CYTAT(Armand @ 15:08 19.02.2010)
Je¶li wolno mi co¶ zasugerowaæ, interesuj±cym wykorzystaniem tych umiejêtno¶ci by³oby przygotowanie pokazu/demonstracji takiego pojedynku z odpowiednim opisem i narracj±.
Jak ju¿ co¶ siê naumiemy to siê na pewno poka¿emy. Na razie jeste¶my w fazie knucia i niecnych planów i bez zbytniej spo³ecznej presji chcemy porz±dnie i systematycznie trenowaæ.
Co z tego wszystkiego wyjdzie zobaczymy. Na pewno baaaardzo d³uga droga przed nami.
CYTAT(Jabol @ 15:41 19.02.2010)
Pomys³ ¶wietny i trzymam kciuki ¿eby wam wysz³o. Mam tylko pytanie o symulator do pó³miecza je¶li oczywi¶cie mo¿esz zdradziæ.
Pozdrawiam.
Na razie z przykro¶ci± stwierdzam, ¿e najzwyklejszy waster, do nauki podstaw najbezpieczniejszy.
Jak ju¿ ch³opaki siê "od¼gaj±" i dostosuj± opancerzenie do tej konwencji to pójdziemy dalej z lepszymi symulatorami( przyk³ad takowego mo¿na bêdzie obejrzeæ na ¦kunksie, o ile w tym roku dam radê tam siê pojawiæ, a Marcin nie wywali mnie za g³oszenie w³oskich herezji
).
Btw. "spada a dui mani" miejscami jest niestrawne i tak zakrêcone jak w³oskie spaghetti na widelcu.
A co do bohurtowców Adasiu nikt chyba nikogo nie atakuje, Armandowi chodzi³o raczej chyba o t± kwestiê, ¿e bez pchniêæ walka pó¼na ma tyle wspólnego z histori± co £ódzkie drogi z niemieck± autostrad± - niby i tu i tu da siê jechaæ ale...
I w tym wzglêdzie zgadzamy siê ja, Ty i Armand bez dwóch zdañ. I wszystkim trzem ten problem przeszkadza.
¯eby wiêc uci±æ wszelk± polemikê jasno i wyra¼nie podkre¶lam -
cenie do¶wiadczenia i jednej, i drugiej strony. Obie maj± sporo racji w swoim podej¶ciu i wed³ug mnie tylko ucz±c siê od siebie nawzajem bêdziemy stanie w pe³ni zrozumieæ z³o¿ono¶æ i brutalno¶æ Dawnych europejskich sztuk walki. Amen.