Witam!
W imieniu Chudego
, na podstawie zawartego porozumienia, zapraszam na Druzynowy Otwarty Puchar Europy w Walkach Rycerskich, który odbedzie sie w dniach 3-4.07. w Uniejowie.
Bêdzie to turniej 5.
Regulamin zamieszczê do koñca marca.
suma nagród 2500 E.
Pozdrawiam
A znajdzie siê miejsce dla weterana?
Dzieñ dobry
Turniej jest nastawiony na walki, czy znajd± siê atrakcje, jakie zawsze zapewnia³ chudy (zabawy dla publiczno¶ci, sokolnik, pokaz ogni)?
B±d¼ pozdrowiony
Oj, jak ¿yjê to nie pamiêtam w Uniejowie turnieju ³uczniczego.
Aczkolwiek mo¿e zawsze by³em w innym miejscu
Zawsze by³e¶ w innym miejscu, Zychu ;)
Turniej ³uczniczy nie odby³ siê jedynie rok temu.
Witam!
Kilka spraw zwi±zanych z turniejem.
wysoko¶æ nagród w okolicach 10.000 z³
Startuja dru¿yny 5 osobowe
konkurencje:
-melee
-bitwa na mo¶cie
-ochrona króla
-bitwa o sztandary
zasady dotycz±ce uzbrojenia takie jak w Byczynie.
zg³oszenia dru¿yn przyjmujemy do 29.05.2010 r
Turniej dru¿ynowy trwa 1 dzieñ, tzn.3.07.2010 r, dzieñ drugi(4.07.), jest dniem wystêpów i zabaw.Odbedzie sie tak¿e turniej ³uczniczy i bitwa z udzia³em ³uczników. £ucznicy powinni posiadac po min.5 pacynek, a ci co potrafi± co¶ zrobiæ z niczego:-) po 3 strza³y zapalaj±ce.
Zg³oszenia chetnych na turniej druzynowy i jako widzowie, proszê wysy³aæ do mnie na :
andrzej.kosciuk@wp.pl
Ilo¶æ miejsc ograniczona, decyduje kolejno¶æ zg³oszeñ.
pytania na tel:602613386
Pozdrawiam
efendi
Oki Efendi dziêki wielkie Rycerze £uku stawi± siê w nieco okrojonym sk³adzie ale przybêdziemy
i strza³ narobimy bêdzie co¶ czuje ¶wietna zabawa szkoda ze nie wypali³o z bitewka na grodzie w Byczynie bo pacyn mieli¶my sporo ale to siê teraz przydadz±:)pozdrawiam Maniek Rycerze £uku:) zapalaj±ce tez postaramy siê zrobiæ
Witam!
W Grodzie niestety nie bedzie bitwy dopuki nie dostaniemy tego pola przed lasem. Tam sie zbuduje taki gródek do palenia. W grodzie niestety nie ma juz miejsca
za duzo ludzi...
Pozdrawiam
Przypominam o up³ywaj±cym terminie wysy³ania zg³oszeñ. 29.05.2010 r!!!!
Pozdrawiam
móg³by¶ napisaæ jak liczne maj± byæ zg³aszane dru¿yny?
winno to mieæ jak±¶ korelacjê z ilo¶ci± walk jakie bêd± przed ka¿d± ekip±.
wiêc 1,2 a mo¿e 3 rezerwowych?
tak czy siak Cannabis Dei chêtnie siê stawi w szrankach turniejowych.
szczegó³y ju¿ na priv.
pozdrawiam
Hubert
Witam!
Druzyny 5 osobowe. Jako ze to ma byc takze zabawa, my¶lê ze rezerwa sie przyda:-)
Pozdrawiam
Ok ¿eby Cannabisom nie by³o za ³atwo zg³osi³em tak¿e Reihli (my¶lê ¿e ze dwie dru¿yny), zobaczymy czy damy radê siê zjawiæ w optymalnym sk³adzie
, ale na pewno spróbujemy powalczyæ.
chêtnie sie wtrynie do której¶ z dru¿yn, póki co jestem samojeden....
CYTAT(Hub @ 23:51 27.05.2010)
tak czy siak Cannabis Dei chêtnie siê stawi w szrankach turniejowych.
Wraz z grup± pieknych czirliderek trojga p³ci.
Hello.
The Russian national team will arrive on these competitions.
Russian team structure:
1. Lapik Evgeny
2. Sirysov Mikhail
3. Gryzlov Vitaly
4. Vasilev Ivan
5. Babynin Mikhail
6. Gershvald Artemiy
7. Guseva Tatiana
For the invitation I have sent numbers of passports in the personal message
Witam!
Potwierdzenia przyjazdu przysz³y tak¿e z Litwy i Bia³orusi. Czyli,bedzie siê dzia³o...
Pozdrawiam
Witam!
W Turnieju Druzynowym wyst±pi± reprezentacje:
Rosji
Litwy
Bia³orusi
Polski
Z polski bedzie to kilka zespo³ów, min:
Cannabis Dei
Prywatna Coragiew von Reihl
Jelonki
Zaczynamy w sobote o godzinie 11:00
zbiórka d-ców dru¿yn o godz 10:00 w kasztelu.
Pozdrawiam
Witam.
Czy dla lekkich ,przewidziane s± jakie¶ zajêcia? i czy znajdzie siê miejsce w obozie??
czy bêdzie ³uczniczy ? A je¶li tak to kto go organizuje, kogo szukaæ przy zapisach.
witam
bêdzie podany regulamin 5 na 5 ile staræ , co wolno a w³a¶ciwie czego nie, czyli jak walczymy i gdzie nie wolno biæ, mo¿na powstaæ z kolan czy nie?
jak dzielone s± nagrody tylko pierwsze miejsce dostaje?
Witam!
Zasady dotyczace uzbrojenia takie jak w Byczynie i takie same zasady walki.
Z tym ¿e z ty³u nie bijemy, wolno wstaæ z jednego kolana, chwyty zapa¶nicze zabronione.
nagroda bedzie podzielona na 3 miejsca. Chyba ¿e sêdziowie zadecyduj± inaczej.
Wszystkie zasady zostana dok³adnie omówione w czasie spotkania z d-cami dru¿yn o 10:00 w kasztelu i podczas wspólnego spotkania ze wszystkimi w szrankach.
pozdrawiam
Hej,
a czy we w³asnym zakresie mo¿na zorganizowaæ turniej punktowy - dla zwolenników finezyjnej szermierki?
Pozdrawiam, Andrzej
CYTAT(Kakofonix @ 07:20 30.06.2010)
Hej,
a czy we w³asnym zakresie mo¿na zorganizowaæ turniej punktowy - dla zwolenników finezyjnej szermierki?
Pozdrawiam, Andrzej
to znaczy ¿e bêdziesz "finezyjnie" walczy³???
je¶li tak chêtnie wzezmê udzia³
Jedno pytanko, jako, ¿e na Uniejowie mnie jeszcze nie by³o - jak wygl±da tam spanie? tzn. braæ namiot historyczny czy ¶pimy w jakim¶ budynku?
Ua - Kakofonixowi chodzi³o o "punktówkê" na puklerze - to by³by ciekawy eksperyment z Wami Obadwoma
- mam zafundowaæ butelkê miodu dla zwyciêzcy???
CYTAT(Jasiek - Wawa @ 11:45 30.06.2010)
Jedno pytanko, jako, ¿e na Uniejowie mnie jeszcze nie by³o - jak wygl±da tam spanie? tzn. braæ namiot historyczny czy ¶pimy w jakim¶ budynku?
braæ namiot
Witam nie wiedzia³em czy pisaæ tu czy na temacie na Uniejowie, no ale w pi±tkach udzia³ bra³em a niestety na turnieju zostaæ nie mog³em.
Impreza, chêdoga, zacna, sroga, opór i wszystko co do g³owy przyjdzie po to przyjecha³em i to dosta³em czyli ostre walki, w du¿ej ilo¶ci a¿ za du¿ej
Dziêkuje mojej dru¿ynie za dobr± walkê i atmosferê, mimo ¿e walczylismy pierwszy raz to odrazu poczu³em siê cz³onkiem dru¿yny maj±cym plecy, i tu uk³on dla Patryka z jelonków za dobre dowodzenie i pomys³ na ka¿dego przeciwnika albo sytuacje, oraz dla predatora za oddech na plecach który mobilizowa³ no i niesamowity szacun dla Gregora, który walczy³ z po³aman± nog± i Zaj±ca z Be³chatowa walcz±cego z poharatanym paluchem, dla mnie masakra i chyba bym nie da³ rady.
Generalnie walka z najlepszymi i przeciw nim du¿o uczy i daje satysfakcje
Osobno dziekuje mojemu Pit stopowi ch³opakom z £êczycy i z Be³chatowa za pomoc przy sprzêcie
Impreza naprawdê fajna, by³em pod du¿ym wra¿eniem gdy grupa sprz±taj±ca w trakcie zbiera³a ¶mieci i plastiki, naprawdê fajnie, i powinno sie staæ norma na polskich imprezach, niestety kto¶ te plastkiki ta pacn±³ wiec tu jest minus ale dla uczestników i turystów.
Przeniesienie imprezy na kasztel wed³ug mnie to te¿ dobre posuniecie jest bardziej klimatowo, mi³o blisko i cieñ o ro¿nych porach dnia.
A i ju¿ z góry dziêkuje Ernestowi z Be³chatowa za udostêpnienie filmików bo wiem ¿e nagrywa³
Hej,
jak zwykle u Effendiego super impreza. Ewie i Effendiemu du¿y pozytyw! ¦wietne miejsce na imprezy przy kasztelu. Niesamowita jest ta balia z solank±.
Pozdrawiam, Andrzej
Pabieda!!
Dobry turniej, dobra ekipa, dobra zabawa!!
Dzieki WIELKIE dla organizatorow - innego stanu rzeczy, jak ten - wysmienity, nie mozna sie bylo spodziewac po ekipie z Uniejowa!! Pelen czad !!
Wydaje mi sie, ze wymienianie wszystkich rzeczy, ktore zachwycaja jest po prostu niemozliwe!! :D
Ogromne podziekowania tez dla mojej posklejanej napredce bandy, ktora pokazala (po raz kolejny), ze ambicja, zawzietosc i wola zwyciezania to tak dobre bodzce, ze najwiekszym filozofom sie o tym nie snilo!
Gawron, Gregor, Hoorn, Zaj±c - wielkie dzieki za wspaniale wykonana robote - z takimi ludzmi wspolpracuje sie z przyjemnoscia i dzika satysfakcja!!!! Szacun tez dla pit stopu serwisujacego nasz team
Gang Bang!! :D
Szacun tez dla przeciwnikow - ktorzy nigdy nie zawodza i daja mozliwosc nauki za kazdym razem, gdy sie scieramy! Szczegolnie zas GangBang dla Cannabisow, z ktorymi tak lanie po mordach, jak i pozniejsze lanie browara do mordy - jest dobre w chuu
Win
Dziekuje tez pasazerkom mojego PussyWagon'u , ktore skutecznie umilaly droge, nie pozwalajac sie nudzic ;D
Do zobaczenia wkrotce ;)
Gang Bang! Yeah! F*ck Yeah!!! :D
Dziêki za siniaki i wspólne k±piele:P
Miejsce piêkne, turniej w Bulle by³ naprawdê emocjonuj±cy a poziom mistrzowski.
Zasady walk by³y niezbyt dograne i kilka z nich by³o co najmniej ¶miesznych ale jak wiadomo wola sêdziego najja¶niejszego jest prawem i niepodwa¿alnym dogmatem wiêc z ni± siê nie dyskutuje tylko przyjmuje i kocha jak± jest.
Moim skromnym zdaniem zasady walki powinny byæ ustalane TYLKO i WY£¡CZNIE przez WALCZ¡CYCH w koñcu oni sami wiedz± najlepiej czym jest niesportowe zachowanie albo celowy faul.
Z wielk± chêci± przyjedziemy za rok bo miejsce ma potencja³ i jest atrakcyjne dla samych uczestników, nie nudzi³em siê wcale a wcale.
Dziêki Efendi za kawa³ czeku który zawi¶nie w honorowym miejscu:]
hejka
na Uniejowie, jak zwykle siê dzia³o, a w tym roku dzia³o siê wiêcej i dzia³o sie....
Pomys³, by turniej byl przy Kasztelu moim zdaniem trafiony w dyche...
Dzieki wszystkim orgom, buziaki dla Czarnej z ekip± :P , szacun dla walcz±cych w piontkach i nie tylko. Podziêkowania dla Jelonków za krycie pleców i niesamowita zabawê za któr± têskni³em... i têskniæ bêdê...
Gratulacje dla zwyciêskich dru¿yn...
Hegemon, ziemniaku, dziêki za miano i blazonowanie... heh....
Witam,
Podziêkowania dla Wszystkich, którzy do nas przybyli. Równie¿ dla tych co nie bardzo wiedz± kto by³ gospodarzem imprezy i kto fundowa³ nagrody
Szczególne dziêki dla sk³adu Dru¿yny Uniejowskiej - wszystkim i ka¿demu z osobna. Zgrana dru¿yna to najwiêkszy skarb ka¿dego kasztelana
Dziêki dla Efendiego i Hegemona za pomoc przy I edycji Pucharu - wspó³praca z Wami, ¿e tak powiem: "prima sort".
Ju¿ zapraszamy na Jarmark w sierpniu i przysz³ym roku na II edycjê Dru¿ynowego Otwartego Pucharu Europy w Walkach Rycerskich.
Pozdrawiam
Kasztelan Uniejowski
Dziêki wszystkim za wspania³± atmosferê. WIELKIE DZIEKI WOJTKU ZA TO ZE ORGANIZACJA I WSZYSTKO BY£O DOPIETE NA OSTATNI GUZIK. Satysfakcj± by³o podziwiaæ porz±dek i zaanga¿owanie, z jakim TY i Twoi ludzie starali¶cie siê ¿eby nam by³o dobrze. Przypominam wszystkim ze to Uniejów i Wojtek byli gospodarzami imprezy i to Wojtek fundowa³ nagrody. Ja moja skromna osob± tylko pomaga³em w organizacji. Mam nadziejê, ze Puchar wejdzie na sta³e do kalendarza imprez w Polsce i tak, indywidualny w Byczynie a dru¿ynowy w Uniejowie.
Pozdrawiam
Sorry a jakie s± wyniki? Kto wygra³ ?
pierwsze miejsce - klub Bayard z Arturem z von Reihla
drugie - Cannabis Dei
trzecie - Jelonki
Brak mi s³ów, ¿eby wyraziæ jak bardzo podobaj± mi siê turnieje uniejowskie...¦wietna organizacja, pyszne jedzonko, a do tego ¶liczny kasztel z baliami do gang-bangów
Dziêkujê Wojtkowi oraz wszystkim osobom zamieszanym w organizacjê za to, ¿e z roku na rok jest coraz lepiej
Zdjêcia wklejê wkrótce. (Niestety Hubcio nie chce siê zgodziæ na publikacjê niektórych fotomonta¿y ;)
Hej,
Równie¿ chcia³bym przy³±czyæ siê do podziêkowañ. Super miejsce, klimat i towarzystwo. Przednia zabawa (balie rulez).
Od strony walcz±cego równie¿ nie mam na co narzekaæ - wysoki poziom walk i ciekawe konkurencje (mo¿e mostek trochê ma³o ma z sam± walk± wspólnego a bardziej z dru¿ynowym przepychaniem - ale i tak ciekawe urozmaicenie).
Wielkie dziêki dla Organizatorów. Mam nadziejê na kolejne edycje Pucharu Europy.
Kilka zdjêæ ode mnie:
http://picasaweb.google.pl/izabelakolakowska/Uniejow2010#Je¶li kto¶ chce dostaæ zdjêcia w oryginalnej wielko¶ci proszê o priva z numerami zdjêæ i emailem do siebie.
Turniej by³ ¶wietny. Pod wzglêdem organizacji, miejsca itp. poprzeczka podniesiona jest bardzo wysoko.
Wielki szacun dla walcz±cych, którzy w ramach przygotowania do Grunwaldzkiej bitwy w pe³nym s³oñcu, wytrzymali tyle godzin w upale. Jestem pod wra¿eniem poziomu walk jaki zaserwowali¶cie na tegorocznym Uniejowie. Mi³o by³o Was ogl±daæ.
Serdeczne kongratulacje za zniesienie d³ugiej schizmy oraz utworzenie znakomitego remixu obu podnios³ych hymnów.
Na deser pragnê biæ pok³ony dla osób dziêki którym w ogóle dotar³y¶my na ten turniej oraz tym, dziêki którym nie musia³y¶my wracaæ na piechotê do domu. Strasznie nam mi³o, ¿e mog³y¶my na Was liczyæ. buzi :*
PS. Brawa dla ¦ledzia, który dopiero na koniec pokaza³ nam prawdziwê mêstwo i brawurê!
Ernest co ty mówisz filmiki klasa, to ja a¿ siê boje jak we¼miesz lepszy sprzêt do krêcenia wtedy to ci bitwa z W³adcy Pier¶cienia wyjdzie:).
Jeszcze tak wtr±cê siê w sprawê zasad, z góry mówiê ¿e nie jest zamiarem z mojej strony podwa¿anie jakichkolwiek wyników, wygrywali zawsze lepsi, tylko tak na przysz³o¶æ mniej niedomówieñ i jakichkolwiek kontrowersji i dyskusji z sêdziami a niestety to siê zdarza³o na Uniejowie a jakos nie zauwa¿y³em w systemie walk w Sieradzu, niby dyscyplina ta sama a kontrowersji nie by³o
mo¿e warto podchwyciæ zasady:), ale ja siê nie wychylam narazie za cienki jeszcze jestem
Ale i tak podsumowuj±c bawi³em siê jak nigdy a siniaki dopiero teraz wyskakuj±
Czy wzi±³ kto¶ przepis ciasta na masê?
Dziêkujê serdecznie Wszystkim za przybycie.
Wielkie dziêki dla tych, którzy bezinteresownie pomagali.
Mi³o by³o Was wszystkich zobaczyæ.
Do zobaczenia na Grunwaldzie.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.