Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Bractwo Rycerskie w Bi³goraju
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia > Rekrutacje wszelakie i poszukiwania grup
Bodzio95
Witam,
s³ysza³ kto¶ mo¿e z was o bractwie rycerskim w Bi³goraju?? W internecie nie ma ¿adnych informacji, a niektórzy z moich znajomych mówi± ¿e jest a niektórzy ¿e nie ma...
W Bi³goraju jest te¿ szko³a walki mieczem, wiêc raczej i bractwo powinno byæ, ale nie ejstem pewny. Mo¿e kto¶ z was s³ysza³ o bractwie z tego miasta i ew. jakim okresem siê zajmuje??

Wielkie dziêki za odpowied¼!!
Indar
Tu masz mapê z grupami zarejestrowanymi na Bagrittonie:
http://bagrit.pl/mapa/mapa.php?co=grupy&lg=pl

A co to za szko³a, mo¿esz powiedzieæ co¶ wiêcej?
K.
Bodzio95
CYTAT(Indar @ 11:59 25.05.2010) *
Tu masz mapê z grupami zarejestrowanymi na Bagrittonie:
http://bagrit.pl/mapa/mapa.php?co=grupy&lg=pl

A co to za szko³a, mo¿esz powiedzieæ co¶ wiêcej?
K.

Niestety nie ma ¿adnego w Bi³goraju angsad.gif
A ta szko³a to ja dok³±dnie nie wiem. Mój brat raz by³ tylko ¿e to nie do koñca szko³a. Mówi³ mi, ¿e spotyka siê tam z 10 go¶ci oko³o 20stki i nie nawalaj± mieczami i mo¿na tam chodziæ do nich, tyle wiem. Tak jakby mieli tam treningi. Mo¿e jednak bractwo??
Wszystkie bractwa w Polsce s± zarejestrowane na Bagricie, czy jakie¶ mog± nie byæ??
Czy siê op³aca robiæ bractwo, którego cz³onkowie bêd± w wieku 15-16lat?? Najbli¿sze mamy w odleg³o¶ci oko³o 50km w Jaros³awiu ale to jacy¶ samuraje czy co¶ takiego, a to nas nie interesuje z koleg±.
Kolejne 2 bractwa najbli¿sze s± w Zamo¶ciu - ok. 70km. Jedno zajmuje siê XVII wiekiem, wiêc odpada. Drugie(Bracia Wilcy) natomiast jest dla nas idealne bo obejmuje od XII do XV wieku. Tylko ta odleg³o¶æ jest dla nas przeszkod±...
Indar
Spis Bagrita polega na dobrej woli grup - zapewne wiele "bractw" jest niezarejestrowanych w tym spisie.
Jak trenuj± w szkole i maj± miecze to zapewne jakiej "bractwo" ;). Najlepiej bêdzie jak siê do nich przejdziesz i spytasz czym siê zajmuj±.
Nie chodzi o Wasz wiek, raczej o podej¶cie do tego co chcecie robiæ. Poza tym po co Wam bractwo? - zacznijcie ¶ledziæ to forum, zastanówcie siê jaki wiek chcecie odtwarzaæ, jak± warstwê spo³eczn± itd. Czytajcie, ogl±dajcie ¿ród³a, zdjêcia z imprez itd. - za³o¿enie bractwa czy tam innej Grupy Rekonstrukcji nie spowoduje ¿e zaraz bêdziecie zapraszani na imprezy.
K.

A tu masz przewodnik "Jak za³o¿yæ Bractwo Rycerskie":
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=8678
Bodzio95
Spokojnie, ja tak wysoko nie mierzê smile.gif Nas interesuj± g³ównie czasy pierwszych piastów lub Kazimierza Wielkiego-W³adys³awa Jagie³³y
I wot cos znalaz³em. Na forum jest og³oszenie bractwa z Che³ma, ¿e maj± "filiê" w Bi³goraju. I nawet czasy Mieszka I - Boles³awa Chrobrego.

PS: D³ugo siê zastanawia³em nad tym co Ci odpowiedzieæ... Muszê siê zastanowiæ.
Warstwa spo³eczna to oczywi¶cie rycerstwo, a raczej wojowie, a o reszcie napiszê wieczorem. Pogadam z kolegami.

Ju¿ czyta³em smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.