Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Osobennosti Natsionalnoy Rekonstrukcii - Kopice 2010
> Inne > Kalendarium 2010
Vislav
Witam

Dziêki zainteresowaniu i uprzejmo¶ci Sumików z Kopic, w drugi weekend wrze¶nia 2010 organizujemy spotkanie Osobennosti Natsionalnoy Rekonstrukcii - Kopice 2010 nad Zalewem Szczeciñskim.
Jako wspó³organizatorzy wystêpuj±: Rodzina Sumików z przyjació³mi, Tomic i Vislav.

Tematem spotkania jest próba rekonstrukcji kultury nie tylko materialnej z koñca ubieg³ego wieku. Obowi±zuj±ca ikonografia to seria filmów:
Osobliwo¶ci Narodowego ........
Dwie role nie podlegaj±ce klonowaniu to:
Genera³ - Tomic
Ku¼micz - Vislav

Warunkiem uczestnictwa jest dobra znajomo¶ci ikonografii, odpowiednie przygotowanie strojów, kartonik tego lub owego - oraz co najwa¿niejsze subiektywna i bezwarunkowa akceptacja potencjalnego uczestnika przez Tomica i Vislava.

Wstêpny pokaz dla mniej zorientowanych w temacie

Pagody nie obiecujemy, jednak klimatyczna ³ód¼ motorowa i parê innych rzeczy z pewno¶ci± tak.

Utwory do opanowania:

pozdrowienia Vislav

LINKI

Особенности национальной охоты (Russian) (1995) 93:01'

Особенности национальной рыбалки (Russian) (1998) 94:44

Особенности национальной охоты в зимний период (Russian) (2000) 73:03

Фильм про фильм - Особенности национальной охоты - (Russian) o filmie 45:11 (2008)

Wspomagaj±co, chocia¿ to inna sceneria:
Особенности национальной политики™ {2003}
Tomic
mile widziany sprzêt do wêdkowania, jakby kto¶ posiada³ replikê kieszonkowej ³odzi podwodnej o napêdzie C2H5OH to oczywi¶cie zaproszenie ma automatyczne.
Bêdziemy bardzo rygorystycznie przestrzegaæ poprawno¶ci ubioru wiêc nawet drobne b³êdy nie zostan± przepuszczone. Dodatkowo bêdziemy te¿ bardzo dbali o rekonstrukcjê sfery duchowej. Oczywi¶cie mo¿e siê zdarzyæ ¿e bêdziemy weryfikowaæ na wyrywki znajomo¶æ ikonografii wiêc tak jakby samo przez siê znajomo¶æ tematu musi byæ doskona³a.
Jormungand
Ju¿ szukam ikonografii do stroju hmmm... i tu problem.
Wybiorê chyba obroñcê praw zwierz±t. My¶la³am te¿ nad mleczark±, ale wole jednak Pani± jedz±c± d¿emik. A! trzeba skombinowaæ taki czajniczek do czaju, moja Babcia gdzie¶ taki nawet ma!:-))))
Tomic
no samowar jest konieczny, ja mam nieu¿ywany jeszcze z czasów carskiej Rosji.

ja siê bêdê wzorowa³ na tej ikonografii
http://img.liczniki.org/20100204/butla_na-1265304077.jpg - genera³ w ca³ej okaza³o¶ci
ale tu ju¿ widaæ ¿e autor tej ikonografii podszed³ do niej lu¼no i do¶æ swobodnie przet³umaczy³ orygina³ nie wiem czy do koñca jest wiarygodna
Vislav
Witam
CYTAT(Jormungand @ 13:31 04.05.2010) *
Ju¿ szukam ikonografii do stroju hmmm... i tu problem.
Wybiorê chyba obroñcê praw zwierz±t. My¶la³am te¿ nad mleczark±, ale wole jednak Pani± jedz±c± d¿emik. A! trzeba skombinowaæ taki czajniczek do czaju, moja Babcia gdzie¶ taki nawet ma!:-))))

Jest jeszcze warstwa "historyczna" w polowaniu zim± - chocia¿ obawiam siê, ¿e bêdzie raczej spieszona. Tutaj w sam raz wyst±pi m.in. Aubrieta.

CYTAT(Tomic @ 13:34 04.05.2010) *

http://img.liczniki.org/20100204/butla_na-1265304077.jpg - genera³ w ca³ej okaza³o¶ci
ale tu ju¿ widaæ ¿e autor tej ikonografii podszed³ do niej lu¼no i do¶æ swobodnie przet³umaczy³ orygina³ nie wiem czy do koñca jest wiarygodna

Samowar - super!
Co do stroju to, chyba jeszcze co¶ do³o¿ysz do wersji letniej bigsmile2.gif

pozdr.Vslv
Tomic
wiadomo ¿e prawdziwy ultras dba tak samo i o bieliznê jak i o ubiór wierzchni, na górê zarzucê jak siê zrobi ch³odniej to http://opentorrent.ru/imagehost/2250/080617004156f0_4.jpg
Vislav
CYTAT(Tomic @ 15:07 04.05.2010) *
wiadomo ¿e prawdziwy ultras dba tak samo i o bieliznê jak i o ubiór wierzchni, na górê zarzucê jak siê zrobi ch³odniej to http://opentorrent.ru/imagehost/2250/080617004156f0_4.jpg

Nawet nie podejrzewa³em inaczej, chocia¿ wiem jak uwiebiasz "prawdziwych ultrasów" bigsmile2.gif

Mam dla Ciebie w prezencie identyczny niebieski szaliczek na szyjê - dok³adnie ten sam kolor.

pozdr.Vslv
Vislav
CYTAT(Tomic @ 13:34 04.05.2010) *

Tak przy okazji - nie kojarzê w tej chwili tego ujêcia z filmu. Jednak sama fotka jest OK, pochodzi z rosyjskich materia³ów.

pozdr.Vslv
Tomic
tu jest bardzo wiarygodna ikonografia tego samowaru

a na sam± my¶l o szaliczku ju¿ mi siê morda cieszy :-)
dziêki
Vislav
CYTAT(Tomic @ 22:33 04.05.2010) *
tu jest bardzo wiarygodna ikonografia tego samowaru

a na sam± my¶l o szaliczku ju¿ mi siê morda cieszy :-)
dziêki

Rozumiem, ¿e dysponujesz podobnym samowarem.

Natomiast szaliczek, jak na Genera³a przysta³o jest jedwabny tongue.gif
Vslv

Kazimierz
здравствуйте!

Potwierdzam pisemnie chêæ udzia³u w projekcie. Zastanawiam siê bardzo g³êboko nad rekonstrukcj± Siemionowa. Zaczynam poszukiwania odpowiednich elementów stroju jak i uzbrojenia smile.gif

Jak to siê nie uda to z pe³n± premedytacj± podejmê siê rekonstrukcji Liowy. "Ja ryby przyjecha³em ³owiæ! Du¿e ryby!" smile.gif

Ponadto mam dwoje kandydatów do rekonstrukcji Olgi Waljeriewnej Masliuk, jak i jej pridupasa Piatakowa. Oboje przygodê z reenactingiem chcieliby zacz±æ w³a¶nie od tego projektu smile.gif
Vislav
Привет Казимир!

Mi³o, ¿e zawita³e¶ w progi tego projektu. Oczywi¶cie wybór postaci nale¿y do Ciebie, a jakakolwiek akceptacja jest poza dyskusj±.

Olgê i придупаса pod wzglêdem poprawno¶ci rekonstrukcji bierzesz na siebie.

Bardziej ogólnie:
- bardzo mile s± widziane wszelkie fotki z postêpów naszych dzia³añ
- potrzebny bêdzie gazik z kierowc± (Milicja) niekoniecznie stale na gazie bigsmile2.gif

pozdr.Vslv
Vislav
Witam

Przepraszam bardzo, ale w sposób przypadkowy old.gif na³o¿y³y mi siê terminy spotkañ. Mam nadziejê, ¿e nie bêdziecie mnie mordowac za przesuniêcie terminu na 10-12 wrze¶nia 2010r.

pozdr.Vslv
rympa³
в умовах їжак ....

Jaki smaczny projekt,mniam - mniam.
Poszed³szy na ca³o¶æ - uwzglêdniaj±c Tu 22M, Mo³niê, Ka-27 i parê innych gad¿etów by³by najambitniejszym rekonstrukcyjnym projektem na ¶wiecie !
Móg³bym wnie¶æ do projektu giwerê, Uaza i ...krowê cool.gif
Tyle tylko, ¿e Uaz mo¿e nie dojechaæ na Pomorze a Muæka ma te¿ deczko daleko.
Pozostaje moja skromna osoba (rezerwujê ³owczego ze snu smile.gif ) i flinta.
W±troba zj...na z leksza, ale dla potrzeb rekonstrukcji damy radê.
Po rusku ¶piewam g³o¶no i wyra¼nie.

Zaznaczam w kalendarzu i mam nadziejê, ¿e tym razem los bêdzie ³askawy i ¿e moja ¶l±sko-ukraiñska pijacka morda znajdzie uznanie w oczach Gospodarzy i Organizatorów ( Vislav i Tomic ow± mordê ju¿ widzieli. Jormungand i Kazimierz tako¿ )
H³e, h³e.

Pok³ony -

R.
Schweinschnitzl
Здорово дед Вислав!
Идея твоя нам очень понравилась, может алкашей из Кёнигсберга пригласишь? тем более с одеждой и формой у нас проблем нет, да и ради реконструкции советского быта можем кому нибуть и морду набить))))
Vislav
Witajcie! Привет!

Rympa³ - zamierzamy ostro zamieszaæ jawê ze snem - dos³ownie i w przeno¶ni bigsmile2.gif ró¿ne gad¿ety i zapojka bêdzie. Pijacka morda bezwarunkowo i mile widziana, a tropa z pewno¶ci± bêdzie ³askawa. Do zobaczenia

Svinokotleta - serdecznie ¶ciskam Ciebie, ¯eñkê z rodzin± i wszystkich przyjació³ z Konigsberga
Алкаши всех стран, соединяйтесь!
By³oby niezmiernie mi³o go¶ciæ siê wspólnie na tym spotkaniu. Jedyny problem jaki mo¿e byæ, to oficjalne zaproszenie do wizy. Jest to ca³kowicie prywatne przedsiêwziêcie.
Wolin z wiadomych wzglêdów odpada - jest mi zreszt± bardzo przykro za tamtych organizatorów. Od ostatniego festiwalu nie je¿d¿ê tam wiêcej i nie wspó³organizujê z nimi ¿adnych projektów.

Mam nadziejê do zobaczenia!
Vislav

Vislav
Witam

Z przyczyn ró¿nych - zale¿nych i niezale¿nych ode mnie wynik³a potrzeba kolejnej zmiany terminu naszego spotkania.

Wstêpnie planujê pierwszy lub drugi weekend pa¼dziernika - koniecznie chcê odwiedziæ Kopice i starych przyjació³. Mam nadziejê, ¿e pogoda gdyby by³a prognozowana kiepska - nie odstraszy prawdziwych rekonstruktorów.

Ciekawy jestem jak wygl±da sprawa ze strojami. Ja ze swojej strony w najbli¿szych dniach poka¿e fotodokumentacjê.

serdecznie pozdrawiam
Vislav
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.