Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Przyjêcie go¶ci ze wschodu
> Inne > Kalendarium 2010 > Grunwald 2010
Jasiek - Wawa
Witam,

Chcia³bym poruszyæ temat podej¶cia do go¶ci zza wschodniej granicy. Pomy¶la³em, ¿e jest to wa¿na sprawa po tym jak zostali¶my przyjêci na Bitwie Narodów na Ukrainie.
Oprócz wspólnych zabaw wieczorami przy ogniskach, niesamowitym prze¿yciem by³o us³yszenie,¿e trybuny (obsadzone w wiêkszo¶ci przez Ukraiñców) dopinguj± reprezentacji Polski.
Piszê o tym, gdy¿ pamiêtam jak zachowywali siê zarówno tury¶ci jak i ludzie zwi±zani z RR w czasie walk 5v5 i du¿ego melee w 2009. I szczerze mówi±c bojê siê, ¿e sytuacja siê powtórzy, a przez to spali³bym siê ze wstydu.
Chcia³bym aby walki na Grunwaldzie by³y przez Rosjan, Ukraiñców, Bia³orusinów, Litwinów i wszystkich innych tam obecnych by³y zapamiêtane jako dobra "impreza dla walcz±cych" a nie bitwa z politycznym podtekstem.
Chcia³bym zwróciæ uwagê ludziom, którym zale¿y na podwy¿szaniu poziomu w RR, aby reagowali na zachowania, które nie powinny mieæ miejsca (skandowanie obel¿ywych tekstów itp). Zale¿y nam (walcz±cym) na jak najlepszych stosunkach z walcz±cymi ze wschodu, ze wzglêdu na poziom walk jaki reprezentuj±. Nie proszê nikogo o dopingowanie innych dru¿yn ni¿ Polska (choæ by³by to na pewno mi³y akcent), ale zwracajcie uwagê na zachowania "agresywne" (nie tylko fizycznie ale te¿ s³ownie) i zróbcie co¶ aby ludzi tak siê zachowuj±cych jak najszybciej siê pozbyæ - np. poprosiæ ochronê o usuniêcie ich lub cokolwiek innego bum.gif , wa¿ne ¿eby nie by³o wyzwisk itp.
Oni s± naszymi go¶æmi, potraktujmy ich z nasz± przys³owiow± narodow± go¶cinno¶ci±.
Jest to mój apel zarówno do organizatorów, jak i do ka¿dego uczestnicz±cego i ogl±daj±cego zmagania nasze i go¶ci z poza Polski.

Achi
Jasiek wiesz dobrze ¿e to bêdzie trudne, ale wszystkimi koñczynami jestem za tym pomys³em by powitaæ i zadbaæ by pamiêtali go¶cie ze wschodu o Grunwie jak o super imprezie na jak± mo¿na przyjechaæ co roku.
Dlatego trza by powitaæ wschód jak najlepiej i odwdziêczyæ siê im za to jak was powitali na BN. usmieszek_02.gif pijacy.gif love3.gif
Jasiek - Wawa
Mi raczej nie chodzi o to ¿eby im imprezê zrobiæ, a raczej o to ¿eby pilnowaæ siebie nawzajem, ¿eby siê wstydu nie naje¶æ...
Adrian £uczak
Ubierzmy wszystkich Polaków w Krzy¿ackie tuniki smile.gif
A na powa¿nie... ¦wietna inicjatywa - mo¿e po prostu w zapowiedziach Braterstw nie mówmy np. "Bractwo XXX" z Moskwy (czy z Rosji), tylko samo "Bractwo XXX" (no chyba, ¿e dane bractwo sobie tego za¿yczy). Zaoszczêdzi to wstydu w za³o¿onym zachowaniu (przynajmniej w jakim¶ stopniu) od strony turystów.

Taka moja ma³a, nieco naiwna sugestia...
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.