Witam
po uzyskaniu zgody organizatorów informujê: w tygodniu poprzedzaj±cym rekonstrukcjê bitwy odbêd± siê warsztaty teatralne maj±ce na celu wystawienie moralitetu (mo¿liwe ¿e dwóch mojego autorstwa) w sobotê po bitwie a przed buhurtem. Warsztaty bêd± odbywaæ siê w Obozie Artystów i Kuglarzy" pod moim kierownictwem. Kto zatem chce zagraæ opoja lub mê¿nego rycerza (a i ksi±dz siê znajdzie) lub te¿ ma ochotê wzi±æ udzia³ w tworzeniu spektaklu "od kuchni" (tacy ludzie s± bardzo wa¿ni !!! a sufler -na wagê z³ota ), proszê o kontakt na priv. Chêæ udzia³u zg³osi³y te¿ dziewczêta z grupy DRA, wiêc zapowiada siê ciekawie.
Je¶li bêdzie du¿o chêtnych, wówczas bêdê siê stara³a, by wystawiæ dwa moralitety, na dwóch scenach... Wtedy zajêcia bêd± odbywa³y siê w dwóch grupach przed po³udniem (po po³udniu bêdzie czas na naukê tekstu).
Oczekujê na ludzi kochaj±cych sztukê i gotowych siê uczyæ. Ci, którzy uznaj± to za ostatni± z rozrywek, jakie bêd± dostêpne a bêd± chcieli siê tylko pobawiæ nie wk³adaj±c w to chêci i starania, s± niemile widziani, poniewa¿ takie podej¶cie rozstroi innych uczestników i wybitnie utrudni pracê. Piszê to od razu wprost, poniewa¿ chcê oszczêdziæ wszystkim nerwów (ju¿ zrobi³am jeden pe³nowymiarowy spektakl i mam pewne do¶wiadczenie). Dla mnie to priorytet. Z drugiej strony nie jest wymagany kunszt na poziomie zawodowym. Potrzebne s± zasadniczo powa¿ne podej¶cie i szacunek dla innych.
Zatem... kto czuje w sobie powinowactwo z ¯ó³kowskim lub Molierem, zapraszam .
Pozdrawiam
Szeherezada