Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Wymiary klonowego longbowa z galezi xD
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > £ucznictwo
Gerardo
witam, scia³êm ga³±z klonowa, tylko wiadomo jak to w galeziach jeden koniec grubszy a drugi krótszy. a wiec, czy w luku longbow jedno ramie musi byc takiej samej srednicy jak drugie
Viator
CYTAT
wiadomo jak to w galeziach jeden koniec grubszy a drugi krótszy
Wiadomo, jak to w ga³êziach. Co Ty, cz³owieku, za micha³ki tu wypisujesz?

Ch³opie, przez najbli¿szy tydzieñ poczytaj sobie inne tematy w tym dziale i za tydzieñ zapytaj, OK?
Np. tutaj: Sezonowanie drewna na ³uk.

Poza tym zdawa³o mi siê ¿e odpowied¼ na tak postawione pytanie jest intuicyjna? Chocia¿ czy ja wiem - o dwukó³ce te¿ nigdzie nie wyczytasz, ¿e powinna mieæ oba ko³a tej samej ¶rednicy...
wojtek1000
CYTAT
Wiadomo, jak to w ga³êziach. Co Ty, cz³owieku, za micha³ki tu wypisujesz?

A co to s± micha³ki ?

Edit: Co to s± micha³ki?
G³odne kawa³ki, banialuki, wyssane z palca...
S³ówko "micha³ki"w tym znaczeniu jest w u¿yciu od bardzo dawna, aczkolwiek w ostatnich latach nabra³o akurat u nas na Freha nowego blasku, a to dziêki ksi±¿kom o krucjatach autorstwa niejakiego pana Micha³ka (to nazwisko, nie imiê), który ilustracje do nich, pokazuj±ce strój i uzbrojenie ró¿nych uczestników tych walk, czêstokroæ ... no w³a¶nie, wysysa³ z palca.
Temat jednak nie jest o micha³kach, przypominam.
Pozdrawiam - Viator
robin_
co¶ te forum ³ucznicze na freha schodzi na psy , nic siê nie dzieje od dawna ciekawego.Przypomnê kilka ciekawych tematów z dawnych lat mo¿e podniesie siê poziom dyskusji ;)
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.