Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Peleryna z kapturem lub bez koniec XIIw.
> Ubiór i dodatki > Ubiory wczesno¶redniowieczne > Mêskie ubiory wczesno¶redniowieczne
M¶cidróg
W za³±czniku ilustracja z psalterza kopenhaskiego z konca XIIw,przedstawiaj±ca takie wla¶nie okrycia wierzchnie jak w temacie.Znane s± (oprócz Rekopisu z Fecamp) inne identyczne lub podobne takie przestawienia? Lub jeszcze lepiej zachowane czê¶ciowo lub w ca³o¶ci takie czê¶ci garderoby?
Kto jeszcze oprocz ch³opów,my¶liwych i pielgrzymów cos takiego nosil?
Damien
w bibli Maciejowskiego chyba jest co¶ podobnego.
Mo¶ka
przepraszam, gdzie niby w BM to masz?
Anuszka
Mosiu, na ¿yczenie za³±czam obrazek z BM i z Murthly Hours
Damien
Chodzi³o mi o to:

Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik

no i Anuszka mnie ubieg³a z edycj± posta ;)
Mo¶ka
o kurczaki, rzeczywi¶cie smile.gif
Pawe³ C.
Mam ogromn± pro¶bê. Czy jest kto¶ w posiadaniu owego psa³terza kopenhaskiego? Je¶li tak to czy móg³by umie¶ciæ link, przes³aæ na maila czy udostêpniæ mi go w jaki¶ inny sposób? Bardzo proszê smile.gif
Kordian
witam
mam pytanie do osób które robi³y ju¿ takie du¿e opoñcze, otó¿ peleryna jest jajem które jest bardziej szerokie miêdzy ³okciami czy te¿ na d³ugo¶æ od kaptura do klatki piersiowej
pozdrawiam Kordian
M¶cidróg
Pe³ne ko³o.
pozdrawiam
M.
Fiolnir
Siemka, temat stary ale ¿e akurat przegl±da³em i tego nie ma to wrzucam. Drzwi Gnie¼nieñskie XII wiek smile.gif

Pozdro
Fiolnir
M¶cidróg
To co ma go¶æ na Drzwiach Gnie¼nieñskich jest rozciête z przodu czyli jak paenulla.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.