Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Cena mieczy u Wojciecha Szanka i kontakt
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Szermierka
Warrior
Mam zamiar kupiæ miecz u Szanka ( swój pierwszy) , ale na jego stronie nie ma podanych cen dla mieczy angsad.gif
Wie kto¶ ile kosztuj± ( lub od ile do ile) miecze z katalogu " pó¼ne" ? Oczywi¶cie nie musi byæ dok³adnie- wystarczy orientacyjnie
I druga wa¿niejsza sprawa: ma kto¶ do niego numer?
Bo no stronie s± podane dwa i oba nie dzia³aj± :/

I jako ¿e to mój pierwszy post na forum to:
POZDRAWIAM! I gratulujê adminom ¶wietnego forum smile.gif
Uther32
Gratulujê dobrego wyboru rzemie¶lnika :-) Jestem szczê¶liwym posiadaczem 2 mieczy od Pana Wojciecha, kilka innych mam na sumieniu od innych i powiem, ¿e deklasuje konkurencjê. Ale...
musisz siê uzbroiæ w cierpliwo¶æ bo realizacja (przynajmniej w moim przypadku) trwa³a w granicach 7-8 miesiêcy. Dodam od razu, ¿e warto czekaæ. Kontakt telefoniczny bardzo mi³y i rzeczowy. Ceny zale¿± od tego co sobie wybierzesz. Mój ostatni miecz (jednorêczny XIVw) o ile pamietam kosztowa³ 750 z³.
Przemko z Jarocina
CYTAT(Warrior @ 19:40 26.04.2010) *
Mam zamiar kupiæ miecz u Szanka ( swój pierwszy) , ale na jego stronie nie ma podanych cen dla mieczy angsad.gif
Wie kto¶ ile kosztuj± ( lub od ile do ile) miecze z katalogu " pó¼ne" ? Oczywi¶cie nie musi byæ dok³adnie- wystarczy orientacyjnie
I druga wa¿niejsza sprawa: ma kto¶ do niego numer?
Bo no stronie s± podane dwa i oba nie dzia³aj± :/

I jako ¿e to mój pierwszy post na forum to:
POZDRAWIAM! I gratulujê adminom ¶wietnego forum smile.gif

Witam!
Cena jedynek (jeszcze jaki¶ czas temu) wynosi³a oko³o 600 z³ (g³owica talaryczna, konstrukcja prosta, bez nadmiernych zdobieñ). Co do mieczy d³ugich, to nie pamiêtam dunno.gif Z kontaktem u pana Wojciecha zawsze by³o ciê¿ko anger.gif Mo¿e kto¶ inny zna aktualny numer, albo e-mail?
Pozdrawiam.
Warrior
Dziêki
I jeszcze pytanko- mo¿na kupiæ miecz " gotowy" to jest - podjechaæ do szczecina i kupiæ z tych które ma na miejscu - a je¶li tak o czy cena jest taka sama?
Mateusz z Grójca
panie Warrior, zasnanów siê jeszcze DO CZEGO DOK£ADNIE bêdziesz go u¿ywa³.
Ka¿dy miecz siê po³amie jak zacz±æ nim ostro trenowaæ na stal. Ka¿dy. Dlatego szkoda kasy ¿eby wydaæ 750z³ i czekaæ rok a potem w ci±gu roku go zniszczyæ
Co innego je¶li chcesz mieæ taki którym chcia³by¶ siê pochwaliæ pod wzglêdem rekonstrukcji albo jako¶ci wykonania..
Przemko zwany Zychem
CYTAT(Uther32 @ 19:56 26.04.2010) *
Mój ostatni miecz (jednorêczny XIVw) o ile pamietam kosztowa³ 750 z³.

Na ile starcza, przy jak intensywnej eksploatacji i jak z gwarancj±? Urwa³em nastêpnemu i teraz nie wiem co robic. Wszystko pêka ;]
£azarz
Salve Fratres!

Miecze rewelacyjne. http://miecz-sword.com/ stronka dzia³a tak samo jak i telefony do Wojtka.
natomiast z dodzwonieniem siê - Wojtek najczê¶ciej przebywa w swoim warsztacie w którym jest do¶c g³o¶no. Proponuje SMS lub cierpliwie dzwoniæ gdy¿ warto.
Uther32
CYTAT
Na ile starcza, przy jak intensywnej eksploatacji i jak z gwarancj±? Urwa³em nastêpnemu i teraz nie wiem co robic. Wszystko pêka ;]

Gwarancja 12 miesiêcy. Ja nie mia³em problemów do tej pory ale nie mogê powiedzieæ, ¿ebym je eksploatowa³ intensywnie.
Warrior
dziêkuje za tyle osób chênych do pomocy smile.gif smile.gif smile.gif
Je¶li chodzi o sposób u¿ytkowania to bêdzie on intensywny- ale póki co do samych æwiczeñ

@£azarz- jak to telefony dzia³aj±? dunno.gif Jak próbowa³em dodzwoniæ siê wczoraj to przy komórce operator gada o tym ¿e nie ma takiego numeru ... ,a przy domowym ¿e linia nie dzia³a ( spróbujê jeszcze dzisiaj siê dodzwoniæ. Na razie wys³a³em maila, i czekam na odpowied¼...

Warrior napisa³
CYTAT
I jeszcze pytanko- mo¿na kupiæ miecz " gotowy" to jest - podjechaæ do szczecina i kupiæ z tych które ma na miejscu - a je¶li tak o czy cena jest taka sama?

wiêc je¶li kto¶ odpowiedzia³by na te ostatnie pytanie to by³by koniec je¶li chodzi o moje pytania smile.gif
Uther32
CYTAT(Warrior @ 09:27 27.04.2010) *
dziêkuje za tyle osób chênych do pomocy smile.gif smile.gif smile.gif
Je¶li chodzi o sposób u¿ytkowania to bêdzie on intensywny- ale póki co do samych æwiczeñ

@£azarz- jak to telefony dzia³aj±? dunno.gif Jak próbowa³em dodzwoniæ siê wczoraj to przy komórce operator gada o tym ¿e nie ma takiego numeru ... ,a przy domowym ¿e linia nie dzia³a ( spróbujê jeszcze dzisiaj siê dodzwoniæ. Na razie wys³a³em maila, i czekam na odpowied¼...

Warrior napisa³
CYTAT

wiêc je¶li kto¶ odpowiedzia³by na te ostatnie pytanie to by³by koniec je¶li chodzi o moje pytania smile.gif

Niestety to nie jest supermarket rycerski :-) zamówienia maj± charakter bardzo indywidualny. Czasem zdarza siê w bran¿y, ¿e kto¶ nie odbiera zamówionego przedmiotu ale to raczej wypadki szczególne. Nie s±dzê, ¿eby to by³o mo¿liwe u Pana Wojciecha ale... warto zapytaæ.

Warrior
Czyli nie mam wyboru jak czekaæ ponad pó³ roku... hmmmm fajnie.
Kszysz
to kup z goods.pl
Warrior
nie dziêki
Jeszcze chcia³em napisaæ ¿e z kontaktem mailowym nie ma problemu- wys³a³em o godzinie 19 a teraz mam odpowied¼ ze zdjêciami - naprawdê dobry kontakt
Marek Hilgendorf
Co do wizyty u Wojtka, to ja mia³em takie szczê¶cie, ¿e gdy mój miecz "siê robi³" by³em na delegacji w Szczecinie i pojecha³em do warsztatu wybraæ g³owniê i oprawê... i dzi¶ jestem niesamowicie zadowolony....
Marcin Waszkielis
Miecze robi ³adne ale nie polecam do ostrej walki. Pó³ roku czekania, sporo kasy, a miecz pad³ na pierwszym turnieju.
Hodo
CYTAT
Jeszcze chcia³em napisaæ ¿e z kontaktem mailowym nie ma problemu- wys³a³em o godzinie 19 a teraz mam odpowied¼ ze zdjêciami - naprawdê dobry kontakt

No popatrz, a ja od 2 tygodni i kilku maili nie mogê siê doczekaæ odpowiedzi ;] Facet faktycznie b³yskawicznie odpowiada, dopóki nie wp³acisz zaliczki. Ja z³o¿y³em zamówienie w sierpniu i miecz nadal nie gotowy.

Pewnie powinienem dzwoniæ do niego codzinnie i kopaæ go w czosnek o kulistych kszta³tach ale nie lubiê w ten sposób robiæ interesów.
Warrior
CYTAT(Marek Hilgendorf @ 12:06 27.04.2010) *
Co do wizyty u Wojtka, to ja mia³em takie szczê¶cie, ¿e gdy mój miecz "siê robi³" by³em na delegacji w Szczecinie i pojecha³em do warsztatu wybraæ g³owniê i oprawê... i dzi¶ jestem niesamowicie zadowolony....

Ja mieszkam na obrze¿ach Szczecina- i to jest jeden z powodów dla którego wybra³em tego miecznika smile.gif
Adsumus
CYTAT
Pewnie powinienem dzwoniæ do niego codzinnie i kopaæ go w czosnek o kulistych kszta³tach ale nie lubiê w ten sposób robiæ interesów.

Ale tak trzeba icon_wink.gif Jak zamêczy siê go telefonami to przy¶piesza z odpowiedziami, z zamówieniami, najlepiej jakby dzwoni³a do niego osoba, która co¶ ju¿ od niego kupowa³a.

Pozdrawiam
A.
Monika ksf
CYTAT(Adsumus @ 12:25 27.04.2010) *
CYTAT

Ale tak trzeba icon_wink.gif Jak zamêczy siê go telefonami to przy¶piesza z odpowiedziami, z zamówieniami, najlepiej jakby dzwoni³a do niego osoba, która co¶ ju¿ od niego kupowa³a.

Pozdrawiam
A.

To tez siê nie sprawdza, Adsumusie, Pan Wojciech nie szanuje nawet kijentów którzy kupili u niego trzy miecze (mam w profilu jego dwie sztuki). Z zamówieniem wczesnej szabli nie mog³am siê doprosiæ przez kilka miesi±cy (mimo licznych obietnic - moje prosby przez telefon i mailem) nie wys³a³ obiecanych zdjêc do ustalenia szeczegó³ów zamówienia), w koñcu zamówi³am szablê u kogo¶ innego, ile mo¿na dzwonici i wysy³aæ maili z przypomnieniem co obieca³? Je¶li jest u niego ze s³owno¶ci± tak na bakier, to jak± gehenna by³oby przypominanie o terminie odbioru gotowej szabli?
Adsumus
Widocznie Pan Wojtek ma ró¿ne okresy je¶li chodzi o kontakt i nam uda³o siê trafiæ na ten bardziej przystêpny..
Page
Witam!

Mam mieczyk od pana Wojciecha (wczesny, rekonstrukcja mieczyka z ¯ydowa). Oprawa wykonana idealnie i zgodnie z wytycznymi (oryginalne wymiary). Ostrze ponad 1,5 roku temu posz³o po do¶æ intensywnych walkach. Z wymian± i zmian± parametrów samego ostrza nie by³o najmniejszych problemów.
Owszem, trzeba siê naczekaæ i niekiedy podenerwowaæ "przek³adaniem" terminów. Ale jako¶ wy¶mienita - widzia³em kilka innych jego wyrobów, nie tylko na zdjêciach - porz±dne wykonanie, lekkie, sprê¿yste - ogólnie czad.

Po cennik trzeba na priv do p. Wojcka uderzaæ.
Warrior
je¶li chodzi o cenê - teraz ju¿ wiem - miecze jednorêczne zaczynaj± siê od 500 z³
£azarz
Salve Fratres!

Wojtek bêdzie mia³ swoje stoisko na Grunwie. Tam wiêkszo¶æ z was bêdzie mog³a porozmawiaæ o cenie jak poznaæ jego wyroby.

Pozdrawiam Grzegorz
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.