Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Treningi w £odzi
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > £ucznictwo > Treningi i spotkania ³ucznicze
Majordomus
Witam serdecznie smile.gif
Od pewnego czasu noszê siê z zamiarem rozpoczêcia przygody z ³ucznictwem tradycyjnym, ale jestem w niedogodnym po³o¿eniu, poniewa¿ nikt z moich znajomych siê tym nie zajmuje, a ja nie znam ¿adnej grupy ³uczniczej z £odzi. Tak wiêc, moi mili, czy znacie mo¿e jak±¶ grupê z mojego miasta? Zale¿y mi na tym, bo nigdy nie mia³am styczno¶ci z ³ukiem tradycyjnym, a chcia³abym sobie wypróbowaæ taki ³uk bez kupowania "w ciemno" /wysokie koszty, etc./. Wiem, ¿e na pewno by mi siê podoba³o, ale nawet nie wiem, jak± si³ê naci±gu powinnam zastosowaæ. Interesuje mnie bowiem longbow.
Jest w £odzi strzelnica na Spo³em, nawet sekcja, ale jak zobaczy³am, z jakich ³uków strzelaj± to a¿ mnie zamurowa³o.. szczerba.gif nie dla mnie taki mutant, nie obra¿aj±c nikogo. Nie jestem pewna, czy zapaleñców historycznych z drewnem tam przyjm±, a z bloczkowego nie mam zamiaru strzelaæ.
Pozdrawiam i dziêkujê z góry za odpowied¼ smile.gif
Wotawa
Poleca³bym:
http://rycerzeluku.prv.pl/glowna/glowna.htm

Poza tym:
www.forum.dagome.pl
Strzelali¶my na Spo³em kiedy¶, ale skoñczy³o siê na tym, ¿e przyszed³ czas na rozkrêcenie grupy szturmowej do walki wrêcz i nie starczy³o si³ na wszystko. Je¶li chodzi o Dagome to mozna u nas obejrzeæ ³uki Grozera i Bartczaka (patrz - link). W styczniu bêdziemy ruszaæ do Bronka Bartczaka po nowe sprzêta jakby co.
Spotkaæ nas mozna we czwartki na ³ódzkiej Archeologii, Uniwersytecka 3 p. 104 - detale na forum.

No i zachêcamy do ³ucznictwa staro¿ytnego - bêdzie okazja ostrzelaæ pacynkami bardzo wypasione legiony rzymskie. Bezcenne! smile.gif
Majordomus
Witaj smile.gif
O Dagome s³ysza³am, widzia³am te¿ Was na Wiosce Historycznej. Nie wiedzia³am, ¿e te¿ strzelacie z ³uków, bo tak jak piszesz, wiêkszo¶æ widzialna przynajmniej to inne realia /tarcze, miecze/.. A wiêc je¶li strzelacie, nawet rekreacyjnie, to w jakim miejscu? Bo nie s±dzê, ¿e na spotkaniach na wydziale archeologii :D a zreszt± to rzut beretem z mojego wydzia³u historii i ca³kiem w dogodnej godzinie spotkania smile.gif
Co do ³ucznictwa staro¿ytnego.. Pewnie, du¿a frajda postrzelaæ w legionistów, ale to kompletnie nie moja epoka.. Jescze z miesi±c i bêdê w ¶redniowieczu /sesja/.
robin_
hej , ja w³a¶nie rozpoczynam przygotowanie do sezonu i mam zamiar pochodziæ na spo³em , strzelam z drewnianego longbowa , nie robia problemów mo¿na strzelac z czego siê chce we wtorki i czwartki. Moge ci cos zorganizowaæ do obejrzenia i popróbowania jak co¶ to dzwoñ - 693308378.
Sulim
CYTAT(robin_ @ 12:55 18.02.2010) *
hej , ja w³a¶nie rozpoczynam przygotowanie do sezonu i mam zamiar pochodziæ na spo³em , strzelam z drewnianego longbowa , nie robia problemów mo¿na strzelac z czego siê chce we wtorki i czwartki. Moge ci cos zorganizowaæ do obejrzenia i popróbowania jak co¶ to dzwoñ - 693308378.

Witam!
Zdarzy³o mi siê odpowiadaæ bez byæ mo¿e stosownego przedstawienia siê i to hmm g³ównie w tematach ze sporym opó¼nieniem, ale mo¿e uda mi siê zrehabilitowaæ i informacja do czego¶ siê przyda.
Z mojej strony - mam na imiê Maciek, 33 lata, kilkuosobow± rodzinê i straszliwie ma³o wolnego czasu wiêc w rekonstrukcji uczestniczê raczej z doskoku i na w³asn± rêkê. Na forum raczej ¶ledzê w±tki ni¿ piszê.
W kwestii obiektów ³uczniczych w £odzi i okolicach polecam pobliski Zgierz, halê MOSiR. Jest tu piêkny tor ³uczniczy, dwa kluby z olimpijsk± tradycj± w sezonie zimowym - sala ³ucznicza. Op³aty bardzo przyjazne dla cz³onków klubu (oko³o 10 PLN miesiêcznie). Po szczegó³y wybieram siê w poniedzia³ek, zainteresowanym s³u¿ê.
Pozdrawiam
Dancer
Witam!
Ja strzelam sobie na podwórku z kumplem, ale jakby siê znalaz³o paru chêtnych to pochodzi³bym na jak±¶ strzelnicê w zgierzu czy ³odzi, bez ró¿nicy. Dajcie znaæ je¶li planujecie dalej
robin_
ja w tym tygodniu wybieram sie na zgierski mosir , podobno kryte tory do 60 metrów.Dowiem sie na jakich zasadach i kiedy mo¿na chodziæ , napisze wam co i jak
Dancer
no to mi³o by by³o z Twojej strony =)
Eryk
Robinie i dowiedzia³e¶ siê czego¶?? Je¶li za¶ chodzi o spotkania ³ucznicze, to wraz ze znajomymi strzelamy do¶æ regularnie wiêc je¶li kto¶ chce sobie przyj¶æ popatrzeæ i postrzelaæ (nie musi mieæ ³uku) to zapraszam na gg (7575325). Co do miejsca na treningi ³ucznicze obok mnie jest zaciszne miejsce, strzela siê tam co prawda na dziko ale nawet stra¿ miejska nie czepia³a siê nas (jeszcze pogadali z nami o ³ucznictwie :P) Tak wiêc zapraszam...
robin_
z hali nici, mo¿na na spo³em ale odleg³osci 18 m max. A gdzie strzelacie? Mo¿e z koleg± zajrzymy kiedys
robin_
Od nowego roku ruszamy z klubem ³ucznictwa tradycyjnego/ Zimowy czas spêdzimy na hali ³uczniczej mosiru w Zgierzu ul Wschodnia 2, wiêcej informacji na www.camelot-luki.pl
pozdrawiam
³ukasz nawalny
robin_
³ódzki klub ³ucznictwa tradycyjnego wznawia szkolenia i zajêcia
http://www.camelot-luki.pl/?lodzki-klub-lu...81cb37f733b131a
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.