A ja chcia³bym podsumowaæ wyniki turnieju.
£uczniczy:
I miejsce - Maria z K³odzkiego Bractwa Rycerskiego (ko³czan i strza³y)
II miejsce - Anna zwana An - von Reihl Wieniawa (sztylet - do odebrania jako¶, bo czmychnê³a¶ za szybko
)
III miejsce - Radek - Chor±giew Wojewody Poznañskiego Sêdziwoja z Ostroroga (kielich - równie¿ do odebrania przy jakiej¶ okazji) - a obstawia³em, ¿e to bêdzie zwyciêzca
Turniej bojowy na miecze pó³torarêczne:
I miejsce - Mateusz z Ogrodzieñca (miecz pó³torarêczny)
II miejsce - Wies³aw h. Wilk - Chor±giew Piastów ¦l±skich (topór - w zwi±zku z nieprzyjmowaniem nagród przez organizatorów powêdrowa³ on do Jaros³awa z Ma¶lic)
III miejsce - Jaros³aw z Ma¶lic - Raubritterzy von Silesia (kielich)
Turniej bojowy na miecze jednorêczne:
I miejsce - Wies³aw h. Wilk - Chor±giew Piastów ¦l±skich (miecz - i tu równie¿ w zwi±zku z nieprzyjmowaniem nagród przez organizatorów powêdrowa³ on do Dominika z Bractwa Rycerskiego Zamku Bêdzin)
II miejsce - Dominik z Bractwa Rycerskiego Zamku Bêdzin (topór - z tego co wiem zostanie przekazany Paw³owi z Boles³awca)
Trójbój rycerski:
I miejsce - Dominik B³oñski - Piesza Rota Bocke (topór)
II miejsce - Tomek z Von Reihl (topór)
III miejsce - Pawe³ z Boles³awca - Boles³awiecka Dru¿yna Rycerska Syrokomla (kielich)
Turniej dru¿ynowy:
I miejsce - Raubritterzy von Silesia (topór)
II miejsce - Chor±giew Rycerska Srebrne Wilki (topór)
III miejsce - Rota Piesza Bocke (kielich)
Turniej pokazowy (walki i tañce):
I miejsce - K³odzkie Bractwo Rycerskie wspólnie z Chor±gwi± Ksiêstwa Ziêbickiego (miecz i buzdygan)
W imieniu Chor±gwi Piastów ¦l±skich wszystkim uczestnikom dziêkujê za przybycie, wspania³± zabawê i mo¿liwo¶æ spêdzenia z Wami mi³ych chwil. Do zobaczenia na jakim¶ kolejnym turnieju. A u nas za rok