Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: XIII Turniej Rycerski o Miecz Kasztelana Zamku Ogrodzienieckiego
> Inne > Kalendarium 2010
JediNight
Czo³em!
Ludzie ludziska og³aszam, ¿e otwieram listê zg³oszeñ na XIII Turniej na Ogrodzieñcu. Wszystkich proszê o rych³e zg³aszanie grup, ze wzglêdu na to, ¿e jak co roku mamy ograniczon± liczbê miejsc uczestników.
Proszê od razu o przys³anie liczby uczestników turnieju i ilo¶æ osób startuj±cych do poszczegulnych konkurencji.

Konkurencje to:
- bojówka
- tañce dawne
- zapasy
- ³uczniczy
- kuszniczy
- bieg Damy z Rycerzem
- buhurt (5)
- TURNIEJ NA M£OTKI

W tym tygodniu jeszcze napiszê regulaminy do poszczególnych konkurencji, ale zg³oszenia proszê ju¿ przysy³aæ :D

Mateusz Machnik
tel: 502398147
machnik.mt@gmail.com

ewentualnie brzo1999@gmail.com
Robert Szatecki
Hej, nie widzê daty turnieju.
kriva
Termin turnieju nie zmienia siê od paru lat i jest to pierwszy weekend sierpnia. Czy tak?
smile.gif
Yan
Tak jak w latach poprzednich stawimy siê ponownie, jeszcze liczniej i weselej ni¿ ostatnio : )
Kichigai
To japoñce z Rzeszowa te¿ po raz trzeci pragn± nawiedziæ Zamek w Ogrodzieñcu smile.gif
Slavu
krakow po raz kolejny z checia przyjedzie
JediNight
Jak ju¿ kilka osób zauwa¿y³o, termin turnieju jest nieugiêty :D
tak wiêc 2 tygodnie po Grunwaldzie, czyli wypada 31 lipiec - 1 sierpieñ
W kwestii ewentualnych zwrotów kosztów dojazdów, to z góry uprzedzam ¿e nie ma takiej mo¿liwo¶ci. angsad.gif

Przypominam, ¿e zg³oszenia proszê przesy³aæ na maila, ewentualnie tel.
Gdyby listy zg³oszeniowe nie by³y jeszcze zape³nione do Grunwaldu to mo¿na mnie bêdzie z³apaæ w³a¶nie tam. Szukaæ mnie bêdzie mo¿na tam, gdzie bêd± konie :D

I proszê przesy³aæ w zg³oszeniach liczby uczestników, gdy¿ w przypadku zg³oszenia grupy bez ilo¶ci osób, nie bêdê móg³ przewidzieæ kiedy zamkn±æ listy. Takie zg³oszenie wisi mi wtedy w powietrzu i trochê komplikuje mi ¿ycie crazy.gif
keritt
Nowa grupa smile.gif ale starzy ludzie te¿ chêtnie przyjad± w skrócie Wolna Kompania Czarnego Or³a chêtnie siê zjawi smile.gif
IANUSS
witam.
szpitalnicy domu Krakowskiego zg³aszaj± gotowo¶æ uczestniczenia w szrankach i konkurach!
na chwa³ê Pana!!!
Elvrich
Jazar z Czêstochowy z Dzikich Rosomakow tez melduje ze pragne sie zjawic(lucznik zeby nie bylo) smile.gif bigsmile2.gif
Yan
Dosz³o nasze zg³oszenie mo¿e ?
JediNight
Yan ju¿ jeste¶cie wpisani.
Reszcie przypominam o zg³oszeniach na maila ewentualnie na tel.
Kichigai
Proszê o potwierdzenie zg³oszenia smile.gif
Asvald
jakie¶ wymagania co do strojów epokowych dla ³ucznika czy wystarczy w czesano ¶redniowieczny pozdrawiam:)
JediNight
Jak wiadomo datowanie turnieju to XIII-XVw. jak co roku :D
Elvrich
Czy doszlo moje zgloszenie na maila??
keritt
bigsmile2.gif ja ju¿ wiem ze jedziemy smile.gif

Chcia³am tylko dodaæ ¿e bêdê mia³a ze sob± dzwoneczki (janczarki chyba siê nazywaj±:D) i fajne zabijki do pasków ---> wiêc proszê zainteresowanych o privy smile.gif

piszê bo na Rabsztynie posz³y momentalnie i spó¼nialscy siê dowiedzieli po fakcie ze co¶ takiego jest w obozie :D
Elvrich
Przepraszam :P Ale czy doszlo moje zgloszenie??
Matheose
Grupa Rekonstrukcji Historycznej Routiers z Warszawy stawi siê jak zwykle icon_wink.gif
Kichigai
Czy by³o by mo¿liwe podanie pe³nej na dzieñ dzisiejszy listy bractw??
P.S
Nasze potwierdzenie przybycia które wys³a³em mailem dosz³o ??
Edwina
Ta ³adniejsza czê¶æ Liwiaków ;) w liczbie 2 sztuk w³a¶nie wys³a³a zg³oszenie i ma nadziejê, ¿e pomimo pó¼nego zg³oszenia przygarniecie nas na tegorocznym turnieju smile.gif
Kris Templar
Czo³em
Na Grunwaldzie zg³asza³em dwóch konnych. Co do piechoty u¶ci¶limy to w ci±gu trzech dni.
Powodzenia na Malborku
Piotr Koc
Czy mo¿na prosiæ o potwierdzenia zg³oszeñ? smile.gif
Dust
Równie¿ prosi³bym o potwierdzenie. Powoli trzeba zbieraæ do kupy manatki smile.gif
Edwina
Ja dzisiaj dosta³am potwierdzenie . Niestety moje zg³oszenie okaza³o siê zbyt pó¼no wys³ane.
Mam nadziejê, ¿e w przysz³ym roku uda mi siê do³±czyæ do Was. Mi³ej zabawy smile.gif
Matheose
Ja za to wci±¿ nie mam potwierdzenia... A czas ucieka i termin siê zbli¿a icon_sad.gif
Elvrich
No wlasnie, przydaloby sie dowiedziec:P
Kichigai
No i czosnek o kulistych kszta³tach czosnek o kulistych kszta³tach czosnek o kulistych kszta³tach...transport siê spieprzy³...Niestety nie dotrzemy na turniej... icon_sad.gif icon_sad.gif

Pozdrawiam.
kriva
By³o fajnie - jak co roku smile.gif
Piêknie dziêkujemy smile.gif
Jarpen Zigrin
Foto: http://picasaweb.google.com/10888123117594...ziencu01082010#

Wkrótce tutaj relacja: http://historia.org.pl/index.php

By³em pierwszy raz, podoba³o mi siê : )
keritt
Piêknie dziêkujemy za turniej , kolejny i liczymy na kolejne kolejne , i dziêkujemy ¿e zam siê che ciê¿ko pracowaæ na to ¿eby¶my wszyscy po raz kolejny mogli siê razem spotkaæ.

Chcia³am tylko, i przepraszam z góry, mo¿ecie na mnie nakrzyczeæ ale nie palcie mnie na stosie smile.gif, powiedzieæ ¿e bardzo prosimy aby nastêpnym razem ochrona zosta³a poinformowana o tym ze nie jeste¶my aktorami , i nikt nam nie p³aci za to co robimy , ( bo jak to us³yszeli¶my to nas trafiæ chcia³o ) zbroje to nie s± plastikowe zabawki w których siê panowie g³aszcz± , i nie traktowali nas jak "niedociumanych" którzy przyszli jak byd³o na polane. Bo my wiemy co to jest hakownica i do czego ona jest. A sprzêt jaki mamy to nie jest plecak tylko sami wiecie graty namioty itp itd i noszenie go z pod zamku na parking jest nieporozumieniem ( jak kto¶ chce to nastêpnym razem ja chêtnie skorzystam z us³ug tragarza smile.gif ) i mo¿e taka malutka sugestia, ja wiem ze tam jest masa turystów i oni ³a¿± jak cio³ki , ale zakazywanie nam wje¿d¿ania dzisiaj na teren zamku po to ¿eby spakowaæ sprzêt np organy , sto³y, wiatê ,namioty blachy i inne ( jak mówi³am to nie malutki plecaczek) jest g³êboko nie powa¿ne , a ochrona jest tam w³a¶nie po to ¿eby nam to u³atwiæ i dopilnowaæ ¿eby¶my nikogo nie uszkodzi , a nie traktowaæ nas ...s³ów zabrak³o po rozmowie z nimi... lub mo¿e im sensownych argumentów po "ciê¿kiej " nocy jaka spêdzili co niektórzy w stanie upodlenia totalnego, nie potrafi±c zapanowaæ nad awantura jaka mia³a miejsce np a nocy bo byli zajêci piciem.

przepraszam nie mam na celu marudzenia i naprawdê doceniam wasz± prace, jedyne zastrze¿enia mamy do ochrony i my¶lê ¿e inni maj± podobne zdanie. Jeszcze raz przepraszam jak kogo¶ urazi³am.
Strachu
Witam smile.gif
W imieniu swoim i ca³ego Bractwa Rycerskiego Ziemi Ostrowieckiej chcia³em podziêkowaæ za mi³e przyjêcie i szlachetne towarzystwo. Ze znoszeniem baga¿y rzeczywi¶cie by³ trochê k³opot ale my akurat nie mieli¶my tak du¿o 3 kursy i na dole smile.gif.
Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia
Edwina
Serdecznie dziêkujê pomimo ca³ego tego zamieszania z zaproszeniami, za ciep³e przyjêcie i cudowny klimat na turnieju. Bardzo mi³o nam by³o jak zgodzili¶cie siê nas wyczytaæ na otwarciu turnieju- nie czu³y¶my siê ju¿ jak intruzi. Macie przepiêkny zamek i na pewno w przysz³ym roku zapowiemy siê wcze¶niej i przyjedziemy wiêksz± ekip±smile.gif

Najwiêkszy plus- zamek i ludzie z ruchu
Najwiêkszy minus - "przemi³a" i delikatna ochrona
Je¶li mam byæ szczera to takiego chamskiego zachowania grupy facetów wzglêdem kobiet ju¿ dawno nie widzia³am. Zw³aszcza z pierwszego planu. Potem incydent w nocy z ju¿ nie¼le podpitymi panami... szkoda gadaæ. bardziej przeszkadzali ni¿ pomagali...
Nawet tury¶ci nie byli tak dra¿ni±cy...

a Teraz na os³odê parê fotek http://picasaweb.google.pl/wampirzak/Ogrodzieniec2010
Pozdrawiamy
Asia i Emila z Liwa smile.gif

Bogus³aw z Tarnowa
Witam!
Wybacz Andrzeju ze z³ama³em tradycje ale teraz wiesz chyba dlaczego nas u was nas nie by³o.
SZKODA!!!!
Pozdrawiam Bogus³aw z Tarnowa.
JDT
Ja ze swojej strony chcia³em serdecznie podziêkowaæ nie tylko za bardzo udany turniej a wiem po sobie ¿e organizacja imprezy zw³aszcza tak du¿ej nie jest sztuk± lekk± ani ma³±, ale zw³aszcza za udzielona mi pomoc, gdy po bitwie z poparzon± gazem prochowym twarz± odwo¿ono mnie po nocach do szpitala a¿ do Zawiercia. Informujê tu od razu wszystkich zainteresowanych ¿e jestem ca³y i zdrów ju¿ i twarzy mi nie amputuj± smile.gif Tak wiêc jeszcze raz dla organizatorów wielkie dziêki i po trzykroæ S£AWA IM !!!

A co do ochrony to có¿, ludzie s± jacy s± i co najwa¿niejsze nie nale¿y winiæ organizatorów turnieju za to ¿e gmina zatrudni³a stado ma³p w charakterze zamkowych cieciów. Miejmy tylko nadziejê ¿e skargi nasze dotr± do w³a¶ciwych organów i w przysz³ym roku na kolejnym bardzo udanym turnieju nast±pi± w ochronie pewne zmiany personalne.
Garrick
Witam
W swoim jak i bractwa imieniu pragnê serdecznie podziêkowaæ Bractwu Ogrodzienieckiemu za fantastyczn± imprezê, na która czeka³em od pocz±tku sezonu. Jest to jeden z turniejów który mile wspominamy. Dlatego wielka CHA£WA IM i reszcie orgów za to.

Minusem by³a ta dziwna ochrona, która napsu³a wiele krwi i ich bezczelne komentarze, ¿e nam za to p³acicie ¿e tu jeste¶my oraz straszenie policja. Z tego co siê orientuje to sami tez mieli¶cie problem z wjechaniem i zorganizowaniem pokazu. To tylko taka uwaga aby dotar³o do odpowiedzialnych za wybór ochrony i mo¿e skorzystali z us³ug kogo¶ bardziej kompetentnego.

I tak jak pisa³em turniej udany (choæ w tamtym roku by³ zdecydowanie lepszy) pogoda te¿ choæ mo¿e za bardzo w niedziele przygrza³o :P
Strachu
zdjecia ode mnie z aparaciku mozna zobaczyc tutaj http://www.facebook.com/editalbum.php?aid=...100000573999382
smile.gif
Blondara
O mam 1 super Fotke! Super album!
Slavu
przys³owiowe s³ita¶ne foty na facebooka
Nidhogg
CYTAT(Strachu @ 12:24 07.08.2010) *
zdjecia ode mnie z aparaciku mozna zobaczyc tutaj http://www.facebook.com/editalbum.php?aid=...100000573999382
smile.gif

A mo¿na poprosiæ o te zdjêcia w jakiej¶ ogólnodostêpnej galerii, nie wymagaj±cej logowania siê??
Strachu
http://www.facebook.com/album.php?aid=2456...mp;l=8dc662e065 przez ten link nie powinno wymagac logowania
Nidhogg
Dziêkujê.

Rafa³
Robert Szatecki
Cze¶æ,
W³a¶nie przygotowujê zestawienie zwyciêzców turniejów sezonu 2010, je¿eli kto¶ pamiêta to proszê o informacjê, kto zaj±³ 3 pierwsze miejsce.
Pozdrawiam Robert
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.