Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Bitwa pod Chojnicami (1454) - literatura poszukiwana
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Literatura
joeygambino
Witam. Pilnie poszukujê wszelkich tytu³ów ksi±¿kowych dotycz±cych bitwy pod Chojnicami (1454) a konkretniej- sama bibliografia by³aby wystarczaj±ca.
Sêk w tym, ¿e powinny byæ to pozycje po¶wiêcone w ca³o¶ci lub w wiêkszej czê¶ci tej¿e bitwie (nie wojnie 13-letniej w ujêciu ogólnym).
Pozdrawiam.
Kornik
Jacek Knopek, Bogdan Kuffel, Bitwa pod Chojnicami 18 IX 1454 r. w tradycji historycznej i regionalnej, Chojnice 2004.
Igor z Bêdzina
I to jest jedyna w³a¶ciwie bibliografia o tej bitwie. jako¶ niechêtnie przyznajemy sie do pora¿ek a ta byla wielka...
Marcvs Acilivs Glabrio
Jako, ¿e z Chojnic jestem...

CYTAT
pora¿ek a ta byla wielka...

I dobrze. Polnische banditen ;)

Co do bibliografii- to ta praca zbiorowa, któr± poda³ Kornik na pewno nie jest jedyn± pozycj± bibliograficzn±. Mo¿e monograficznie o bitwie pod Chojnicami z 1454 tak, ale w innych ksi±¿kach, w³a¶ciwie w ka¿dej po¶wiêconej wojnie 13 letniej jest o bitwie pod Chojnicami. I nie wiem czemu potrzebujesz a¿ tak konkretnie bibliografii tylko i wy³±cznie o tej bitwie. W sensie- do czego? W ka¿dej pracy, któr± siê piszê mo¿na przecie¿ u¿ywaæ dowolnej bibliografii je¶li siê uwa¿a, ¿e wniesie ona jak±¶ wiedzê potrzebn± do jej napisania...
Naj³atwiej bêdzie dorwaæ w³a¶nie
CYTAT
Jacek Knopek, Bogdan Kuffel, Bitwa pod Chojnicami 18 IX 1454 r. w tradycji historycznej i regionalnej, Chojnice 2004.

Bo tam jest bibliografia do tego tematu.
Igor z Bêdzina
Je¶li Tobie pasuje, to w wolnej chwili zeskanujê i wrzucê.
joeygambino
By³bym bardzo wdziêczny
Grenadier
Jako, ¿e z Chojnic jestem...

Dodam tylko , ¿e Chojnice maja ulicê powi±zan± z latami 1454-1466 - Obroñców Chojnic bigsmile2.gif
Mo¿e co¶ jeszcze znalaza³o by siê w Bielski M., Rezmer W., Bitwy na Pomorzu. Szkice z dziejów militarnych Pomorza Nadwi¶lañskiego 1109-1945, Gdañsk 1993.
Grenadier
Mo¿na jeszcze sprawdziæ tutaj
http://www.konitzer-info.de/alte.htm
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.