Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Miêdzynarodowy Turniej Rycerski w Opolu
> Inne > Kalendarium 2010
efendi
Du¿o konkursów, walk i warsztatów. Turniej na Bolko(wyspa w lesie nad Odr±)
Szczegó³y w zaproszeniach. Je¿eli kto¶ by chcia³ zaproszenie otrzymaæ, a nie ma go w naszej bazie danych lub zmieni³ e-maila w ostatnim czasie, to prosze pisaæ do Ewki Cholery na adres ewawawoczny@poczta.onet.pl
Marcin Waszkielis
no i jak z tymi nagrodami?
efendi
1700
500
300
³uk i inne konkurencje beda takze nagradzane.
Pozdrawiam
Dicon
Zg³oszenie zosta³o przyjête wiêc przyjedziemy smile.gif

Pozdrawiam
efendi
Witam!
Ma³e og³oszenie. Kto by³ na Bolko, ten wie ze w czasie ostatniego tam turnieju zosta³ przeprowadzony konkurs kulinarny. W tym roku tak samo sie odbedzie. Zasady:
startujacy pisza do nas jakie ingrediencje mamy przygotowaæ.
np: karczek 5 kg, pieprz, cebula itd....
Startujacy przygotowuja potrawe w ilo¶ci tak na ca 8 osób.
Rozstrzygniecie nast±pi w czasie wieczornej uczty. Nagroda...jeszce tajemnicA, ALE JAK WSZYSTKO WYPALI TO ZADZIWI WYGRYWAJ¡CEGO. shocked.gif
Pozdrawiam
efendi
Witko
¦wietny pomys³. Bêdzie pysznie pokosztowaæ ¶redniowieczne smako³yki.
muzykus
Jedno ma³e pytanie - do kiedy mo¿na siê wpraszaæ na turniej?
efendi
CYTAT(muzykus @ 22:26 14.04.2010) *
Jedno ma³e pytanie - do kiedy mo¿na siê wpraszaæ na turniej?

Witam!
Zg³oszenia przyjmujemy do dnia 15.06.
Pozdrawiam
efendi

PS
dla tych co nie wiedz±.... turniej odbêdzie sie tam, gdzie Irek wlaz³ do klatki z hipopotamami bigsmile2.gif
Ewa z Raciborza
Zg³oszenia proszê wysy³aæ do mnie na maila: ewawawoczny@poczta.onet.pl
Samo wyra¿enie chêci na forum nie wystarczy. Czekam na maile.
efendi
Witam!
Bior±c pod uwage Wasze wnioski, wzorem lat ubieg³ych wydamy prowiant do w³asnorêcznego przygotowania posi³ków.
zamówienia na art. spo¿ywcze przyjmujemy po przyjezdzie. Uczta bedzie przygotowana z potraw sporz±dzonych w czasie konkursu kulinarnego. Bêda cenne nagrody. Na wszelki wypadek bedzie czynny grill z kie³baskami. To dla tych leniwych smile.gif
takze wzorem lat ubieg³ych, wprowadzamy pieniadze obozowe. kto by³, ten wie o co chodzi smile.gif
Odbedzie sie takze bojowy,³uczniczy i co tylko zdo³amy wymysleæ. A ¿e teren jest zajefajny, jezeli bedzie tak grza³o, odtworzymy forsowanie rzeki(a raczej kana³u szczerba.gif
Mapkê dojazdowaq zamie¶cimy po 25.07.
Pozdrawiam
efendi
Robert Szatecki
Hej a jaki regulamin walk? Obowi±zuje ograniczenie wielko¶ci tarcz i wagi broni znane z Byczyny i kwietniowego Opola? O ile siê orientujê to braciak zamierza przyjechaæ i wzi±æ udzia³u w turnieju bojowym:), ja niestety tym razem bêdê gdzie indziej:(
pozdrawiam Robert
efendi
CYTAT(Robert Szatecki @ 23:15 20.07.2010) *
Hej a jaki regulamin walk? Obowi±zuje ograniczenie wielko¶ci tarcz i wagi broni znane z Byczyny i kwietniowego Opola? O ile siê orientujê to braciak zamierza przyjechaæ i wzi±æ udzia³u w turnieju bojowym:), ja niestety tym razem bêdê gdzie indziej:(
pozdrawiam Robert

Zasady te same, ale jezeli gremium zadecyduje inaczej, mozliwe sa drobne odstêpstwa.
Pozdrawiam
efendi
Pawe³ £agódka
tego jeszcze nie widzia³em :D Andrzeju a garnki mamy sami przywie¶æ do konkursu kulinarnego czy zg³osiæ co potrzeba? :P chêtnie wezmê udzia³ :> nie ma to tamto :P
efendi
CYTAT(Pawe³ £agódka @ 08:46 22.07.2010) *
tego jeszcze nie widzia³em :D Andrzeju a garnki mamy sami przywie¶æ do konkursu kulinarnego czy zg³osiæ co potrzeba? :P chêtnie wezmê udzia³ :> nie ma to tamto :P

Garnki swoje. Potrzeby zg³aszamy w sekretariacie , a produkty swierze i pachn±ce smile.gif , zostana dostarczone do 12:00 31.07. i wydane. Nagroda na najlepsza potrawê I-400, II-200, III-100 z³
Pawle, czekamy na okreslenie dok³adnej ilo¶ci WAS, wyjezdzaj±cych do Durnkrut(13.08)
smile.gif
Pozdrawiam
Robert Szatecki
Hej,
Czy mo¿e kto¶ daæ wskazówki jak dojechaæ na miejsce turnieju:>?
efendi
Witam!
Obiecali mi ze do jutra(sroda), do 12:00, bedzie zamieszczona na freha mapka dojazdowa.
Dla ostrozno¶ci podaje swój telefon:602613386
opis:
jedziemy na Krapkowice,Racibórz
za osytatnia stacj± benzynow±(200-300 m), skrêcamy w lewo na most na wyspê Bolko.
Za mostem zaraz w lewo na drogê wzd³u¿ wa³u p.powodziowego.
po ok 300-400 m po prawej polana a na niej MY. smile.gif
Pozdrawiam
Pawe³ £agódka
Andrzeju liczbê osób jad±cych do austrii podam Ci na Opolu a powiedz mi jeszcze czy bêdzie mo¿liwo¶æ strzelania z ciê¿liej artylerii w Opolu teraz??
Tadzik
Bardziej dok³adna mapa dojazdowa kolorem czerwonym zaznaczony dojazd samochodem a kolorem br±zowym trasa piesza ...

http://www.freha.pl/index.php?act=attach&a...st&id=11137
efendi
CYTAT(Pawe³ £agódka @ 11:19 28.07.2010) *
Andrzeju liczbê osób jad±cych do austrii podam Ci na Opolu a powiedz mi jeszcze czy bêdzie mo¿liwo¶æ strzelania z ciê¿liej artylerii w Opolu teraz??

bedzie mozna strzelaæ
Robert Szatecki
Jeszcze jedno pytanie a o której zaczyna siê turniej bojowy?smile.gif
Geralt le Kantro
Przybylim, zobaczylim i siê setnie ubawilim smile.gif

Wielkie dziêki za mi³± atmosferke, wspania³± zabawê, ciekawe konkursy (Geraltia gór± !!! )
multum jedzenia i picia smile.gif

Pogoda jak to pogoda, po prostu by³a i ju¿ smile.gif

Sorki za ma³y zgrzyt z pewn± grup± artylerii ale po prostu mieli¶my kilka taki przypadków i ten ostatni dola³ oliwy do ognia i troszki sobie na s³owa "postrzelali¶my" Nie ¿ywcie urazy smile.gif

Jeszcze raz dziêki za wspania³± odskoczniê od rzeczywisto¶ci smile.gif

efendi
Witam!
Dziêki za rodzinn± atmosferê smile.gif , Geraldin, Ciebie to jeszcze ktos przez przypadek przeleci
mam nadzieje zê pojedynek artyleryjski" efendiego" sie przyjmie i wejdzie na sta³e do programu.
Do mi³ego.... smile.gif

Wyniki konkursów poda Ewka Cholera
Geralt le Kantro
Siê tak ³atwo Geraltia nie da przelecieæ :P
A za roczek to i ze swoja artyleri± staniemy do pojedynku smile.gif
Pawe³ £agódka
W imieniu Bractwa Rycerskiego Ziemi Górowskiej krzycze DZIÊ-KU-JE-MY!!!!! By³o przednio dawno siê tak nie bawi³em :P Andrzeju dziêki za bitwe artyleryjsk± by³a naprawde wystrza³owa :p w koñcu uda³o mi siê rozgrzaæ lufe haka :D podziêkowania te¿ dla "¿ony", "konkubiny", "syna" i "syna za 28 wielb³±dów" oraz ca³ej paczki spod wiat za udan± impreze i "rodzinny" klimat :D mam nadzieje ¿e nikt siê na Nas nie obrazi³ i za rok siê z Wami te¿ spotkamy na tej cudnej wyspie :P bum.gif aniol.gif bum.gif aniol.gif i OCZYWI¦CIE PODZIÊKOWANIA DLA ¦MIA£KA :D za ogieñ pod garnkiem :P
Józek z Gdañska
Gratulacje dla Krzy¶ka! smile.gif
nieczar
impreza bardzo sympatyczna choæ niet³umna smile.gif ...co prawda by³em "w pracy" ale doskonale siê przy tym bawilem

dziêkujê Efendiemu za zaproszenie

...jako¶ uda³o mi siê wyjechaæ smile.gif
Karol ¦ia³ek
Lubie sobie po dmuchaæ wiec nie ma problemu z tym ogniem:P wszyscy wiedz ze jestem m³odym ognio twórc± :P
jak co to kontakt macie do zobaczeni w poznaniu zrobiê swoja hakownice to postrzelamy jak bêdzie mo¿na

no i pozdrowienia od hardego :P

¦MIA£EK
Krzysztof Szatecki
Witam

Dziêkuje za imprezê, by³o ekstra. Gratuluje kucharzom za przyrz±dzenie pysznego jedzenia na ucztê. Mam nadziejê ¿e konkurs kulinarny na sta³e zago¶ci w harmonogramie imprez^^

PZD

Ewa z Raciborza
Bojowy:
I m. Krzysztof Szatecki ? Warszawa
II m - Czekoladka ? Opolskie Bractwo Rycerskie
III m - Pawe³ Pradela ? Gwardia Wareska

£uczniczy:
I m - Stefan ? Strza³y Yam
II m - Ania Kurp ? Opolskie Bractwo Rycerskie
III m - Micha³ D±bkowski ? Gwardia Wareska

Bieg dam:
I m - Geraltia i Learen z Kompanii Najemnej Ko¼le

Konkurs kulinarny:
I m - Bractwo Rycerskie Ziemi Górowskiej z szefem kuchni Paw³em £agódk±

Rzut w³óczni±:
I m - Micha³ D±bkowski ? Gwardia Wareska

Bitwa artyleryjska:
Wygrali: Urbañscy z Bractwa Bogus³awa V z £odzi
Geralt le Kantro
Nie Geraldina a Geraltia , taka ma³a ró¿nica smile.gif
Robert Szatecki
CYTAT(Ewa z Raciborza @ 12:45 04.08.2010) *
Bojowy:
I m. Krzysztof Szatecki – Warszawa

Niestety tym razem nie mog³em byæ osobi¶cie ale cieszê siê, ¿e mój m³ody uczeñ da³ radêsmile.gif
efendi
CYTAT(Robert Szatecki @ 13:27 04.08.2010) *
CYTAT(Ewa z Raciborza @ 12:45 04.08.2010) *
Bojowy:
I m. Krzysztof Szatecki – Warszawa

Niestety tym razem nie mog³em byæ osobi¶cie ale cieszê siê, ¿e mój m³ody uczeñ da³ radêsmile.gif

Ha, no i w dodatku opró¿ni³ mi szkatu³ê smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.