Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Potrzebny luzak na Grunwald
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia > Rekrutacje wszelakie i poszukiwania grup
Christos
Potrzebny luzak na Grunwald. Zapewniam namiot i jedzonko.
Selekos
Ale o co dok³adnie chodzi? Jaki "luzak"?
Viator
Christosie, skoro w równolegle napisanym drugim w±tku na ten sam temat (obecnie usuniêtym, bo w niew³a¶ciwym miejscu opublikowanym) uzupe³ni³e¶ informacje podaj±c:
CYTAT
Witam
Potrzebny luzak-giermek na Grunwald i byæ mo¿e parê innych imprez. Wymagania: umiejêtno¶æ jazdy konnej w terenie, obs³uga konia w warunkach polowych, podstawowa znajomo¶æ obs³ugi rycerza konnego. Zapewniam namiot - sto¿ek, jedzonko.
Pytania proszê kierowaæ na priva....
to dlaczego w tym temacie tego wszystkiego nie napisa³e¶, zmuszaj±c czytelników i moderatorów do zastanawiania siê o co biega?

Proszê na przysz³o¶æ pisaæ jednoznacznie tytu³ tematu. Gdyby¶ napisa³ "giermek" zamiast "luzak" toby by³o jasne, a tak to wygl±da jakby¶ szuka³ drugiego konia.

Uzupe³ni³em podtytu³.

P.S. Dobrze by by³o, gdyby¶ dopisa³ sk±d jeste¶ - chyba warto ¿eby giermek chocia¿ z raz zobaczy³ Ciebie (a co wa¿niejsze - Twojego wierzchowca, i vice versa) na oczy, zanim siê spotkacie w grunwaldzkim rozgardiaszu.
Christos
Faktycznie za ma³o informacji. Wybaczcie by³o pó¼no i chyba za³o¿y³em ¿e kto¶ kto obeznany jest z tematem koni w mig chwyci o co chodzi.

W uzupe³nieniu:
Grupa Damiana - Polska Rewia Konna www.pokazykonne.org, Warszawa, koñ siwy SP. Potrzebuje osoby do obs³ugi konia na Grunwaldzie od mniej wiêcej ¶rody do niedzieli. Potem koñ jedzie do Gniewu.
Owy luzak powinien byæ obeznany ze wszelkimi pracami stajennymi czyli karmienie, czyszczenie, siod³anie itd. Giermkowanie na bitwie i joust'cie mile widziane.

Je¶li ko¶ potrzebuje wiêcej danych proszê o info na priva. Zdjêcia: www.romafoto.pl w zak³adce galeria/historyczne i dalej Grunwald 2009. Fotka np. nr 196 (je¼dziec na siwym koniu, kropierz bia³o-czerwony z czarnymi krzy¿ami na bia³ym tle), fotka 333 (siwy koñ z lewej na pierwszym planie, fotka 353 (siwy z ty³u), fotka 487 (ja to ten z prawej bo z lewej to Damian). I to chyba wystarczy.
Ja bêdê rozbity w lekkiej Spadiego a konie stoj± jak zawsze w lasku wiec: poniewa¿ koñ jest mój w³asny potrzebny jest cz³owiek do którego bêdê mia³ 100 i 1 procent zaufania.

Nie zapewniam historycznego stroju chyba ¿e kto¶ bêdzie zbudowany podobnie do mnie. Wówczas co¶ powinno siê dopasowaæ.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.