umaczyæ.

Pozdrawiam
Adrian £uczak
Macie tutaj ikonografie z Biblii Maciejowskiego:
http://www.medievaltymes.com/courtyard/mac...wski_images.htm

Wzorujcie siê na tym smile.gif

Ew. mo¿ecie wzorowaæ siê na wspó³czesnym odtwórstwie niektórych presti¿owych imprez (Czersk, I³¿a itp.) datowanych na XII/XIII wiek.

Pozdrawiam!
brat Bule
A czy 1200, to 1200, czy te¿ 1241 np?
Purvis
Podejrzewam, ¿e chodzi o okres "oko³o1200", analogicznie do "oko³ogrunwaldzkiego".
Przy okazji: M&B to chyba jedyna gra akcji, która ma ambicjê odwzorowania struktury zale¿no¶ci feudalnych. Szczerze polecam.
Jabol
z tego co mi wiadomo to jest mod 1257, mo¿e lepiej jakie¶ czasy pó¼niejsze? Jaki¶ XIV-XV w?
_KOBOLD_
Jest XIV -XV , jest nawet XV-XVI tylko jest pytanie czy to ma byæ mod pod warbanda czy starego M&B ?? Z tego co widzia³em to s± mody na wojnê ró¿ , wojnê 100Letni± ,krucjaty pruskie , krucjaty palestyñskie ......wladcê pier¶cieni , mad maxa , teletubisie i co sobie tylko wymarzysz a¿ po mod "iwo jima" i star wars crazy.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.