Witam wszystkich m³odocianych chc±cych nauczyæ siê podstaw walki
Jak co roku zapraszam na nauki bojowej walki mieczem i tarcz±.
Jednak¿e, w tym roku zmieniam koncepcjê warsztatów.
Po pierwsze przepraszam za zesz³oroczny po¶lizg drugiego dnia, zbyt lekko potraktowa³em we wtorek wieczór Kokoszkê, co doprowadzi³o mnie do zguby, za co wszystkich, którzy siê na mnie zawiedli serdecznie przepraszam.
W tym roku zamierzam poprowadziæ p³atne warsztaty, poniewa¿ to bêdzie dobra weryfikacja uczestników, którzy faktycznie chc± siê czego¶ nauczyæ a i ja podejdê do nich powa¿niej i bardziej profesjonalnie.
Jesli jednak owa forma odstraszy ludzi to trudno, najwy¿ej sam posiekam sobie w s³upki
Op³ata nie bêdzie du¿a, gdy¿ za jeden dzieñ warsztatów, tj. 2 h pobieram 10 z³ od osoby, czyli za dwa dni 20 z³.
Nie chodzi mi bynajmniej o zarobek tylko o wiêksz± motywacjê i weryfikacjê, jak ju¿ wy¿ej uda³o mi siê o tym wspomnieæ.
Zaczynamy we wtorek o godz. 11 i spotykamy siê pod rynienkami z wod±, po czym pomaszerujemy w pe³nych blachach, lub przynajmniej z mieczem i tarcz± na miejsce docelowe, której wcze¶niej przygotujê.
Nauczyæ siê mozna tego, co zazwyczaj, czyli:
- panowania nad broni±
- sk±d bierze siê si³a i szybko¶æ uderzenia mieczem
- jak przej±æ inicjatywê w praktyce
- jak rozpêdziæ broñ
- techniki parowania mieczem i tarcz±
- utrzymywanie równowagi podczas ataku
- do czego tak naprawdê s³u¿± nogi podczas walki i jak to wykorzystaæ dla swoich korzy¶ci i niekorzy¶ci przeciwnika
- jak oddychaæ, aby mniej siê mêczyæ
- jak najefektywniej stosowaæ kombinacje ciosów (kilka w jednym ataku)
- koordynacja ruchów
- alternatywny sposób walki w zale¿no¶ci od umiejêtno¶ci i sposobu walki przeciwnika
etc.
Zg³oszenia przyjmujê na mojego maila p.binczak@gmail.com, w tytule proszê wpisywaæ has³o "miecz", aby mi by³o ³atwiej przed Grunwem znale¼æ wszystkie zg³oszenia.
Aby sprawnie przeprowadziæ warsztaty, poprowadzê je jedynie dla pierwszych 10 osób, które siê zg³osz± na mojego maila.
Op³atê przyjmujê w dzieñ szkolenia.
W TYM ROKU NIE PROWADZÊ TRENINGU DLA DO¦WIADCZONYCH, JAK ROK TEMU WYSZ£O, TYLKO WARSZTATY DLA POCZ¡TKUJ¡CYCH!!
P.S. Za zarobione pieni±dze mo¿emy wieczorem pój¶æ wspólnie do Kokoszki i podewagowac na tematy zwi±zane z walk± i nie tylko
Pozdrawiam
Ryba