Witam serdecznie,
Jest to mój pierwszy temat na forum i warto na pocz±tku siê przedstawiæ.
W 2000 roku na ASP we Wroc³awiu ukoñczy³em malarstwo. :D W 2006 Lordz ( grupa moddingowa Total War) wy³apa³a w sieci moje pierwsze grafiki i zaci±gnê³a do zespo³u. Tak zaczê³a siê moja przygoda z ilustracjami historycznymi. Grupa Lordz przekszta³ci³a siê w firmê i nadal jestem w niej etatowym grafikiem.
Obecnie pracujê równie¿ jako ilustrator dla Osprey Publishing tworz±c ok³adki do serii RAID. http://www.ospreyraid.com/,
Miles Kelly, oraz kilku polskich wydawnictw: Warbook, Fabryka S³ów.
Jak wiadomo historia militariów jest bardzo d³uga i obszerna. Bywa, ¿e zaczynam siê gubiæ i potrzebujê fachowej pomocy.
My¶lê wiêc, ¿e trafi³em pod dobry adres i mogê liczyæ na wasz± pomoc. Wszelkie wiêc podpowiedzi, uwagi porady, materia³y ( zdjêcia, ilustracje, ksi±¿ki, artyku³y etc), bêd± bardzo mile widziane. Liczê na wasz± cierpliwo¶æ i mi³± wspó³pracê.
Dzi¶ jako preludium chcia³bym pokazaæ wam Szar¿ê kirasjerów francuskich pod Wateloo, jednocze¶nie prosiæ o korektê.
Praca bêdzie wydana w albumie "Digital Art Masters", wiêc bardzo zale¿y mi na poprawno¶ci zarówno artystycznej, jak i historycznej.
Dziêkujê i pozdrawiam,
Lacedemon