Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Jedwabi¶cie - problem ze wzorem na jedwabiu
> Ubiór i dodatki > Ubiory - ogólnie > Tkaniny i pasamonictwo
Bartholomäus von Struß
Witam. Mam pewien problem i liczê na jego rozwi±zanie smile.gif. Otó¿ znalaz³em w domu trochê jedwabiu, mia³ s³u¿yæ do szycia sukni, czy czego¶ tam, ale plany i zamierzenia zosta³y w fazie pierwszej. Jedwab w tym momencie le¿y i siê kurzy. Zastanawia mnie jednak wzór, motyw li¶ci. Pytanie jest - czy co¶ takiego mog³oby zostaæ u¿yte do uszycia stroju XV wiecznego, czy w zasadzie w ogóle stroju ¶redniowiecznego. Fajnie by by³o, gdyby siê nadawa³, bo jednak te kilka metrów piechot± nie chodzi :D
Pozdrawiam
Nidhogg
Na moje oko ten wzór to pêdy bambusa. Na kimono by pewnie pasowa³o. Na europejski strój historyczny - nie bardzo.
Bartholomäus von Struß
CYTAT(Nidhogg @ 00:47 14.12.2009) *
Na moje oko ten wzór to pêdy bambusa. Na kimono by pewnie pasowa³o. Na europejski strój historyczny - nie bardzo.

Szkoda. Nawet bardzo szkoda. Dziêki za informacjê.
Boleslavius
Mam podobne pytanie jak za³o¿yciel tematu - czy na Wasz gust tkanina z za³±cznika nadawa³by siê na pourpoint z II po³ XIVw (pod wzglêdem historyczno¶ci wzoru)?
Madeleine
A pod wzglêdem jako¶ci to co to za tkanina? Wiesz co¶ o jej sk³adzie?
Rita
Wygl±da na drukowana satynê, tylko z czego ta satyna?
EwKa
Ten motyw nazywa siê "paisley". http://en.wikipedia.org/wiki/Paisley_%28design%29
Boleslavius
Podobno w³oski jedwab 100%. Wzory w tym stylu trafiaj± siê w ofercie firmy Piegatex, bez problemu do znalezienia na allegro, ceny w okolicach 35-50z³/mb.

Dziêki Ewko, tak w³a¶nie siê obawia³em ¿e to trochê zbyt orientalne
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.