Brzmi interesuj±co. Jak wygl±daj± op³aty? Jak skoñczy siê sesja chêtnie bym siê tym zainteresowa³
.
op³aty s± nie wielkie...
co¶ w granicach 30 z³ (+-10 z³ ) za 8 treningów (czyli 4 tygodnie po 2x treningi)
ale pewny na 100% nie jestem (bo du¿o osób dosz³o i bêd± 2x w tyg)
Brzmi super! Bardzo chêtnie niebawem siê zapiszê i rozpocznê treningi
.
A jak± broni± i w jakiej konwencji te treningi?
Chêtni mog± jeszcze pomachaæ w³óczni±, wchodz± te¿ kombinacje wszystkich broni wymienionych wcze¶niej przez Marcina
Witam !
Widzê ¿e TSF siê rozwija. Zainteresowanych zapraszam na PM lub e-mail, mogê udzieliæ szczegó³owych informacji.
lipniewskibartek@op.pl
Treningi odbywaj± siê jak pisa³ Marcin, na ul Bema w SP nr 7, w poniedzia³ki i czwartki od 19:30 do 21:00. Aktualnie op³aty za treningi zamykaj± siê w 30 z³otych za miesi±c (8 treningów).
Æwiczymy na: miecze i tarcze, pó³toraki, miecze i puklerze, niektórzy na w³ócznie a dla chêtnych mo¿na zorganizowaæ odrobinê zapasów.
Co szczególnie wa¿ne treningi odbywaj± siê regularnie w formie mocno zorganizowanej. Trenujemy zarówno kondycje, technikê, jak i inne przydatne umiejêtno¶ci.
Ponadto trenuj± w TSF, bardzo dobrzy zawodnicy, którzy wielokrotnie dowiedli swoich umiejêtno¶ci (czê¶æ z nich wypowiada³a siê ju¿ w tym temacie).
Pozdrawiam Lipek !
Mapka
dziêki za turniejek
¶wietnie by³o :D:D
Czo³em!
Dla mnie te¿ by³o super (choæ nie startowa³em w boju)
Klimat - super,
Ludzie - super,
Turniej - super.
No i trochê zdjêæ z mojej strony:
http://picasaweb.google.pl/adrivius/TurniejTSF17042010r#Pozdr.!
dziêkuje wszystkim uczestnikom i publiczno¶ci za udzia³ i zapraszam na kolejne edycje.
zamieszczam wyniki turnieju:
I miejsce: Aleksander Zmuda Trzebiatowski (Miecz sponsorowany przez Goods.pl + Pikowany czepek sponsorowany przez Medieval-Market)
II miejsce: Grzegorz Brzeziñski (Przeszywanica sponsorowana przez Medieval-market oraz miecz treningowy sponsorowany przez Patryka Miko³ajewskiego)
III miejsce: Mateusz Ciechurski (pikowany kaptur sponsorowany przez Medieval-market)
Hej!
Fajna inicjatywa, mam nadziejê, ¿e bêd± obiecane powtórki.
Z mojej strony mogê jedynie ¿a³owaæ, ¿e nikogo od nas nie by³o.
Ilu was by³o?
Gratulujê jeszcze raz pomys³u i najlepszym w turnieju.
Andrzej
Hej
Oto porcja zdjêæ z turnieju.Dziêkujê za wspóln± zabawê
pozdrawiam
Polecam ! Filmik jak i TSF!
Gratulacje! ¦wietny filmik!
Bardzo siê cieszê ¿e widzê rzetelne podej¶cie od sprawy. Oby tak dalej!!!
Zapraszamy ! -
Strona internetowa Toruñskiej Szko³y FechtunkuZapraszamy te¿ wszystkich zainteresowanych na treningi, które bêd± odbywa³y siê 2 razy w tygodniu na sali.
Informacje odno¶nie dok³adnych terminów treningów zostan± podanie niebawem.
Gratulujê! bardzo fajna strona, naprawdê z przyjemno¶ci± j± przejrza³em.
Chocia¿ po zastanowieniu mo¿e troszeczkê za ma³o zdjêæ
A ja czekam na terminy, bo w tym roku mam naprawdê ostre postanowienie :D.
A ja podsy³am linki moim znajomym, równie¿ do filmów z trenigów TSF, coby ich zmotywowaæ :-). Mo¿e u nas te¿ co¶ siê ruszy, jest na to szansa.
witam
wiadome s± ju¿ prawdopodobne terminy treningów. ;)
zapraszamy wszystkich chêtnych na sale "olimpijczyka" na ul s³owackiego w poniedzia³ki od 19.00-21.00 oraz w czwartki od 20.00-22.00.
treningi zaczynamy od pocz±tku pa¼dziernika.
chêtnych proszê o info na Priva.
pozdr.
Witam
Poni¿ej przedstawiam plakat informuj±cy o miejscu i godzinach treningów.
Je¶li kto¶ przypuszcza, i¿ w okolicy jego zamieszkania mog± byæ potencjalni zainteresowani, proszony jest o nieskrêpowane powieszenie plakatu w dozwolonym miejscu:)
http://picasaweb.google.com/Iwaszkiewicz.B...124884757577266Na picasie tak¿e wersja w wiêkszej rozdzielczo¶ci.
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na treningi
to chyba wpadne do torunia na jakis trening.pozdr
Uwaga!
ma³e zmiany terminów treningów
poniedzia³ek trening w Che³m¿y 19.00-21.00
¶roda SP 7 Toruñ 19.30-21
czwartek sala "Olimpijczyk" 18.00-20.00
za zmiany przepraszamy i zapraszamy do uczestniczenia w treningach.
Do obczajenia filmik promocyjny z gali PWR
Mi³ego ogl±dania:
http://www.youtube.com/watch?v=jLUdlusNTwc
Kolejna zmiana terminów treningów:
- Poniedzia³ki 19.30-21.00 sp7 ul. Bema,
- Czwartki 18.00 - 20.00 "olimpijczyk" ul. S³owackiego.
pozdrawiam i zapraszam.
W sezonie treningowym 2011-2012 treningi odbywaj± siê w wtorki od godz. 20:30 na hali sportowej "Olimpijczyk" przy ulicy S³owackiego (pierwszy trening 4.X 2011) i w pi±tki w godzinach 19:00 - 21:00 na sali sportowej w Che³m¿y (pierwszy trening 14.X.2011). W razie potrzeby w przysz³o¶ci istnieje mo¿liwo¶æ zarezerwowania dodatkowego treningu w Toruniu. Aby zacz±æ trenowaæ nie potrzeba uzbrojenia, wystarczy broñ treningowa w postaci ertalona oraz tzw. bezpiecznego miecza (PCV+otulina), p³ócienny czepek oraz suspensor.
kontakt na PW lub mailowo Torunska.szkola.fechtunku@gmail.com.
Wszystkich chêtnych serdecznie zapraszamy!
Pierwszy trening w nowym sezonie treningowym ju¿ za nami. Ciesze siê, ¿e tyle nowych osób rozpoczyna treningi z nami, mam nadzieje, ¿e wiekszo¶æ z nich wytrwa do koñca sezonu
Po konsultacjach zosta³y ustalone sk³adki na najbli¿sze miesi±ce:
-dla cz³onków TSF-u sk³adka wynosi 20 zl m-c
-dla osób spoza TSF-u 35 zl m-c.
pozdrawiam
Hej, co siê sta³o z Waszymi filmikami? Chcia³em pokazaæ kumplowi z UK jak to w Polszcze wygl±da, a tu ....kupa....
Witam
stare filmiki sa prywatne, a wszystkie nowe beda wrzucane na kanal TSF-u na you tube
http://www.youtube.com/user/TheTSFonlinejuz nied³ugo bed± tam równie¿ filmiki z tegorocznych IV medievaliów poswiêconych ca³kowicie gali "Knights of Rage"
Akutalne dane dotyczace treningów w trzech naszych o¶rodkach.
TORUN - wtorki od godz. 20:30 hala sportowa "Olimpijczyk" przy ulicy Slowackiego
Kontakt : 608618886 (Andrzej).
CHE£M¯A - piatki w godzinach 19:00 - 21:00 sala w Chelmzynskim Osrodku Kultury (CHOK) przy ulicy Bydgoskiej Kontakt: 603822930 (Grzegorz).
CHOJNICE- piatki 19.00-20.00 sala gimnastyczna "Konwikt" przy ulicy Grunwaldzkiej 1. Kontakt: 665927226 (Ryszard).
Treningi w tym roku rozpoczynamy od pa¼dziernika
Bêd± siê one odbywa³y we wtorki i czwartki na sali "olimpijczyk" na ul s³owackiego w godzinach 20:00-22:00
Chêtnych zapraszamy
Sprawê sali uda³o siê za³atwiæ szybciej. Treningi halowe ruszy³y od wtorku tj.18 wrze¶nia. Tak wiêc zapraszamy we wtorki i czwartki w godzinach od 20.00. do 22.00. - hala sportowa "Olimpijczyk" ul.S³owackiego w Toruniu.
Treningi obejmujê nastêpuj±ce dyscypliny:
- DESW (szermierka klasyczna)
- miecz i tarcza
- d³ugi miecz
- miecz i puklerz
- bohurt
Zmienia siê lokalizacja treningów czwartkowych. Po nawi±zaniu wspó³pracy z TKST Budowlani - Sekcja Szermiercza, czwartkowe treningi odbywaæ siê bêd± od najbli¿szego czwartku 8 liostopada w Toruñskim Centrum Szermierczym ul.Majdany 1 od godziny 20.00. Do dyscyplin wymienionych w poprzednich informacjach dochodzi mo¿liwo¶æ uczestnictwa w zajêciach szermierki sportowej szabli i floretu.
Treningi wtorkowe nadal w hali "Olimpijczyk" ul.S³owackiego od godziny 20.00.
Serdecznie zapraszam.
Od dnia jutrzejszego tj.04.12. treningi sekcji szermierki historycznej Budowlanych Toruñ-TSF odbywaæ siê bêd± dwa razy w tygodniu we wtorki i czwartki od godziny 20.00. w hali Toruñskiego Centrum Szermierki ul.Majdany 1. Tym samym zakoñczyli¶my wtorkowe treningi w hali "Olimpijczyk" przy ul.S³owackiego.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.