Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Turniej ³uczniczy
> Inne > Kalendarium 2010 > Grunwald 2010
Vytaut Jogai³a
14.07.2010 – ¦RODA , godz. 12.00
Organizatorem turnieju jest znany wytwórca ³uków drewnianych i ³ucznik Bronis³aw Bartczak http://rycerzeluku.prv.pl/kontakt/kontakt.htm
Konkurencje i przebieg turnieju maj± byæ niespodziank± dla uczestników.
Uczestników obowi±zuje strój historyczny. Minimalna ilo¶æ strza³ to 6, jednak mo¿e byæ ona niewystarczaj±ca w konkurencji strzelania na czas (stoper nie bêdzie zatrzymywany, ¿eby uczestnik móg³ wznowiæ strzelanie po wystrzeleniu „amunicji” smile.gif).
Promienie strza³ i lotki musz± byæ wykonane z materia³ów naturalnych, zabronione s± plastikowe nasadki. Nie wolno u¿ywaæ klikierów, przyrz±dów celowniczych i podpórek pod strza³ê. Preferowane s± historyczne ³uki drewniane oraz z materia³ów naturalnych, choæ z oczywistych wzglêdów dopuszczone bêd± te¿ laminaty. Dla strzelaj±cych z tych ostatnich zostanie wyd³u¿ony dystans podczas niektórych konkurencji.

Witold Jagie³³o (Rycerze £uku)
czubek123
A co by¶cie powiedzieli na dodanie konkurencji dla kuszników? Bo nie ma chyba ¿adnego turnieju kuszniczego (albo ja jestem niedouczony i o ¿adnym nie wiem). Tak jest zawsze: pe³no zawodów szermierczych i ³uczniczych a o kusznikach nikt nie pamiêta. Nie zapominajmy o pier... kusznikach! bigsmile2.gif
Nigger
Witam!
Nie znalaz³em lepszego miejsca na forum by zapytaæ siê o zapisy do oddzia³u ³uczniczego na inscenizacji grunwaldzkiej 2011.
Proszê o kontakt do osoby która bêdzie siê tym zajmowa³a.

Za udzielenie informacji z góry dziêkujê.
Grzyp
www.grunwald1410.pl -> Dla uczestników -> Dowódcy Chor±gwi Grunwaldzkich
Nigger
Wielkie dziêki.
efendi
Witam!
Poniewa¿ turniej ³uczniczy w tym roku nie doszed³ do skutku, cholera wie dlaczego, to jezeli organizatorzy pozwol±, w roku 2011 deklarujemy chêæ jego zorganizowania. (efendi i przyjaciele)
Je¿eli bêdzie wiecej niz 5 kuszników, to odbeda siê takze konkurencje kusznicze(jezeli kusze beda "legalne" i organizatorzy pozwola.
Ze swojej strony gwarantujemy profesjonalna "obs³ugê" turnieju a takze , razem z przyjació³mi, ufundujemy cenne nagrody.
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.