Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: IV Turniej Rycerski w O³awie
> Inne > Kalendarium 2010
Wies³aw z O³awy
Witam.

W imieniu Chor±gwi Piastów ¦l±skich z przyjemno¶ci± informujê, ¿e dnia 12. czerwca 2010 roku, odbêdzie siê w O³awie, po raz czwarty, turniej rycerski. Datowanie 1250-1450. Na zaproszenia (jakby kto¶ takowego nie otrzyma³, a chcia³ przyjechaæ - zg³osiæ to na
e-kanclerz@wp.pl).

Turniej ten bêdzie imprez± jednodniow±, ale przyjazd bractw planujemy na pi±tek (11.06) od godziny 16:00, a po d³ugiej uczcie niespieszne powroty do domów w niedzielê (13.06).

Sobota to dzieñ turniejowy, w którym przeprowadzone zostan± konkurencje turniejowe m.in., takie jak:
- walki bojowe
- turniej ³uczniczy
- bieg rycerski
- turniej tañców
- scenki pokazowe (walki, tañce - co kto lubi)

Nie obejdzie siê oczywi¶cie bez bitwy i ró¿niastych atrakcyji pobocznych.

Dok³adne informacje (dojazd, plan dnia etc.) zostan± umieszczone na stronie www.bractwo.net.pl
agresiva56
jaka nagroda za bojowke??smile.gif
Wies³aw z O³awy
Mieczyk - Hurdalka albo Tylko.
Anna zwana An
Poprawcie datê turnieju: w tytule jest lipiec, natomiast w opisie czerwiec

Witko
To dla wyja¶niena wszelkich w±tpliwo¶ci: czerwiec czy lipiec? bo ju¿ jestem lekko sko³owany.
Wies³aw z O³awy
Od wczoraj zarówno w opisie tematu, jak i w po¶cie jest ta sama data smile.gif Czerwiec. Mea culpa. Wybaczenia za pomy³kê i zamieszanie.
slyman
CYTAT(Wies³aw z O³awy @ 14:43 07.04.2010) *
Od wczoraj zarówno w opisie tematu, jak i w po¶cie jest ta sama data smile.gif Czerwiec. Mea culpa. Wybaczenia za pomy³kê i zamieszanie.

wybaczam, wybaczam...a czy manewry nocne s± w tym roku przewidziane bigsmile2.gif
Wies³aw z O³awy
Ale¿ oczywi¶cie, ¿e bêd± manewry! :D Choæ w nieco zmienionej formie - bêdzie ciekawiej. Mniej ³a¿enia, za to wiêcej walki :P W zwi±zku z powy¿szym warto pojawiæ siê w pi±tek na tyle wcze¶nie, ¿eby wieczorkiem byæ na to gotowym...
Jaros³aw z Ma¶lic

Raubritterzy pojawi± siê,aby cosik zrabowaæ!

Rok temu ,uda³o nam siê zrabowaæ jeden pieniek:P i opró¿niæ beczu³kê z piwkiem,któr± jaki¶ nie¶wiadom niebezpieczeñstwa cz³ek zostawi³ bez obstawy...chyba,¿e celowo j± kto¶ tak pozostawi³smile.gif
agresiva56
Ja wlasnie negocjuje z ¿onk± ¿eby zosta³a z maluchami i jak siê uda wpadnê na bojóweczkê.
Pozdrawiam Siwy
Wies³aw z O³awy
Zawsze mo¿esz zjawiæ siê z weso³± rodzink±. Nie by³by to pierwszy raz zreszt± smile.gif Choæ ten najmniejszy brzd±c pewnie nieco za ma³y jeszcze. Udanych negocjacji w ka¿dym razie ;)
Jarku, kij z beczk±, ale pieñka to mi ¿al :P
Gabry¶ H.
to mo¿e te¿ wstêpnie zg³oszê 2 osoby smile.gif
Wies³aw z O³awy
CYTAT(Gabry¶ H. @ 16:55 06.05.2010) *
to mo¿e te¿ wstêpnie zg³oszê 2 osoby smile.gif

Okej. Odnotowa³em sobie smile.gif
slyman
ehh...ta bródka bigsmile2.gif mam nadziejê, ¿e w tym roku znów pod twym dowództwem na manewrach bêdê
i jeszcze mnie bojówki interesuj±, osobno jedynka i pó³torak ?
Wies³aw z O³awy
Tematu bródki nie skomentujê tongue.gif Natomiast temat bojówki tak - pó³torak i jedynka osobno. Minuta wallki. A o dowództwie na manewrach mo¿na pomy¶leæ smile.gif
slyman
no to fajnie jak osobno, jedynkê sobie odpuszczê...a na Ko¿uchów to z miodkiem przyjed¿ bo prawdopodobnie bêdê sêdziowa³ clap.gif
agresiva56
Mam nadzieje ¿e od kolan w górê albo najlepiej w³±czyæ te¿ ³ydki i przedramiona.
Czy ranty tarczy i kopniaki dozwolone??
Tadzik
2-4 chêtne osoby z Opola, blokuje miejsca icon_wink.gif

Tadzik
Wies³aw z O³awy
CYTAT(Warna @ 21:49 20.05.2010) *
2-4 chêtne osoby z Opola, blokuje miejsca icon_wink.gif

Tadzik

Dobra, wpisujê Was na listê, ale i tak wy¶lij swojego maila na e-kanclerz@wp.pl, bo bêdê go potrzebowa³, a zdaje siê, ¿e nie mam smile.gif ¿eby wys³aæ dok³adniejsze info.

Siwy... no nie wiem, jak to bêdzie z tymi kolanami (tak, wiem, ¿e ich brak to dla Ciebie utrudnienie) i przedramionami... rozmy¶lam nad tym. Na pewno ³ydki odpadaj±. Ranty, kopniêcia, zapasy itp. te¿ wykluczam - jak zawsze stawiamy na rycersk± walkê.

Miodek na Ko¿uchów pakujê, choæ liczê, ¿e pos³u¿y jedynie za wieczorn± rozrywkê, a nie wp³ynie na rozgrywkê bigsmile2.gif
agresiva56
Witam
Rozumiem ¿e ³ydki i przedramiona mog± odpa¶æ, ale walka od kolan w górê (mam nadzieje w³±cznie z kolanem) to ju¿ jest standard. Walka od pasa w górê jak na Kliczkowie 2009 wygl±da co najmniej ¶miesznie,ale to mo¿e jest tylko moje zdanie.
Pozdrawiam
Gabry¶ H.
Siwy, co ty znowu z tymi zasadami tak kombinujesz? bigsmile2.gif znowu mnie chcesz po przedramieniu wymiziac? bigsmile2.gif
agresiva56
Ale tylko w pierwszej walce smile.gif
Wies³aw z O³awy
Ech, Siwy... na Kliczkowie od dawna jest ustalone takie punktowanie. Czy wygl±da to ¶miesznie to ju¿ rzecz gustu. Jak dla mnie trzeba siê bardziej namêczyæ, ¿eby przeciwnika trafiæ, co mi osobi¶cie sprawia sporo frajdy. Poza tym zawsze to jakie¶ urozmaicenie. Tym bardziej, je¶li wkrada siê, jak mówisz, na turnieje co¶ takiego jak standard. Nie widzê powodu, ¿eby wszystkie turnieje by³y takie same i mia³y takie same zasady (wiêc Twój argument o standardzie do mnie nie przemawia). Chyba, ¿e traktowaæ rycerstwo jedynie, jako czysty sport. Ale w takim przypadku darujmy sobie otoczkê historyczno¶ci i stwórzmy federacjê np. WMT (walki mieczem i tarcz±), tudzie¿ u¿yjmy innego skrótu, gdzie bêdziemy stosowaæ jednolite standardy w punktacji itp... Nie chcia³bym, ¿eby tak siê kiedy¶ sta³o, dlatego bêdê stawia³ na ró¿norodno¶æ. tongue.gif Zreszt± zasady s± ponoæ po to, ¿eby je ³amaæ bigsmile2.gif Poza tym, jak ju¿ mówi³em, rozmy¶lam jeszcze. A to mo¿e zaj±æ trochê czasu smile.gif
agresiva56
Wasz turniej wasze zasady ja siê dostosuje i ju¿ nie dyskutujê. A zasady chcia³bym znaæ bo robiê sobie now± tarcze i nie wiem jaki mam zastosowaæ imacz po prostu.
Pozdrawiam
Jaros³aw z Ma¶lic
Witam

Mo¿e Wiesiu podasz na freha zasady,aby niespodzianek nie by³o...wymiary tarcz co trzeba mieæ na sobie strefy punktowania itp

moim skromnym zdaniem uwaza,ze przedramiona i dlonie powinny byc dozwolone

pozdrawiam
agresiva56
D³onie dozwolone ale nie punktowane.
I front kick oraz rant tez by sie przydal
Wies³aw z O³awy
W najbli¿szych dniach pode¶lê na maile zasady wszystkim, którzy siê zg³osili. Bêdzie mo¿na siê przygotowaæ smile.gif
slyman
przepraszam bardzo, ale ja siê nie zg³osi³em, a zasady te¿ bym chcia³ znaæ
proszê wiêc podes³aæ mi na slymen78@gmail.com...
i do zobaczyska w O³awie bigsmile2.gif
Chewie
Witam
Je¶li jeszcze jakie¶ miejsca sie uchowa³y to 4 osoby chcia³bym zg³osiæ (dwóch zbrojnych, dwie bia³og³owy)

Pozdrawiam
Radek
Niestety w tym roku musieli¶my zmyæ siê cichcem ju¿ w sobotê.

Tym niemniej muszê powiedzieæ, ¿e imprezy organizowane przez Chor±giew Piastów Sl±skich s± jedyne w swoim rodzaju. Tak przyjacielskiej i mi³ej atmosfery ze ¶wiec± szukaæ na wiêkszo¶ci turniejów, DLA NAS PO PROSTU BOMBA!

Turniej £uczniczy w tym roku bardzo zacny i stoj±cy na wysoki poziomie - zarówno ze wzgledu na konkurencje jak i samych uczestników.
Okazuje siê jednak, ze poprawno¶æ polityczna i tu zawita³a - damy najzwyczajniej w ¶wiecie nas rozstrzela³y bum.gif dunno.gif mam nadziejê, ze taka sytuacja ju¿ siê nie powtórzy;) bum.gif - mo¿e jaki¶ ban na zaproszenia dla nich;)...a na powa¿nie to bardzo serdecznie Wam gratulujê - kunsztu, opanowania i rado¶ci po zwyciêstwie - mi³o by³o przegraæ bigsmile2.gif

Podziêkowania:

dla ca³ej Chor±gwi Piastów ¦laskich - jeste¶cie naprawdê ¶wietna i zgran± ekip± (i jak zwykle pe³n± uroczych dam bigsmile2.gif )

dla wszystkich, z którymi dane mi by³o pogawêdziæsmile.gif

dla ³uczniczek bum.gif i ³uczników bigsmile2.gif dunno.gif

i rzecz jasna dla moich bractwowych towarzyszy: Adama i Kacpra

Poproszê zaproszenie na przysz³y rok!

Witko
Równie¿ chcia³bym gor±co podziêkowaæ. Impreza naprawdê super. Atmosfera rewelacyjna. Du¿o ciekawych zabaw i walk. Super catering. Naprawdê du¿e uznanie dla osób, które grillowa³y w taki upa³. Organizacyjnie bez zastrze¿eñ.
Ju¿ czekamy na nastêpn± imprezê.
agresiva56
Sêdziowie turnieju jedynka tarcza pamiêtajcie ¿e cios w g³owê to jeden punkt tak samo jak cios w udo. Bo niestety niektóre werdykty by³y niezrozumia³e i nie mówiê tu o moich walkach.
Z powa¿aniem Siwy
Dominik Szlosarczyk
Bractwo Rycerskie Zamku Bêdzin dziêkuje za dobr± zabawê i mi³e rozpoczêcie sezonu smile.gif
Wies³aw z O³awy
A ja chcia³bym podsumowaæ wyniki turnieju.

£uczniczy:

I miejsce - Maria z K³odzkiego Bractwa Rycerskiego (ko³czan i strza³y)
II miejsce - Anna zwana An - von Reihl Wieniawa (sztylet - do odebrania jako¶, bo czmychnê³a¶ za szybko smile.gif )
III miejsce - Radek - Chor±giew Wojewody Poznañskiego Sêdziwoja z Ostroroga (kielich - równie¿ do odebrania przy jakiej¶ okazji) - a obstawia³em, ¿e to bêdzie zwyciêzca smile.gif

Turniej bojowy na miecze pó³torarêczne:

I miejsce - Mateusz z Ogrodzieñca (miecz pó³torarêczny)
II miejsce - Wies³aw h. Wilk - Chor±giew Piastów ¦l±skich (topór - w zwi±zku z nieprzyjmowaniem nagród przez organizatorów powêdrowa³ on do Jaros³awa z Ma¶lic)
III miejsce - Jaros³aw z Ma¶lic - Raubritterzy von Silesia (kielich)

Turniej bojowy na miecze jednorêczne:

I miejsce - Wies³aw h. Wilk - Chor±giew Piastów ¦l±skich (miecz - i tu równie¿ w zwi±zku z nieprzyjmowaniem nagród przez organizatorów powêdrowa³ on do Dominika z Bractwa Rycerskiego Zamku Bêdzin)
II miejsce - Dominik z Bractwa Rycerskiego Zamku Bêdzin (topór - z tego co wiem zostanie przekazany Paw³owi z Boles³awca)

Trójbój rycerski:

I miejsce - Dominik B³oñski - Piesza Rota Bocke (topór)
II miejsce - Tomek z Von Reihl (topór)
III miejsce - Pawe³ z Boles³awca - Boles³awiecka Dru¿yna Rycerska Syrokomla (kielich)

Turniej dru¿ynowy:

I miejsce - Raubritterzy von Silesia (topór)
II miejsce - Chor±giew Rycerska Srebrne Wilki (topór)
III miejsce - Rota Piesza Bocke (kielich)

Turniej pokazowy (walki i tañce):

I miejsce - K³odzkie Bractwo Rycerskie wspólnie z Chor±gwi± Ksiêstwa Ziêbickiego (miecz i buzdygan)

W imieniu Chor±gwi Piastów ¦l±skich wszystkim uczestnikom dziêkujê za przybycie, wspania³± zabawê i mo¿liwo¶æ spêdzenia z Wami mi³ych chwil. Do zobaczenia na jakim¶ kolejnym turnieju. A u nas za rok smile.gif
Radek
Wies³awie:)smile.gif Maximus przywióz³ mi kielich:)smile.gifsmile.gif ...jest ju¿ bezpieczny w moim zamku w Luboniu aniol.gif
ps. gratulujê wygranej:)smile.gif
Wies³aw z O³awy
No to wychodzi, ¿e mia³em niezbyt aktualne informacje smile.gif Ale cieszê siê, ¿e kufelek jest ju¿ w Twoich pewnych rêkach ³ucznika smile.gif Z tego co s³ysza³em to gdyby by³a inna kolejno¶æ konkurencji w ³uczniczym to ostateczna klasyfikacja by³aby zgo³a odmienna... Aha! Przemy¶leli¶my Twoje sugestie i w przysz³ym roku zrobimy osobne zawody dziel±c zawodników wedle p³ci bigsmile2.gif
ps. Dziêki tongue.gif
Jaros³aw z Ma¶lic
Ooo, je¶li dobrze zrozumia³em to wygra³em kielich smile.gif ale fajnie...bo nawet nie s±dzi³em,¿e cokolwiek wygra³em. Tym nie mniej by³o dla mnie zaskoczeniem, ¿e otrzyma³em ten topór. W takim razie kiedy mogê zg³osiæ siê po swój kielich? smile.gif

Dziêki za turniej i czekam na nastêpn± O³awê.

pozdro 600
Anna zwana An
Witam wszystkich
Organizatorom dziêkuje za mozliwo¶æ uczestnictwa w turnieju ³uczniczym, tym bardziej ze zglosilam siê naprawdê w ostatniej chwili. Konkurencje interesuj±ce, nie ³atwe, testuj±ce umiejêtno¶ci ³ucznika. Na przyszlo¶æ mo¿e faktycznie we¼cie pod uwagê punktacjê z przebiegu ca³ego turnieju, tak najczê¶ciej na turniejach siê robi, ale to tylko moja taka sugestia. Ostatecznie zasady ustala organizator i zawsze sia z tym zgadzam.
Dziêki za rywalizacjê, by³a super atmosfera.
Wies³awie z O³awy, je¶li taka mo¿liwo¶æ nagrodê prze¶lij mi poczt± na moj koszt, namiary prze¶lê na PV.
Pozdrawiam organizatorów naprawdê udanego turnieju rycerskiego, a ³ucznikom ¿yczê samych celnych trafieñ
agresiva56
To kto w koñcu trzeci na jedyneczki??
Wies³aw z O³awy
Wg sêdziów Pawe³. Nie, nie wiem dlaczego (ich zapytaj tongue.gif ). Ale, ¿e z logicznego punktu widzenia nie móg³by mieæ tego trzeciego, skoro odpad³ w æwieræfina³ach, tote¿ to miejsce trzecie usun±³em z rozpiski i go nie ma tongue.gif Musisz siê nim podzieliæ z Kub± w obecnej sytuacji smile.gif Za niniejszy stan rzeczy przepraszam, ale umywam r±czki, bo nie ja sêdziowa³em i nie czujê siê winny. Ja tylko wrzuci³em tu otrzymane od sêdziów wyniki (tzw.spychologia smile.gif ).
Sulimo
dziêki za fajn± imprezê, i za mo¿liwo¶æ do³±czenia do turnieju ³uczniczego w ostatniej chwili. odezwê siê w sprawie treningów ³uczniczych w O³awie.
Pozdrawiam!
Budzi¶miech
A wg mnie fajnie by by³o aby walki by³y losowane a nie uk³adane wg sêdziów(albo te¿ wg kolejno¶ci zg³oszeñ, nie wiem?) , bo takie odczu³em wra¿enie po kolejno¶ci walk.

a tak poza tym ¶wietny turniej, ubawi³em siê setnie. Plebeje by³y nawet ciekawsze ni¿ bojówki
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.