Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: I Turniej walk typowo sportowych w Bia³ogardzie.
> Inne > Kalendarium 2010
Achi
Witam, z mi³± chêci± og³aszam zorganizowanie pierwszego turnieju typowo sportowego w Bia³ogardzie.
Turniej jest typowo sportowy, czyli bez jakiego¶ splendoru rycerskiego czy innego tego typu uciech jak na innych imprezach, po prostu typowo turniej nastawiony na zawodników którzy uznaj± t± zabawê za sport.
Mam wielk± nadzieje ¿e nikogo to nie urazi, ¿e to typowo sportowy turniej i nie bêdzie rycerskiego lansu.

Same walki odbêd± siê na sali gimnastycznej gdzie bêdzie wszystko przygotowane dla walcz±cych by mi³o spêdzili czas podczas turnieju.
Je¶li tyczy siê rodzaju staræ, to g³ownie jak zawsze tarcza- jedynka, i ma³a nowo¶æ mam nadziejê na broñ drzewcow±.
Co do ostatniego jeszcze muszê przemy¶leæ to na jakich zasadach odbywa³y bêd± siê starcia, czy na wschodnich, czyli przez koz³a czy bardziej starcia nastawione na kontakt
.
Termin turnieju te¿ bêdzie ma³± nowo¶ci± bo zamierzaæ go zorganizowaæ w okresie gdzie nie ma zazwyczaj turniejów, czyli jesienno-zimowym, a wiêc listopad b±d¼ grudzieñ wchodzi w grê.
Mam nadziejê ¿e wtedy mi¶ki nie zapadn± w sen zimowy i nie bêdzie im siê chcia³o nic robiæ.

Nagrody to pewnie wszystkich g³ownie interesuje, bêd± to nagrody pieniê¿ne i tylko takie wchodz± wed³ug mnie w grê.
Jakiej wysoko¶ci, poinformujê za jaki¶ czas ze wzglêdu na dogadanie siê ze sponsorami turnieju wiêc prosi³bym o cierpliwo¶æ je¶li chodzi o t± sprawê.

Wymagania co do stroju i sprzêtu.
Osoby walcz±ce oczywi¶cie w ³aszkach historycznych i sprzêcie odpowiednim w datowaniu jakie bêdzie w regulaminie.
Nie chcia³bym by okaza³o siê ¿e w dresach kto¶ mi wyskoczy czy adidaskach. Reszta kibiców czy pomagierów oczywi¶cie w strojach na XXI wiek :P.
Je¶li Martin pozwoli, chcia³bym wykorzystaæ jego regulamin na turniej na tarcze-jedynkê, mam nadziejê ¿e nie bêdziesz mia³ nic przeciwko?.
Co do turnieju na broni drzewcow±, jak pisa³em jeszcze okre¶lê na jakich zasadach odbêdzie siê itp, wiêc to w najbli¿szym czasie.

Wiêc tylko pytanie czy znajd± siê chêtni na taki turniej ?.

Pozdrawiam.
Marcin Waszkielis
CYTAT
Wiêc tylko pytanie czy znajd± siê chêtni na taki turniej ?.

to mo¿e najpierw napisz jednak kiedy i za ile
Achi
Turniej odbêdzie siê b±d¼ 26-28 listopada, b±d¼ 3-5 grudzieñ.
G³ównie te daty wchodz± w grê, co do kasy na nagrody liczê na dosyæ wysokie kwoty, ale ile to bêdzie ustalone pod koniec marca, poinformujê od razu jaka kwota bêdzie za turniej na jedynkê, jak i na turniej na drzewce.

Poza tym interesuje mnie czy znajd± siê chêtni na turniej na drzewce.
Józek z Gdañska
Na drzewce chetni sie znajda, od kasy zalezy jak dobrze sie do tego przygotuja smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.