Witam wszystkich zainteresowanych.
D³u¿szy czas zastanawia³em siê nad tym i postanowi³em zamie¶ciæ tutaj og³oszenie w celu nawi±zania kontaktu z osobami chêtnymi odgrywaæ cz³onków Zakonu Rycerskiego ¦wiêtego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego, oczywi¶cie w jego katolickiej wersji.
Og³oszenie kierujê do osób z okolic Wroc³awia i Ole¶nicy.
Grupa na pocz±tku by³aby oczywi¶cie nieformalnym stowarzyszeniem, choæ z czasem nie wykluczam takiej mo¿liwo¶ci i oficjalnego zarejestrowania.
Okres, który chcieliby¶my odgrywaæ na pocz±tku istnienia grupy to XIV/XV w.
W przysz³o¶ci je¶li wszystko dzia³a³o by tak jak nale¿y, my¶la³em o rozszerzeniu odtwarzanego okresu o XIIIw.
Podstawowym warunkiem, który bêdzie decyduj±cym w przyjêciu, jest cel w jakim ka¿dy z Was chcia³by wst±piæ w szeregi takiej grupy. Od razu zaznaczam, ¿e nie mam ochoty na wspó³pracê z osobami, które ew. wyjazdy kojarz± tylko z czyst± "m³óck±" lub nie daj Bo¿e, libacjami alkoholowymi. Takie osoby niech nawet nie pisz±. Szukam osób, które tak jak ja interesuj± siê tym zakonem i jednocze¶nie szukaj± bratnich dusz, z którymi mog± wymieniaæ do¶wiadczenie, uczyæ siê od siebie nawzajem, wspólnie trenowaæ itp.
Mile widziane jest wiêc identyfikowanie siê (przynajmniej w pewnym stopniu) z regu³± Zakonu i godne, powa¿ne odgrywanie rycerza-zakonnika.
Wiek ubiegaj±cych siê o przyjêcia min. 18 lat.
Wyj±tkiem od tej regu³y byliby rodzice z dzieæmi, które mog³yby trenowaæ i funkcjonowaæ bezpo¶rednio pod ich opiek± (sami mamy 5 miesiêcznego "brzd±ca").
Bardzo mile widziane osoby niedo¶wiadczone w RR (sam nie mam zbyt wielkiego sta¿u i do¶wiadczenia ).
Mile widziani zarówno Panowie jak i Panie (jednak od razu zaznaczam, ¿e niedopuszczalne by³yby treningi walk dla kobiet).
Panie niekoniecznie musia³y by ograniczyæ siê do ogrywania zakonnic.
Moja ¿ona prawdopodobnie wybierze "¶wieck±" drogê
W razie pytañ proszê pisaæ tutaj lub na PW.