Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Muzyka w XII-XIIIw.
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Muzyka dawna, tañce i pie¶ni
Sulich
Witam... Szukalem lecz nieznalazlem, badz ominolem jakims cudem.
Poszukuje Linkow, badz sposobow na wykonanie historycznego instrumentu ustnego.
Jesli jest taka mozliwosc to prosilbym takze o zamieszczenie listy z wszystkich instrumetow jakie byly uzywane w Jerozolimie czy tez w Europie w okresie w/w...
Dzieki.
Pozdrawiam Sulich
Ania ¯uk
CYTAT(Sulich @ 01:48 14.03.2010) *
Witam... Szukalem lecz nieznalazlem, badz ominolem jakims cudem.
Poszukuje Linkow, badz sposobow na wykonanie historycznego instrumentu ustnego.
Jesli jest taka mozliwosc to prosilbym takze o zamieszczenie listy z wszystkich instrumetow jakie byly uzywane w Jerozolimie czy tez w Europie w okresie w/w...
Dzieki.
Pozdrawiam Sulich

To ja radzi³abym nie omijaæ s³ownika ortograficznego. Lista z instrumentów? Co to takiego, bo o instrumenty ustne to a¿ siê bojê pytaæ....
Sulich
Wydawalo mi sie ze to forum jest po to, by ludziom pomagac.
Moze jestem poczatkujacy ?
Moze nie chodzilem do polskiej szkoly bo mieszkam w grecji?
Moze nawet nie mam wgranego polskiego jezyka na klawiaturze ?
a nie wiem jak "poprawnie" nazwac instrumety w ktore sie wdmuchuje powietrze z ust by wydobyl sie z nich dziwiek.
Jak masz zamiar sie przyczepiac do ludzi to napierw pomysl czy masz z tego satysfakcje i czy wgl bedziesz miala racje...
na koncu wyobraz sobie ze ta osoba ktora wlasnie "probowalas ponizyc" moze byc inteligentniejsza od Ciebie...
Robcie co chcecie ale ja potrzebuje info o instrumetach uzywanych w XIIw-XIIIw.
Pozdrawiam
D±brówka
http://www.music.iastate.edu/antiqua/instrumt.html takie proste kompendium na pocz±tek. Ka¿d± informacjê zalecam sprawdziæ, ale przynajmniej teraz wiesz, czego szukaæ. Zapraszam ponownie, kiedy bêdziesz mia³ jakie¶ pytania na które nie ma jednoznacznej odpowiedzi w guglu.
Ania ¯uk
CYTAT(Sulich @ 16:09 14.03.2010) *
Wydawalo mi sie ze to forum jest po to, by ludziom pomagac.
Moze jestem poczatkujacy ?
Moze nie chodzilem do polskiej szkoly bo mieszkam w grecji?
Moze nawet nie mam wgranego polskiego jezyka na klawiaturze ?
a nie wiem jak "poprawnie" nazwac instrumety w ktore sie wdmuchuje powietrze z ust by wydobyl sie z nich dziwiek.
Jak masz zamiar sie przyczepiac do ludzi to napierw pomysl czy masz z tego satysfakcje i czy wgl bedziesz miala racje...
na koncu wyobraz sobie ze ta osoba ktora wlasnie "probowalas ponizyc" moze byc inteligentniejsza od Ciebie...
Robcie co chcecie ale ja potrzebuje info o instrumetach uzywanych w XIIw-XIIIw.
Pozdrawiam

Mam satysfakcje z u¿ywania poprawnej polszczyzny i bycia moderatorem, który tego pilnuje na forum, na którym je¶li chcesz pisaæ, to zapoznaj siê z regulaminem. je¶li poni¿a ciê u¿ywanie poprawnej polszczyzny, có¿... mo¿e lepiej udzielaj siê na greckim forum.
A forumowicze nie lubi± postaw roszczeniowych, takich jak zaprezentowa³e¶, raczej promuje siê tu samodzielne my¶lenie i dzia³anie.
D±brówka
No to chyba kolega wie ju¿ wszystko.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.