Czy kto¶ wie gdzie na terenie ¶l±ska, w mo¿liwie bliskiej okolicy Katowic albo jeszcze lepiej Pszczyny mo¿na od rêki nabyæ hufnale? Znalaz³em kilka sklepów internetowych, wola³ bym jednak je pomacaæ przed zakupem. Zwyk³e, proste, wrêcz prymitywne, robione maszynowo niestety ze wzglêdu na cenê -nie kontakt do rzemie¶lników robi±cych na zamówienie rêcznie.
Wiem, ¿e pytaæ o nie mo¿na u weterynarzy zw³aszcza specjalistów od du¿ych zwierz±t gospodarczych oraz ludzi, który konie podkuwaj±, w sklepach je¼dzieckich, w "starych" ¿ela¼niakach, w sklepach "ekologicznych". Potrzebna mi jednak konkretna informacja gdzie s±, gdzie kto¶ je widzia³ i to nie 5lat temu -bo wtedy i w moim miasteczku by³y w sklepie:( Allegro patrolujê na bie¿±co i owszem s±, problem ten sam co ze sklepami internetowymi. Na gie³dach staroci siê trafiaj±, ale nigdy na pewno. Targi je¼dzieckie gdzie¶ daleko to tak¿e nie zbyt dobry pomys³ dla kilku gwozdków no i nie s± organizowane raz na miesi±c by podskoczyæ uzupe³niæ zapas.
Bêdê bardzo wdziêczny za informacjê.
http://stadniny.pl/?woj=13&se_word=&am...6&id=ofertyNie pro¶ciej zadzwoniæ wprost do sklepów je¼dzieckich w twojej okolicy i spytaæ, czy aktualnie maj± podkowiaki?
Oczywi¶cie, ¿e mo¿na. Od tego jest jednak forum by wymieniaæ siê informacjami. Pewnie poza mn± komu¶ innemu taka informacja mo¿e siê przydaæ tak samo jak informacja gdzie kupiæ skórê, mosiê¿n± blachê, tani len i setki innych produktów, które z ksiê¿yca nie spadaj±, ale jako¶ nie ma ich w hipermarketach:) Same sklepy internetowe i stadniny to nie jedyne ¼ród³o hufnali. Sklep ze ¶rubkami w moim mie¶cie jest w stanie je sprowadziæ, ale za pó³ roku, bo co tyle maj± dostawy, a nie og³asza siê on w internecie i nie jest zwi±zany z bran¿± je¼dziecka. W koñcu to tylko kawa³ki metalu, a nie wysoce profesjonalny sprzêt bran¿owy.
witam
nie wiem czy to co¶ pomo¿e,ale ja kupowa³em hufnale w gminie Goleszów, ( okolice Cieszyna ) z tego co pamiêtam to albo p³aci³em 1 z³ za sztukê albo to na kilogramy by³o, ale teraz nie pamiêtam ile kilogram kosztowa³, a kupowa³em to w sklepie " Storczyk " tak go tam nazywaj± a mie¶ci siê on przy urzêdzie gminy
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.