Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Warszawa, Mazowieckie]Skóra
> Inne > Gdzie kupiæ surowce-pó³produkty?
Owen
Witam
Tak jak w temacie. potrzebujê pomocy w dotarciu do sklepów, hurtowni, garbarni itp. miejsc (najlepiej w wawie lub jej pobli¿u) gdzie mogê dostaæ skóry licowane odpowiednie grubo¶ci± na buty, rzemienie, czy torebki
Pozdrawiam Owen
Jarobor
witam

Hurtownia skór by³a jeszcze w lato na Cio³ka (w pawilonie przy skrzy¿owaniu z Obozow±, wejsæie od cio³ka, przy sklepie abibasa bigsmile2.gif ). Likwidowa³a siê ona, wiec nie wiem czy nadal tam jest.
Na pewno mo¿na dostaæ skóry w otwocku - ale adresu dokladnego nie znam (na razie)

pozdrawiam
AgraveiN
A czy znane s± Wam konkretne ceny?
Vestar
Garbarnia znajduje sie w Nadarzynie, tylko bêdê musia³ sprawdziæ dok³adny adres. Mo¿na tam kupiæ ró¿ne skury, jak i odrzuty po bardzo niskich cenach.

A czy zna kto¶ jeszcze inne garbarnie czy churtownie pod Warszaw± ale od strony Pruszkowa i ¯yrardowa?
brat Bule
Kiedy¶ kto¶ pobr¿ekiwa³ ¿e sprzedaj± skóry w pawilonie na Kole...... tam podobno jaki¶ sklep jest.. ale trza to sprawdziæ dok³adniej.

Pozdrawiam Bu³ek
D±gos³aw
Jest sklep na Kole a konkretnie sklep spóldzielczy w pawilonach kolo bazaru na kole. Skorki maja ladne i dosc duzy wybor. Ceny ksztaltuja sie natomiast w granicach 150 zl za metr kwadratowy. Moim zdaniem jest to duzo ale moge sie mylic. Moze podrzucili byscie jakis adres do garbarni bezposrednio - a nuz uda sie troche taniej.
Dacron
A czy wie ktos gdzie mozna dostac licowana skore na platy w okolicach Trojmiasta ???
Pozdrawiam.
Sokó³
Wilcza róg Poznañskiej:
Po schodkach w dó³, trudno zauwa¿yæ.
Drogo, skóra dobra raczej. Wybór ¶redni. Tak¿e jucht w kawa³kach.

Oprócz tego na jednym z budynków w Nowym S³upnie (droga na Bia³ystok, przed wlotem obwodnicy Radzymina) wisi banner "Skóra na buty". Nie wiem czy to dok³adnie tam, ale jad±c pó¼n± por± widzia³em w oknach co¶ jakby stojaki obwieszone skórami. Byæ mo¿e to garbarnia. Dam znaæ jak co¶ wynajdê.
Czarny Rycerz
Gdzie mozna kupic skóre w Warszawie??np na buty
Sjergiej
Dzieñ dobry

Na ul. Bakalarskiej 24 s± do kupienia skóry. Raczej ma³y wybór ale mo¿esz spróbowaæ. Podaje telefon do nich: 868-30-59. Czyne jest o poniedzia³ku do pi±tku w godzinach 8-16.
Daroslaw
w³a¶nie gdzie w okolicy mazowieckiego mozna kupic skóry kogo sie pytac w jakich cenach sa z reguly. nie tylko cienkie
Cathan
[color=#CC0000][b][size=6]ja tez w sumie szukam skory i futra...moj kumpel ma garbarnie, ale urwal mi sie kontakt.Postaram sie jakos odblokowac znajomosc..bylam na Alegro, ale tam gosciu chcial 40 zl za metr kwadratowy..zenujaca cena jak i skora;(masz moj numer skontaktuj sie ze mna jak cos znajdziesz,BARDZO mi zalezy!!!605-164-323 hehehe.gif
Kapitan
ja z kolei potrzebuje twardej skory ( takiej jak na podeszwy) minimum 6 mm moze byc troche grubsza gdzies w Warszawie lub bardzo niedalekich okolicach wie ktos z kad mozna wziac takie cudo i ile prawdopodobnie kosztowal by metr ?
arcimir
CYTAT(Kapitan @ 09:49 21.11.2006) *
ja z kolei potrzebuje twardej skory ( takiej jak na podeszwy) minimum 6 mm moze byc troche grubsza gdzies w Warszawie lub bardzo niedalekich okolicach wie ktos z kad mozna wziac takie cudo i ile prawdopodobnie kosztowal by metr ?

Witam,
takie i podobne rzeczy mo¿na kupiæ w sklepach z artyku³ami szewskimi - z regu³y s± to malutkie sklepiki w dziwnych miejscach, nieobecne w internecie. Szukaæ trzeba poprzez szewców, kaletników (najlepiej zaprzyja¼nionych) albo w ksi±¿ce telefonicznej. Mo¿na te¿ spróbowaæ kupowaæ bezpo¶rednio u szewca/kaletnika, ale wtedy bêdzie z narzutem. Powodzenia ¿yczê!
Lazarus
Szukam skóry koziej garbowanej, du¿e p³aty.
Jak by¶cie co¶ wiedzieli dajcie znaæ.
Woyewoda
.
sitko
Witam
Poszukuje niewielkiej ilo¶ci skóry pergaminowej do 2 latarenek. Wie kto¶ mo¿e gdzie moge j± dostaæ, albo kto¶ kto j± handluje.

lazarusie, je¿eli jeszcze potrzebujesz tej skóry wiem z gdzie mo¿na j± dostaæ.

Pozdrawiam
Merethur
Witam mam pytanie odno¶nie informacji dotycz±cej hurtowni skór w Nadarzynie, mam pytanie czy jeszcze istnieje owa hurtownia i ewentualnie je¶li kto¶ by wiedzia³ orintacyjne ceny skórek, by³bym wdziêczny za jak±¶ odpowiedz na forum b±dz na adres e-mail: wrock4@o2.pl
Pozdrawiam i z góry dziekuje smile.gif
Koczerga
Witam, mam pytanie gdzie w Warszawie mo¿na kupiæ skórê? Znalaz³em w necie parê sklepów szewskich ale z akcesoriami typu: guma, fleki, kleje. Co oczywi¶cie nie jest mi potrzebne. Chodzi o taki z naturalnymi skórami, szyd³ami, niæmi itp. Wiem ze na allegro mo¿na kupiæ ale nie da siê dotkn±æ i sprawdziæ czy to w³a¶nie taka jak potrzeba.

Pozdrawiam
Parufka
Ja zaopatruje siê w skóry i wszelaki asortyment szewski na ul. Wilczej. Niestety nie pamiêtam numeru ale pamiêtam, ¿e jest to jako¶ bli¿ej Marsza³kowskiej.
gregory
Witam,

O ile dobrze kojarzê, to jest to róg Wilczej i Poznañskiej (id±c od strony Centrum ostatnia w prawo przed Placem Konstytucji), sklep "po schodkach" po lewej stronie ulicy.

Jeszcze jeden sklep jest na Kole - ul. Cio³ka r. Obozowej, w pawilonach handlowych. Wej¶cie od ul Cio³ka tradycyjnie ju¿ "po schodkach" tongue.gif ale tym razem tak dla odmiany trzeba wchodziæ jeszcze przez sklep hydrauliczny. szczerba.gif
Wybór skór nie zawsze jest okaza³y, a poza tym godziny otwarcia s± "barbarzyñskie", bo bodaj¿e od godz. 7-mej do 15-tej czy jako¶ tak. Go¶cia te¿ czêsto nie ma (albo ja mam taki fart), ale za to na szczê¶cie zazwyczaj zostawia kolegom z hydraulicznego ¶ci±gawkê co jest i po ile, wiêc kupiæ mo¿na, ale potargowaæ, to ju¿ siê nie potargujesz.

Tu¿ obok w s±siednim pawilonie od ul. Obozowej jest jeszcze sklep szewski, gdzie co prawda skór nie ma (maj± co najwy¿ej tylko licówkê czy jak to tam zwa³), za to szyd³a, ig³y, nici itp. bez problemu mo¿na kupiæ. Sklepik tym razem na parterze i w dodatku czynny do 17-tej.

Pozdro,
G.
Nurglitch (Sextvs Didivs Longvs)
Czy te sklepy wci±¿ istniej±?
Czubek
Te na Kole tak. Szewski dzia³a i maj± ¶wietny sprzêt - igly, szyd³a i dratwy lniane w ró¿nych kolorach.

Ten obok ze skórami te¿ jest, przynajmniej ostatnio. Facet siê sygnuje jako "ostatni w Polsce, który garbuje ro¶linnie" i jest przyzwyczajony do ludzi z ruchu. Ceny ma wysokie, choæ do dosiêgniêcia cenowego. Skóra gruba, przynajmniej zawsze na taka trafia³em. Na miejscu ma zazwyczaj ogromne p³aty - 1,5 do 2,5 m2. Czyli u niego od 300 do 600 z³. Ale mo¿na wzi±æ numer i ugadaæ siê z nim na p³at np. metr na metr, kolor taki a taki.
Fakt - o targowaniu zapomnij. "No, przecie¿ jedyne miejsce w Polsce z garbowanymi recznie i ro¶linnie". Ta.

A tego na Wilczej nie znam.
A kojarzysz czy ten facet ma (a je¶li tak to za ile) ca³e skóry z kozy?
Czubek
Bêbenek siê chce robiæ? Ech, sam szukam. Jak znajdziesz, to daj znaæ. Chyba, ¿e masz dostêp do skóry rena :P

Z tego co pamiêtam, facet ma wyprawione, grube typowo przemys³owo-obuwnicze skóry.
Nie, akurat skór na bêbenek jest w sieci milion i dziesiêæ smile.gif Raczej balteus, pendent na gladiusa i tak dalej. Ale tak mi siê widzi ¿e sensowniej chyba bêdzie poszukaæ w panoramie firm i podzwoniæ do hurtowni ni¿ ³aziæ po sklepach.
Marianus

Witam,

Jest jeszcze sklep z artyku³ami szewskimi w Raszynie (ok. 500m za granic± Warszawy, jak siê jedzie na Katowice-Kraków, po prawej stronie). Skóry przewa¿nie chromowe w ró¿nych kolorach, choæ i boczki te¿ siê zdarzaj±. Równie¿ du¿y wybór szyde³, nici, przebijaków i no¿y.

pzdr M.

ps. kiedy¶ by³em tak¿e w garbarni w Markach pod Warszaw± (ceny bez po¶redników) ale to by³o z 4 lata temu i nie wiem czy dalej istnieje... du¿o garbarni jest tak¿e w okolicach Radomia, przewa¿nie robi± skóry meblowe, odzie¿owe i kaletnicze
Czubek
Aktualnie sklep w Raszynie praktycznie nie ma igie³ i szyde³. Przynajmniej tak jak ostatnio by³em. Niektóre skóry maj± tam dziwne, jakby je zedrzeæ z sofy :P Ale podeszwówka niez³a.

Kiedy¶ na Farysa 10 by³ te¿ garbarz.
Gregor z Krakowa
albo w necie, ceny jak czytam mam lepsze, a poczta dostarcza wprost do domku, nigdzie nie trzeba je¼dziæ, przyje¿d¿a pod same drzwi....

a skóry sprawdzone przez lata, w zasadzie wszelkie rodzaja, wszelkie grubo¶ci ect,

frecha - http://www.freha.pl/index.php?showtopic=21...mp;#entry303157
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.