Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Pomoc dla Szymona
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia
Tomasz Rejf
Du¿o ludzi zna Szymona Kasaka z Sandomierza. Dzi¶ jego dom stoi w wodzie po dach. Jest teraz w trudnej sytuacji tym bardziej, ¿e jego synek wymaga specjalistycznej opieki. Proponujê zrobiæ ¶ciepê na dora¼n± pomoc. Ja chce mu wys³aæ 100z³. Na imprezie w Uje¼dzie chcemy wystawiæ kasetkê by zbieraæ pieni±dze w¶ród widzów.

Donacje przekazujcie dla:
Szymona Kasaka 27-600 Sandomierz ul.Wielowiejska 6

numer konta: 37102049260000110200436931
Pinior
My tez na najbli¿szych imprezach chcemy zbieraæ kasê dla Szymka i Rodziny. Zapraszam do w³±czania siê w akcjê. Naprawdê mo¿emy pomóc.
Pozdrawiam
Dominik
£azarz
Salve Fratres!

Kiedy¶ by³o podobne has³o na freha o pomoc dla Dimitrija Niestiuka. Uda³o siê zebrac niez³± sume. Tomasz wrzuæ konto na forum. Kto ma wp³aciæ to zapewne to zrobi.

Pozdrawiam Grzegorz
Parufka
Jak siê ruszymy wszyscy to nawet drobne kwoty stworz± jak±¶ realn± pomoc.
Nie godzi siê kompana w potrzebie zostawiæ samego.
Tomasz Rejf
Donacje przekazujcie dla:
Szymona Kasaka 27-600 Sandomierz ul.Wielowiejska 6

numer konta: 37102049260000110200436931
Tomasz Pêkala
Tyle ile mog³em tyle przela³em.
Szymon niech da info czego potrzebuje.
Ciuchy, sprzêty, jedzenie, etc.
Mamy nadziejê znale¼æ siê w okolicach Sandomierza w przysz³y weekend to by¶my pozbierali i przywie¼li.

Namawiam gor±co wszystkich z RR by dali choæ trochê - razem lepiej.
Tomasz Rejf
dla ch³opców Szymona ubrania w przedziale 146-152 i 116-122cm, ka¿da inn± pomoc te¿ przyjm±. Ubrania i rzeczy z okolic Warszawy mo¿e odebraæ Tomasz Pêkala i ja, z okolic Kielc Dominik S³oñ, z okolic Krakowa Marek Piwoñski.
Szymon Okrutny
witam.
dziêki wszystkim za pomoc, dziêki za dobre s³owo. dziêki Tomkowi za inicjatywê.
sam nie ¶mia³bym prosiæ icon_rolleyes.gif
w domu mam obecnie ok 180 cm wody. zala³o mi wszystko- a wygl±da to tak:
rivetus
Jak znam domy (choæ sam mieszkam w blokowych slumsach) to pralnia pewnie jest w piwnicy albo na parterze. Jest do wziêcia w±ski (znaczy siê ma³y wsad) polar. Spsu³o siê ³o¿ysko na wale bêbna i simmering. Roz³o¿one, tak¿e tylko sci±gacz do ³o¿ysk potrzebny (jak bêdzie ¶ci±gacz - z³o¿ê dzia³aj±c± do transportu) i pralka gotowa.

p;
kamil
rivetus
A i najwa¿niejsze - lokalizacja Kraków circa about 29 listopada.
Viator
Kurczê, mam nadziejê, ¿e by³e¶ chocia¿ czê¶ciowo ubezpieczony. Mnóstwo ludzi, niestety, nie by³o.
trollu
Szymon napisz czy reflektujesz na t± pralkê od rivetusa. Je¿eli tak to j± w jaki¶ sposób przetransportujê.
Viator
Czy ewentualne rzeczy wysy³aæ na Wielowiejsk± 6, czy lepiej na razie na inny adres (rodziny?)?
Szymon Okrutny
cze¶æ.
reflektujê na pralkê jak najbardziej.
wielowiejska 6 jest zalana. ja mieszkam na razie z rodzin± w Opatowie w mieszkaniu s³u¿bowym, które mój szef udostêpni³ mi nieodp³atnie bez limitu czasowego.
ale i tak muszê sobie znale¼æ co¶ wiêkszego po podejrzewam, ¿e do zimy nie dam rady osuszyæ i wyposa¿yæ domu.
ubezpieczony na szczê¶cie jako¶ tam by³em
co do adresu a który mo¿na by co¶ przys³aæ to:

Krzysztof Ko³eczek
27-600 Sandomierz
ul. kose³y 14/66
kom. +48 508 299 352
fax. +48 15 832 49 57

Jeszcze raz wielkie dziêki
rivetus
Czo³em.

¦ci±gacz ju¿ za³atwilem.
Teraz potrzebna pomoc przy wytaszczeniu pralki z piwnicy (pr±dnik czerwony).
Plus potrzebny kto¶ mobilny do zakupu ³o¿ysk i simmeringu - ja do koñca miesi±ca nie mam siê jak ruszyæ z domu.
³o¿yska 6205zz oraz 6206zz
Simmering 35x62
Naprawa i testowanie zajmie kilka godzin, takze przyda³oby siê umówiæ na dzieñ, dwa przed planowanym transportem.
Kontakt przez PW.

p;
kamil
Jarek Przyby³o
Szymek, mogê t± pralkê wzi±æ do Tuchowa na 30 maja. Je¶li kto¶ mia³by rzeczy z okolic Krakowa to podstwiê dostawczaka we wskazane miejsce.
Tomasz z £añcuta
Og³osi³em zbiórkê w Zakonie. Trzymaj siê Szymon.
Szymon Okrutny
trzymam siê., a có¿ innego mi pozostaje??
ale trzymam siê te¿ dziêki wszystkim ¿yczliwym ludziom - i tym znajomym i tym nieznajomym.
dziêki
Jarek Przyby³o
Szymon, woda opada ?
Szymon Okrutny
bardzo powoli. opad³o mo¿e 50 cm. rozmawia³em dzi¶ z oficerem prasowym stra¿y po¿arnej, twierdzi³ ¿e jeszcze z tydzieñ co najmniej zejdzie z tym opadaniem. a mój dom jest w takim miejscu ¿e po³owa wody skierowanej do Wis³y przejdzie przez moje podwórko. stra¿acy rozkopuj± wa³y, ¿eby woda mog³a sp³yn±æ.
jutro spróbujê dop³yn±æ do domu.

panowie- nie wiem co powiedzieæ. dziêki jak nie wiem co smile.gif
Ania ¯uk
Szymon, wiadomo, ¿e najpraktyczniej przes³aæ Wam pieni±dze (posz³y od Martusi dla ch³opaków wujka Szymona), ale je¶li ogarniesz jak to u Was wygl±da -napisz. Mo¿e kto¶ ma niepotrzebny sprzêt, ja wiem, odkurzacz, farby, deski czy co¶ w ten deseñ.
Szymon Okrutny
jeszcze raz serdeczne dziêki.
p³ywa³em dzi¶ do swojego domu. nawet nie ma o czym pisaæ. w domu mam jeszcze ok 120 cm wody. wszystko p³ywa.

a i nie wiem co powiedzieæ

muszê wyedytowaæ i dodaæ ¿e nie wiem jak dziêkowaæ wszystkim Frehowiczom.
£azarz
Salve Fratres!

Kas± kas± to jedno ale oprócz tego ju¿ teraz jak wcze¶niej pisano sa Szymkowi potrzebne rzeczy codziennego u¿ytku. Wcze¶niej deklarowano pralkê, moja trzoda zakonna zorganizowa³a odkurzacz mo¿e kto¶ z was znajdzie u siebie jeszcze co¶ w idealnym stanie z AGD.

Pozdrawiam Grzegorz
Jarek Przyby³o
Ja mam ju¿ ugadan± kolejna pralkê - Gorenje, sprawna i na chodzie i kuchenkê gazow±. Je¶li Tobie siê nie przyda to my¶lê, ¿e chêtni siê znajd±.
Tomasz Pêkala
Hej Szymon!

W ten weekend bêdziemy w Krzy¿toporze.
Bêde mia³ dla Ciebie ubrania do odbioru.
Nag³osni³em sprawe u siebie i otrzyma³em troche ubrañ.
Bêdzie tego ze 2 worki (obiêto¶ciowo ;) ) - dla ch³opaków

Jak Ci przekazaæ?
Bêdê dzwoniæ....telefony poda³e¶ wczesniej. ;)
Szymon Okrutny
cze¶æ.

Tomek - skontaktujemy siê.

jak bêd± jakie¶ nadwy¿ki - chêtnie siê podzielê z najbardziej potrzebuj±cymi. rozeznanie jakie-takie mam.

dziêki dla wszystkich
Arturro2008
Pewnie Wam te¿ przyda³yby siê ubrania, buty etc. Jakie rozmiary potrzebujecie? Ja dostarcze czajnik elektr. Transport przez Tomka Pêkale.
Szymon Okrutny
witam wszystkich.

serdeczne dziêki.
bêdê niestety odciêty od internetu.
nie wiem kiedy siê znowu odezwê.

w razie co - mój telefon 506 039 392

witam.
Tomek Pêkala przekaza³ mi co trzeba. dziêki.
pozdrawiam

Szymon
Szymon Okrutny
witam wszystkich.

po prawie rocznej przerwie chcia³bym jescze raz wszystkim podziêkowaæ i poinformowaæ, ¿e od Wielkanocy mieszkam wreszcie u siebie.
co prawda jest jeszcze sporo do zrobienia ale wiadomo- nie ma to jak we w³asnym domu.
trochê to trwa³o, ale bez waszej pomocy trwa³oby to jeszcze d³u¿ej.
czê¶c rzeczy które dosta³em tak naprawdê przydaje siê dopiero teraz przy urz±dzaniu domu i wyposa¿aniu kuchni.
Jeszcze raz dziêkuje w imieniu zony, ch³opaków i swoim.

A- zapomnia³em dodaæ. - jak bêdziecie kiedy¶ w Sandomierzu to wpadnijcie na ... kawê tongue.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.