Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Nowy dzia³ o uzbrojeniu?
> Inne > Propozycje i uwagi
Nikodem
W³a¶nie zauwa¿y³em dziurê w dzia³ach, tzn nie ma dzia³u do pisania o uzbrojeniu od koñca XV wieku do XVII wieku... Jako ¿e powoli zaczynam lansowaæ rekonstrukcjê XVI ;) to przyda³by siê taki dzia³, gdzie o uzbrojeniu mo¿na by pogadaæ, nie wchodz±c nikomu w paradê.

Poza tym, ciekawe ¿e w dziale o stroju takiej nieci±g³o¶ci nie ma ;).

Z góry dziêkujê i pozdrawiam Adminów smile.gif.
EO
Tak jest, poprosimy, poprosimy.
Borg
j.w.
Boran
CYTAT
W³a¶nie zauwa¿y³em dziurê w dzia³ach, tzn nie ma dzia³u do pisania o uzbrojeniu od koñca XV wieku do XVII wieku/.../
Poza tym, ciekawe ¿e w dziale o stroju takiej nieci±g³o¶ci nie ma ;).

A no nie ma, bo dzia³y odzie¿owy i militarny - dawniej o identycznej strukturze - jaki¶ czas temu zaczê³y siê rozwijaæ niezale¿nie.

Nazwa dzia³u w Uzbrojeniu "Rzeczpospolita Obojga Narodów" zosta³a, o ile dobrze pamiêtam, tylko dlatego, ¿e nie by³o pomys³u na lepsz± (stworzone przez analogiê do tego co w strojach "uzbrojenie renesansowe i barokowe" brzmi jakby trochê dziwnie). Natomiast opis mówi wyra¼nie, ¿e wchodzi tam wszystko od czasów Zygmunta Starego - wiêc zasadniczo te¿ powinni¶cie siê zmie¶ciæ smile.gif Je¶li macie propozycjê lepszej nazwy, to my¶lê, ¿e zostanie przyjêta z otwartymi ramionami.
Nikodem
Hm... ja jestem akurat zdania ¿e nowy dzia³, albo po prostu podzia³ starego nikomu by nie zaszkodzi³, szczególnie ¿e w ¿aden sposób nie obci±¿a to engine'u forum bardziej, ani nic. Rzeczpospolita Obojga Narodów generalnie kojarzy mi siê z XVII wiekiem, nie bez powodu chyba - powstaje dopiero pod koniec XVI wieku ;).

Czemu przez analogiê dzia³ ten nie zosta³ nazwany Uzbrojenie Renesansowe i Barokowe?

Nie bêdê siê upiera³ przy konieczno¶ci tworzeniu nowego dzia³u (jak i ¿aden z kolegów chyba), po prostu dziwnym wydaje mi siê pisanie w takim dziale jaki jest aktualnie, dot. uzbrojenia , "na doczepkê, bo pasuje".

pozdrawiam smile.gif
Viator
My¶lê ¿e wa¿niejsze by³oby za³o¿enie ¶wie¿o upieczonym "Szesnastkowiczom" nowej grupy w Prywatnych Inicjatywach, na razie bez utajniania i z dostepem dla wszystkich, bo na dyskusje organizacyjne to jest najw³a¶ciwsze miejsce - w±tek "XVI" w og³oszeniach zbyt siê rozrasta i zaraz zrobi sie ba³agan.

Powtórzê tu w zwi±zku z tym moje pytanie do waszej "Parszywej icon_wink.gif Szesnastki":

CYTAT
Mo¿e pomy¶lcie od razu nad jak±¶ chwytliw± nazw± Waszej inicjatywy lub grupy, ¿eby¶cie siê poprzez ni± kojarzyli i wyró¿niali, tak jak to jest w wiêkszo¶ci innych Prywatnych Inicjatyw, ¿eby ju¿ potem nie zmieniaæ nazwy?
Parufka
Parszywa szesnastka brzmi dumnie bigsmile2.gif .
Borg
chwytliwe, niezobowi±zuj±ce, podoba mi siê smile.gif
Lucid
Chcia³bym nieco od¶wie¿yæ temat smile.gif Czy jakie¶ kroki na drodze ku powstaniu grup siê wywi±za³y ?
Marek Hilgendorf
i nawet co¶ tam d³ubiemy raz od wielkiego dzwonu...
robert w. Wielki
Indarze, link nie dzia³a. Czy to ukryte forum..? pozdr.
Indar
Prywatne, trzeba rêcznie pod³±czyæ Cie do grupy albo wys³aæ zg³oszenie do tej¿e u¿ywaj±c opcji "grupy" w prawym górnym rogu forum.
robert w. Wielki
Spoko smile.gif z kim mogê o tym pogadaæ? w sensie o projekcie, nie o pod³±czeniu siê pod forum, na razie..? Pozdrawiam!
Indar
http://www.freha.pl/index.php?autocom=team...mmem&tid=43

Tu masz listê osób z grupy - na górze masz osoby fizycznie odpowiedzialne za grupê. Uderzaj do nich, ew pytaj tu.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.