czy ktos z was posiada zdjecie lub rysunek takiego kubka jak one byly szyte interesuja mnie zdjecia szwow i inne takie z gory za pomoc dziekuje
Kto¶ jest zainteresowany takim kubeczkiem?????
Mogê uszyæ
i nie widzê w tym problemu po szyciu pokrowca na lunetê
Jak kto¶ jest zainteresowany,to prosze o kontakt.
Ja po uszyciu ostatnio sakiewki skurzanbej jzu sie szycia w skorze nie boje, a ze szylem rzemieniem, to taki kubek tez bym uszyl. Osobiscie nie widzialem, ale jakbym mial szyc to pewnie na krzyz wiec zaloze sie ze wlasne9i ta je szyto. W koncu oni tez to musieli wymyslic, a krzyzowo jest jakos tak naturalnie.
Ja ostatnio w³ócz±c siê bez celu po mie¶cie rzuci³em okiem na wystawê sklepu z zabawkami i innymi tego typu rzeczami (ot, wspominaj±c stare czasy) i spostrzeg³em skórzany kubek do gry w ko¶ci, razem z kompletem 6, plastykowych niestety, ko¶ci. Czym prêdzej go kupi³em i teraz pozosta³o mi tylko kupiæ lub samemu zrobiæ ko¶ci do gry. A kubeczek niczego sobie. Skórzany, szyty. Na prawdê ³adny. jak dorwê siê do aparatu to dam zdjêcie.
B³a¿ej - Kozacy Zaporoscy
Oto kubek który wykona³ dla mnie Andrzej Mikiciak na podstawie orygina³u wykopanego pod Beresteczkiem (1651). On te¿ pope³ni³ zdjêcie.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.