Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Warsztaty teatralne
> Inne > Kalendarium 2010 > Grunwald 2010
Szeherezada
Witam smile.gif
po uzyskaniu zgody organizatorów informujê: w tygodniu poprzedzaj±cym rekonstrukcjê bitwy odbêd± siê warsztaty teatralne maj±ce na celu wystawienie moralitetu (mo¿liwe ¿e dwóch mojego autorstwa) w sobotê po bitwie a przed buhurtem. Warsztaty bêd± odbywaæ siê w Obozie Artystów i Kuglarzy" pod moim kierownictwem. Kto zatem chce zagraæ opoja lub mê¿nego rycerza (a i ksi±dz siê znajdzie) lub te¿ ma ochotê wzi±æ udzia³ w tworzeniu spektaklu "od kuchni" (tacy ludzie s± bardzo wa¿ni !!! a sufler -na wagê z³ota smile.gif), proszê o kontakt na priv. Chêæ udzia³u zg³osi³y te¿ dziewczêta z grupy DRA, wiêc zapowiada siê ciekawie.
Je¶li bêdzie du¿o chêtnych, wówczas bêdê siê stara³a, by wystawiæ dwa moralitety, na dwóch scenach... Wtedy zajêcia bêd± odbywa³y siê w dwóch grupach przed po³udniem (po po³udniu bêdzie czas na naukê tekstu).
Oczekujê na ludzi kochaj±cych sztukê i gotowych siê uczyæ. Ci, którzy uznaj± to za ostatni± z rozrywek, jakie bêd± dostêpne a bêd± chcieli siê tylko pobawiæ nie wk³adaj±c w to chêci i starania, s± niemile widziani, poniewa¿ takie podej¶cie rozstroi innych uczestników i wybitnie utrudni pracê. Piszê to od razu wprost, poniewa¿ chcê oszczêdziæ wszystkim nerwów (ju¿ zrobi³am jeden pe³nowymiarowy spektakl i mam pewne do¶wiadczenie). Dla mnie to priorytet. Z drugiej strony nie jest wymagany kunszt na poziomie zawodowym. Potrzebne s± zasadniczo powa¿ne podej¶cie i szacunek dla innych.
Zatem... kto czuje w sobie powinowactwo z ¯ó³kowskim lub Molierem, zapraszam smile.gif .
Pozdrawiam smile.gif
Szeherezada
Szeherezada
I jeszcze na chwilê:
na razie przewidujê jedn± grupê, wówczas zajêcia bêd± tak od 10.00 do 12.00. W przypadku, gdyby by³y wystawiane dwa moralitety, bêdzie odpowiednio: 9.00 - 11.00 i 11.00 - 13.00, a wieczorem czas na konsultacje, je¶li by kto¶ mia³ problem z interpretacj± roli.
Cmok z Dzia³dowa
Witam,

Godziny s± podane, mi³o smile.gif A czy mo¿na podaæ te¿ dni, bo nie bardzo wiem czy to bêdzie od poniedzia³ku?, czy wtorku?, etc. - tak dla pewno¶ci smile.gif

moja ¿ona bardzo chêtnie we¼mie udzia³ w takim przedsiêwziêciu.
gra³a w kilkunastu ró¿nych spektaklach w 3 ró¿nych teatrach amatorskich (ale z sukcesami) smile.gif i nadal oczywi¶cie gra.
Szeherezada
Hej smile.gif
zajêcia zaczynaj± siê od poniedzia³ku.
W przysz³ym tygodniu wrzucê tekst zdecydowanie dla mê¿czyzn, a tydzieñ pó¼niej - kobiecy. Wówczas te¿ - tzn. w przedostatnim tygodniu czerwca poproszê o zg³aszanie sugestii wzglêdem dekoracji - maj± byæ dwie - dwór królewski/biskupi (wzglêdnie królewski namiot) i ... karczma.
Pozdr.
Szeherezada

XXX
Szeherezada
Witam i przepraszam za po¶lizg smile.gif
Oto drugi moralitet, który równie¿ proponujê na Grunwald:

Szeherezada
Zatem, kto siê pisze - zapraszam do Obozu Kuglarzy w poniedzia³ek o 9,00 - bezpieczna godzina.
sugerujê ¶ci±gn±æ i wydrukowaæ interesuj±cy dan± osobê tekst - dzieki temu wszystko pójdzie ³atwiej.
Teoretycznie obsada jest ma³a, lecz bêd± potrzebni garderobiani i suflerzy ( o tym dok³adniej na warsztatach). Zawsze mo¿na dopisaæ jedn± czy dwie sceny smile.gif.
Je¶li kto¶ ma jakie¶ pytania - mój numer 693-33-73-73 (ju¿ przed Grunwem nie si±dê do netu).
Pozdrawiam,
Sz.
Szeherezada
Witam smile.gif

có¿, nie ka¿dy zagl±da na FREHA.
Warsztaty - ja du¿o skorzysta³am - przeæwiczy³am, co chcia³am, przeprowadzi³am kilka interesuj±cych rozmów i dowiedzia³am siê wiêcej o tym, co mo¿e siê wydarzyæ w trakcie prac.
Jednak ca³o¶æ nie zosta³a dokoñczona poniewa¿ jedynym mo¿liwym terminem wystawienia by³a 22 w sobotê (ja i suflerka nie mog³y¶my przyj¶æ z powodu czê¶ci oficjalnej w naszym obozie) - w rezultacie obsada jednego spektaklu posz³a na koncert, a kiedy dotar³am na miejsce dowiedzia³am siê, ¿e drugi sk³ad nie nauczy³ siê ról.
Przykre tylko by³o to, ¿e tych kilka osób, które siê deklarowa³y, nie napisa³y potem, ¿e rezygnuj±.
Generalnie - nawet rzecz niedokoñczona mo¿e byæ bardzo pouczaj±ca, tote¿ bardzo dziêkujê wszystkim, którzy mnie uczyli¶cie smile.gif. Cieszê siê, ¿e Was spotka³am, bo najwiêkszym skarbem tego ¶wiata s± m±dro¶æ i wiedza smile.gif.
Dziêkujê Tym, którzy brali w tym udzia³ za po¶wiêcony mi czas smile.gif.
Pozdrawiam,
Szeherezada
muzykus
Nie ma to jak za³o¿yæ temat na freha i ..... samej ze sob± pogadaæ na nim.
A`propos przeczyta³em te twoje wypociny - nie masz pojêcia co to takiego moralitet.
Nie pozdrawiam.
Pinior
A³aaaaa!! (Pardon- nie mog³em siê powstrzymaæ...)
muzykus
CYTAT(Pinior @ 17:17 31.07.2010) *
A³aaaaa!! (Pardon- nie mog³em siê powstrzymaæ...)

Jak widzisz Piniorku - ja te¿ siê nie mog³em powstrzymaæ i to nie tylko w tym miejscu.
Gratulujê córki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szeherezada
Witam ,
warsztaty swoje zadanie wype³ni³y. Teksty wykasowa³am, ¿eby nie prowokowaæ.
Proszê modów o wykasowanie ca³ego tematu.
'"Otoæ samicza dola w³a¶nie!" - Francois Villon.
Pozdrawiam
Sz.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.