Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Sprawy oszustw Johana
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia > Problemy z rzemie¶lnikami, sprzedawcami i kupuj±cymi
Alchemik
Poniewaz zamknieto temat w dziale Targowisko napisze tutaj -

Zdecydowanie odradzam robienie jakichkolwiek interesow z Panem podpisujacym sie jako Johan Manufaktura.

Zamowilem pozniej napisal ze wyslal. i koniec. Ani paczki ani pieniedzy. Czas leci i zadej reakcji. I chyba nie jestem jedyny
Ania ¯uk
W odpowiednim temacie na targowisku jest dyskusja na ten temat. Nie wdaj±c siê w dyskusjê, czy wys³a³, czy nie, jest tam informacja, ¿e ch³opak mia³ wypadek samochodowy. Polecam zajrzeæ.
Alchemik
Zgadzam sie z postem powyzej, polecam dokladna lekture tematu w Targowisku.

I wtedy kazdy sam wyrobi sobie zdanie na temat tego Pana
Patryk
Ja tak¿e zdecydowanie odradzam robienie jakichkolwiek interesów z Panem podpisujacym sie jako Johan Manufaktura. Nie bêdê opisywa³ ca³ej historii mojego zamówienia, terminów, kontaktów, pró¶b, gró¼b itp. 10 dni temu dost±pi³em zaszczytu odpowiedzi Johana na mojego którego¶ tam meila i uzgodni³em z nim, i¿ odda mi moje 280z³ za niewykonan± robotê przelewem na konto. Czeka³em cierpliwie do dzi¶ i nic. Nie bêdê wdawa³ siê w dywagacjê czy kto¶ mia³ wypadek czy nie mia³, ale je¶li Johan odpisuje na meile, (innym osobom te¿ co potwierdzaj± na freha) to dokonanie przelewu na moje konto nie zajmuje wiêcej czasu ni¿ wys³anie meila.
Uther32
UWAGA!

WSZYSTKICH POSZKODOWANYCH PRZEZ NIEJAKIEGO JOHANA PROSZE O KONTAKT NA PRIVA. Potrzebuje szczegolow dotyczacych transakcji - kwot zaliczek, terminow i przedmiotu zlecenia. Zamierzam podjac kroki prawne, poniewaz sprawa wykazuje znamiona przestepstwa. Jako prawnik chetnie podejme sie reprezentowania wszystkich poszkodowanych.

Pozdrawiam i czekam na szczgoly. Tej sprawy tak pozostawic nie mozna. Jednoczesnie prosze o chwilke cierpliwosci poniewaz obecnie przebywam za granica (stad brak polskich liter)

Rafal
Cybulsyrf
Witam wszystkich frehowiczów.
Ja równie¿ mia³em do czynienia z panem Krystianem J. znanym jako JOHAN MANUFAKTURA (http://www.krystianjakubiuk.pl/) i oczywi¶cie ani pieniêdzy (380z³), ani ca³ego kompletu przeszywanego dalej nie otrzyma³em, a to ju¿ 7 miesiêcy mine³o. Oczywi¶cie kontakt bardzo s³aby. Wysy³kê obiecywa³ kilka lub kilkana¶cie razy. Raz nawet zadzwoni³ twierdz±c, ¿e przesy³kê wys³a³ i zosta³a odebrana przez jakiego¶ pana ale i w to nie wierzê. A co do jego wypadków to w ci±gu tych siedmiu miesiêcy otrzyma³em dwa e-maile z tak± informacj±. Pierwszego 17 lutego, a drugiego 6 lipca. Mam ju¿ do¶æ jego bajeczek wiêc postawi³em mu ultimatum, albo pieni±dze lub komplet przeszywany albo zawiadomienie o pope³nieniu przestêpstwa.
Najbardziej mnie dziwi, ¿e teki cz³owiek jeszcze dzia³a w RR.
Pozdrawiam wszystkich uczciwych frehowiczów.
MagicWojtek
Witam
nie polecam Pana.Krystiana J. JOHAN MANUFAKTURA (http://www.krystianjakubiuk.pl/)..
zamówili¶my przed Grunwaldem 6x nogawic i dubletów,oraz 2x komplet bielizny...
By³o to wysy³ane chyba z 6 razy..i nigdy nie doszlo. potem chcia³em pieni±dze...tydz temu w pi±tek podobno Pan Krystian wp³aci³ na konto bankowe 1 ratê (550 z³) poprzez pocztê polsk±. Pieniêdzy jeszcze nie ma...
__
kto¶ ju¿ z³o¿y³ doniesienie na Policjê??
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Po d³ugim czasie, nudzeniu, unikach i wykrêtach uda³o mi siê otrzymaæ pieni±dze za he³m, który sprzeda³em Johanowi. Liczê, ¿e zachowa siê jak mê¿czyzna i sp³aci co jest winien i zwróci co pobra³ je¶li nie potrafi wype³niæ umowy. Wtedy bêdzie mia³ szansê gdziekolwiek siê pokazaæ, zaczynaj±c od w³asnego lustra.
Pzdr
Gwyn
Uther32
CYTAT(Gwyn @ 10:49 25.08.2009) *
Po d³ugim czasie, nudzeniu, unikach i wykrêtach uda³o mi siê otrzymaæ pieni±dze za he³m, który sprzeda³em Johanowi. Liczê, ¿e zachowa siê jak mê¿czyzna i sp³aci co jest winien i zwróci co pobra³ je¶li nie potrafi wype³niæ umowy. Wtedy bêdzie mia³ szansê gdziekolwiek siê pokazaæ, zaczynaj±c od w³asnego lustra.
Pzdr
Gwyn

Wnioskuj±c po jego zachowaniu a tak¿e zdjêciu na profilu nie liczy³bym, ¿e ten cz³owiek jest w stanie zachowaæ siê po mêsku :-)

Pozdrawiam wszystkich nieszczê¶ników dotkniêtych przez tego osobnika. My¶la³em, ¿e rycerstwo zobowi±zuje... Ale Johan mnie skutecznie pozbawi³ iluzji i z³udzeñ. Dlatego uwa¿am, ¿e nale¿y piêtnowaæ (przynajmniej wirtualnie :-) tego typu zachowania. Do skutku...

Uther
Rafa³ Pr±dzyñski
Rycerstwo zobowi±zuje do rycerskich zachowañ ale tylko ludzi rycerskich - czemu z szumowin wnioskowaæ o bulionie???
Squax
Witam,
ja równie¿ zosta³em oszukany przez Johana- zamówiony geteld za 1100 z³. Niestety namiot zosta³ zamówiony w lutym tego roku, zaraz po tym jak otrzyma³em dobrej jako¶ci wykonany kaptur i nogawice pikowane- zaufa³em, a teraz niestety ani pieniêdzy ani namiotu nie widaæ.

Dlatego sk³aniam siê z pro¶b± do innych pokrzywdzonych o tym aby powiadomiæ policjê o próbie wy³udzenia. Im Nas wiêcej bêdzie tym wiêksza szansa na odzyskanie pieniêdzy.
Póki co Johan zmieni³ nr tel, nie mo¿na siê dodzwoniæ- wiêc unika kontaktu. Piszcie równie¿ co Wam siê uda³o uzyskaæ.

Pozdrawiam
Wojtek
Patryk
W koñcu doczeka³em siê zwrotu kasy od Johana. Pozosta³ym wspó³czuje kontaktów z tym go¶ciem bo to jaka¶ wsza. Ja by³em zdecydowany przekazaæ sprawê prokuraturze. I nie interesowa³o mnie czy go¶ciu by siê wywin± czy nie, ale trochê smrodu przy d...ie by mu zosta³o. Nie jestem prawnikiem (ale mam dobry dostêp do tych ludzi) zasiêgn±³em jêzyka i sprawa przedstawia siê nastêpuj±co. Je¶li kto¶ z was chce z³o¿yæ doniesienie to nie na policjê czy prokuraturê w waszym mie¶cie tylko w mie¶cie Johana czyli w Lêborku. Zbierzcie wasz± korespondencjê z tym go¶ciem, dowód wp³aty kasy, napiszcie doniesienie do Prokuratury w Lêborku. Nie musi to byæ jakie¶ urzêdowe pismo. Zwyk³y zwiêz³y tekst z opisem zdarzenia. Nie trzeba siê zg³aszaæ osobi¶cie mo¿na to wys³aæ poczt±. 250 z³ to jest ju¿ podstawa do wszczêcia sprawy. Informacjê które napisa³em powy¿ej otrzyma³em w³a¶nie od adwokata z Nidzicy.

Poza tym polecam rozwi±zanie które zaproponowa³ Wo³ek. Telefon do rodziców go¶cia mo¿e pomóc. Wydajê siê banalne ale mo¿e poskutkowaæ. Nam wiele lat temu w bractwie tak siê uda³o odzyskaæ fanty, które kole¶ nam zawin±.

Przyszed³ mi do g³owy jeszcze jeden pomys³, w ka¿dym mie¶cie s± ogólne fora internetowe, które przegl±daj± mieszkañcy. Poszukajcie czego¶ takie w Lêborku i opiszcie tam ca³± sprawê. Bêdzie smrodek, bêd± czytaæ koledzy Johana, kole¿anki, nauczyciele tego go¶cia mo¿e wtedy pójdzie po rozum do g³owy i odda wam kasê.
¯yczê powodzenia.
Squax
Witam,
co do rady Patryka to chyba dzisiaj si±dê aby opisaæ jaki¶ ³adny post o Johanie na forum Lêborka- http://forum.gp24.pl/Lebork-f6.html
Hubert Czarny
Moja "przygoda" z p. Krystianem Jakubiukiem (Johan) rozpoczê³a siê 26 kwietnia, zamówi³em trzy rzeczy o ³±cznej warto¶ci 900z³. Wp³aci³em mu zaliczkê 400z³. Dodatkowo podes³a³em do poprawienia kaptur-zadymówkê oraz ogonki królicze do robe i skórê do arming dubletu. G³ówne zamówienie mia³o byæ wykonane w ci±gu 30 dni roboczych, ale to dla mnie by³o wiadome ¿e rzemieslnicy zawsze maj± obsuw i na to nawet nie liczy³em. Wcze¶niej Johan kiedy inne 2 osoby z mojej grupy zamówili rzeczy wywi±za³ siê nale¿ycie i wszystko by³o OK, wiêc jak s±dzi³êm nie mia³em powodów do obaw. I tak od lipca zaczê³y siê schody. Maile i telefony typu "¶ciemnianie" to typowe dla tego osobnika. Teraz jest ca³kowita cisza. Zastanawiamy siê z koleg± nad wypraw± do Lêborka, bo ponoæ tam sobie spokojnie grasuje po ulicach. Jedyna droga to terapia wstrz±sowa.
Militia Templi
hmmm razem z MagicWojtkiem napisali¶my na forum http://forum.gp24.pl/Lebork-f6.html
prosimy innych poszkodowanych równie¿ o wpisywanie siê w temacie Krystian J. (Johan Manufaktura). mo¿e robienie smrodku co¶ jednak da.
Adrian £uczak
Z Johanem te¿ mam przygody (Kolega z Bractwa - Pawe³ Kubacki te¿ mia³ co nieco).
Moja przygoda polega na tym, ¿e zamówi³em u niego Gruba, czarn± przeszywanicê (Zamówienie z allegro - grudzieñ 2008). Najpierw by³ problem, poniewa¿ pieni±dze (220z³) wys³a³em z konta firmowego mojego ojca (Mia³em pewne problemy ze swoim kontem). B±d¼ co b±d¼, wys³a³em pieni±dze. Jaki¶ czas (Nie d³ugi 2-3 dni), wys³a³em e-mail'a z potwierdzeniem, ¿e wys³a³em pieni±dze z tego konta na podane przez nich konto oraz moim adresem wysy³kowym (Który z reszt± mam tez na allegro w profilu). Otrzyma³em maila, ¿e mieli zmianê jakiego¶ robota generuj±cego adresy czy jaki¶ inny program. Wiêc - Wys³ano paczkê na adres firmy! Mówi³em, ¿e mogê siê przejechaæ do centrum Miasta (Pomijaj±c fakt, ¿e mieszkam w innej miejscowo¶ci) po odbiór paczki. Okaza³o siê, ¿e pod dany adres firmowy przylegaj± trzy oddzia³y poczty (ale to ju¿ ina sprawa, a biegania by³o). Wracaj±c do sprawy, paczki nie odebra³em bo nie odnalaz³em. Wys³a³em wiadomo¶ci do nich o sytuacji. Dosta³em mailem, ¿e paczka by³a wysy³ana tam ju¿ 2 razy (po jakiego grzyba?) na adres firmy.

Podobno miano mi uszyæ now± przeszywanicê i wys³aæ tydzieñ pó¼niej. Do dzi¶ paczki nie dosta³em.

P.S. Kolega (w/w) dosta³ przeszywanice, o który musia³ siê wyk³óciæ. Na pierwszym treningu siê mu prawy rêkaw rozpru³...

Pozdrawiam!
Squax
Witajcie,
wracaj±c do sprawy Johana i zamówionego przeze mnie namiotu. Z³o¿y³em na policji doniesienie o próbie wy³udzenia przedstawiaj±c wszystkie dowody transakcji z Johanem (korespondencje mailow±, sms-ow±, wydruki z konta i z allegro.pl). Sprawa zosta³a wys³ana do prokuratury w Lêborku. Johan ponoæ pojawi³ siê i z³o¿y³ o¶wiadczenie ¿e odda mi pieni±dze- by³o to na prze³omie sierpnia- wrze¶nia. Do dzisiaj nie dosta³em ¿adnej odpowiedzi od Johana i wiadomo¶ci z policji, a¿ tu nagle na moim koncie pojawi³a siê pierwsza rata za namiot. Tak¿e zg³oszenie na policje okaza³o siê sukcesem, bo ju¿ nie mi±³em nadzieji na zobaczenie namiotu czy pieniêdzy. A jak inni poszkodowani? Czy co¶ sie ju¿ rozwinê³o w Waszych sprawach?

Pozdrawiam
Wojtek
MagicWojtek
ja dosta³em wiadomo¶æ z policji[po tym jak wys³a³em do prokuratury wszystkie wiadomo¶ci (z GG i e-maile)]. ¯e zaczê³o siê ¶ledztwo/dochodzenia icon_wink.gif.
pozdrawiam
Wojtek
MagicWojtek
Dzi¶ otrzyma³em wiadomo¶æ od Johana
Pisa³em mu ju¿,¿e chcemy tylko pieni±dze (sam siê na to nawet zgodzi³).Paczka jak przyjdzie na 90% nie odbiorê.

CYTAT
Witam,

wys³a³em Tobie jeden komplet, proszê o ewentualne sugestie dotycz±ce kroju stroju oraz koloru. Dublet nie posiada rêkawów

--
Pozdrawiam
Viator
Strona, mieszcz±ca sklep internetowy Johan Manufaktura pod adresem http://www.krystianjakubiuk.pl/ zosta³a niedawno zlikwidowana.
Chrystian (Lvcivs Cornelivs Barbatvs)
Informacja ¿e strona jest zlikwidowana jest nieprawdziwa, strona dzia³a....
Adsumus
Wczoraj jeszcze nie dzia³a³a.
Squax
Witajcie,
wracam do sprawy p. Krystiana Jakubiuka vel. Johana- mia³ termin do 20 listopada aby oddaæ mi nale¿no¶æ 1000 z³ za namiot (wp³aci³ wcze¶niej pierwsz± ratê- 140z³), na kilka dni przed "deadline-m" zacz±³ przepraszaæ i obiecywaæ, ¿e odda mi 600 z³ teraz, jak wycofam zarzuty. Na szczê¶cie tego nie zrobi³em i my¶lê, ¿e po zarzutach odda resztê pieniêdzy, ale Johan zacz±³ znowu wystawiaæ przedmioty na allegro.pl przez swoj± siostrê (wiem bo rok temu kupi³em u niego nogawice i w³a¶nie z p. Beat± rozmawia³em o finalizacji transakcji) o nicku: beata3970

Link:
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=13880680

Uprzedzam potencjalnych kupców, ¿e owszem jest szansa otrzymania oferowanego produktu
(sam kupi³em kaptur i nogawice), jednak wiêksze prawdopodobieñstwo ma brak mo¿liwo¶ci otrzymania przedmiotu jak i wp³aconych pieniêdzy (pó¼niejsze zamówienia moje jak i innych pokrzywdzonych FREH-owiczów).

Pozdrawiam
Wojtek
Viator
W sumie dobrze ¿e wystawia - pewnie cyrkluje tak, ¿e musi sprzedaæ parê rzeczy ¿eby Ciê z tych wp³ywów sp³aciæ... Chyba ¿e juz wszyscy potencjalni klienci siê zniechêcili. To jest niestety ta gorsza strona psucia opinii nierzetelnym rzemie¶lnikom: szansa na pozytywne za³atwienie w³asnej sprawy czasem maleje zamiast rosn±æ.
Squax
Ale zawsze jest druga strona medalu- co je¶li naci±gnie kolejnych ludzi, a pieni±dze zwróci wcze¶niejszym d³u¿nikom? Mo¿e liczyæ na to, ¿e w tanich zamówieniach ludzie nie bêd± robiæ mu sprawy na policji i z tego sp³aci zad³u¿enia... Ju¿ kiedy¶ mia³em do czynienia z podobn± sytuacj± i nie mam zamiaru powtórzyæ b³êdu- na pewno nikogo nie zachêcê do ponownego zamówienia u Johana.

A co do fina³u sprawy to dzisiaj Johan otrzyma³ zarzuty, bo nie wywi±za³ sie do 20 listopada ze sp³aty zad³u¿eñ, wiêc dostanie wyrok w zawieszeniu jak mnie dzisiaj powiadomi³ policjant z Lêborka. Niestety pieni±dze odda dopiero w przeci±gu 6-7 miesiêcy, ale lepsze to ni¿ nic. Nie piszê tego, ¿eby siê m¶ciæ czy co¶ podobnego (bo i tak ludzie z bractwa, którzy wp³acili sk³adkê na namiot nie wierzyli, ¿e w jakikolwiek sposób odzyskaj± pieni±dze- wszyscy siê pogodzili z tym) ale chce w ten sposób pokazaæ innym niedowiarkom, ¿e czasem warto pój¶æ na policjê i zg³osiæ ka¿de oszustwo, bo nik³a, ale zawsze jest jakakolwiek szansa na odzyskanie pieniêdzy.

Pozdrawiam i oby jak najmniej nierzetelnych rzemie¶lników spotkaæ w przysz³o¶ci,
Wojtek
Krzysiu
Sprawa karna nie zawsze wszystko za³atwia. Ja mam taki przypadek - go¶æ mnie okrad³, dosta³ wyrok odsiedzenia, ale zwrotu przedmiotów muszê dochodziæ cywilnie. Zalecam, w przypadku je¶li prokurator nie pomo¿e, za³o¿enie sprawy cywilnej. d³ugo trwa, ale pozwala odzyskaæ nalezno¶ci, oczywi¶cie o ile wczesniejsze wp³aty s± udokumentowane.

A je¶li chodzi o zwyk³± zemstê, najlepszy jest donos do urzêdu skarbowego smile.gif
Indar
To siê zgadza, postêpowanie karne ma na celu ukaranie "przestepcy" - czasami s±d orzeka karê dodatkow± w postaci obowi±zku naprawienia szkody ale to rzadko¶æ. Jedyne rozwi±zanie to postêpowanie cywilne, d³ugotrwa³e ale zazwyczaj skuteczne.
Tak¿e sk³adanie zawiadomienia na policjê ma sens je¿eli chcemy nierzetelnemu rzemie¶lnikowi narobiæ problemów, inn± sprawa jest to ¿e czasami kto¶ taki zwróci kasê czuj±c oddech organów ¶cigania.
K.
MagicWojtek
jak to ma w przypadku Johana..
powoli oddaje kasê ( jeszcze mu du¿o zosta³o,ale odda³ mi ju¿ 350 z³...)
brat grucha:)
Edit by Selekos: post przeniesiony z innego tematu, gdy¿ te¿ jest opisem oszustwa Johana

Chcê dodaæ kolejnego nie uczciwego sprzedawcê

Jest to u¿ytkownik serwisu Allegro. Nick: beata3970
Jest to Pani Beata J Oraz jej syn Krystian J.
Ci Pañstwo s± jak dobrze pamiêtam z miasta Lêbork.

Dlaczego nie warto u nich kupowaæ?

Zamówi³em u tej Pani Kaptur pikowany... przedp³ata na konto, paczka rzekomo zosta³a wys³ana. Czekam kilka dni po terminie, my¶l±c, ¿e to wina poczty polskiej... Jednak po d³ugim czasie nic nie dochodzi³o zg³osi³em spór w centrum sporów allegro. Kontrahent dalej nie RACZY£ wyja¶niæ sprawy... Prosi³em o wys³anie kopii potwierdzenia nadania ale jak siê domy¶lacie równie¿ jej nie otrzyma³em...
Dopiero gdy allegro zawiesi³o tej Pani konto, napisa³a mi, ¿e wys³a³a drugi kaptur... No ale i tu was nie zaskoczê, ¿e nie dotar³. Potwierdzenia nadania równie¿ brak. Je¿eli przedmiot do mnie nie dotrze skierujê sprawê na policjê i nie bêdê ju¿ czekaæ na wyja¶nienia:)

Zabawne jest to, ¿e na koncie allegro podany jest e-mail do jak siê domy¶lam mê¿a posiadaczki konta, aukcje wystawia³ syn. Ma¿ ten Pani skierowa³ mnie do syna, ¿e niby on jest kompetentny (chyba nie zna³ znaczenia tego s³owa:P) w tej sprawie. Syn obieca³ mi wys³anie kopii potwierdzenia nadania paczki (i tak co dzwoni³em/ pisa³em to by³o: jutro wy¶le jutro wy¶le...). Gdy zorientowa³em siê, ¿e sprzedaje z konta jak mniemam swojej mamy napisa³em jeszcze raz do niej by ona wyja¶ni³a sprawê. Ale i tu brak zaskoczenia... Równie¿ nie chcia³a i nie chce wyja¶niæ sprawy.

Po 1, ³ami± regulamin allegro u¿ywaj±c konta na kilka osób:)
po 2, ³ami± regulamin allegro nie wysy³aj±c przedmiotu. Dla mnie s± to zwykli z³odzieje!

Naprawdê proszê unikaæ tego sprzedawcy. Je¿eli chcecie unikn±æ problemów i nerwów to unikajcie tego nazwiska:) Po prostu nie warto...

Aaa Zapomnia³em dodaæ. Je¿eli kto¶ nie wierzy b±d¼ chcia³by zobaczyæ jakie¶ dowody to z chêci± wy¶lê screeny e-maili itd:)
Je¿eli kto¶ pad³ ofiar± tego oszusta to mogê pomóc. Po kilku miesiêcznej walce otrzyma³em potwierdzenie nadania paczki (miejmy nadziejê z przedmiotem jaki zakupi³em).

Pomóc mogê osob± chc±cym zak³adaæ sprawê w s±dzie (radzê z tym nie zwlekaæ...). Mam dowody na parê przestêpstw jakie pope³ni³, tj oszustwo i fa³szowanie dokumentów. Fa³szowanie dokumentów, czyli wysy³anie nieczytelnej kserokopii potwierdzenia nadania paczki która nie zosta³a nadana. Po prostu wypisa³ sobie druczek z poczty, wzi±³ potwierdzenie i zrobi³ zdjêcie nie ukazuj±ce numeru nadania oraz podpisu i pieczêci poczty. Oba przestêpstwa s± surowo karane, wiêc je¿eli chcecie sk³adaæ pozew to mogê s³u¿yæ materia³ami dowodowymi i z³o¿eniem zeznañ w sprawie.

Jakub z Ortelsburga
Ja juz ponad rok temu zamowilem kaptur...u¿era³em sie z tym Panem do¶æ d³ugo i dostawa³em nawet potwierdzenia nadania paczki czy nawet wykonania przelewu (co jest niezlym przestepstwem)...ale jakos nie zamierzam wstepowac na droge prawna za te glupie 50 zl poniewaz nie mam zamiaru wydawac wiekszej sumy...a nic nie jest pewnego:(
MagicWojtek
jak wydawaæ wiêkszej sumy??
je¶li to on zawin±³ to on poniesie koszt procesu (tak jak to jest w mojej sprawie z nim icon_wink.gif )
Iulianus
Koszty procesu trzeba najpierw za³o¿yæ. Potem czekaæ. Przynajmniej zamroziæ trzeba ¶rodki w³asne i czekaæ do momentu, gdy mo¿e uda siê z niego co¶ ¶ci±gn±æ. W innym przypadku przy innej osobie musia³em czekaæ i czekaæ.....
Jakub z Ortelsburga
wlasnie!

najpierw trzeba wplacic (nie wiem ile ale trzeba) potem czekac (sadze ze to tez dlugo trwa) i tyle z tym zachodzu ze dobrze odzyskam moze te 50 zl ale czy warto? rozumiem ze dla kogos kto zamowil za kilka set zlotych...
nie lepiej by bylo zalozyc jednej sprawy? (nawet nie wiem czy tak mozna...)
CYTAT(trollu @ 00:58 16.04.2010) *
A kto mia³by niby zak³adaæ sprawê w s±dzie, nie zwlekaj±c icon_rolleyes.gif, skoro sam nie chcesz tego robiæ? Schowaæ siê za cudzymi plecami- paradne.

Ja kasê odzyska³em, wiec sprawy zak³adaæ nie muszê. Ale innym polecam zak³adanie takich spraw jak najprêdzej bo nie ma co liczyæ, ¿e dobrowolnie odda.
Mleczyk
Wszed³ parê dni temu nowy pozew zbiorowy, wystarczy 10 osób. Bardzo przy¶piesza to za³atwienie takiej sprawy, s± wiêksze jaja dla winnego i tak czysto praktycznie - jest to novum i to mocno lansowane, wiêc droga s±dowa mo¿e byæ dobrym wyborem, tj. mo¿e obyæ siê bez s³abuj±cego w naszym systemie "pieszczenia siê" ze spraw±. No i kasa jak± zainteresowani musieliby wy³o¿yæ "na dzieñ dobry" zeby kogo¶ pozwaæ jest du¿o mniejsza ni¿ normalnie, op³±ty za dalsze czynno¶ci powinny byæ mniejsze. I mo¿na nim zaatakowaæ osobê fizyczn±, a nie tylko firmy jak kto¶ gdzie¶ wspomina³. Tyle wiem, ale moja domena to karne kryminalne, wiêc mo¿e niech jakiæ cywilista siê wypowie read.gif
MagicWojtek
http://allegro.pl/przeszywanica-nowa-czarn...1233020239.html

UWAGA!!
aukcja Johana!! NIE POLECAM!!
Johny81
niestety s± ju¿ "naci±gniêci"...
pocz±tek (próba wy³udzenia) bardzo przypomina scenariusz z roku 2009
w moim przypadku sprawa zwrotów w toku, ma nadziejê, ¿e skuteczna

ps. szkoda, ¿e taki mój debiut na Freha obiecujê, ¿e udzielê sie merytorycznie w przyjemnijszych tematach, widzê te¿ du¿o zacnych znajomych
których pozdrawiam
Ten_Który_Mroczy
Heh, dopiero teraz skuma³em siê ¿e moje nogawice pikowane s± od tego ,,rzemie¶lnika,,. Z pó³ roku temu przez allegro kupowa³em owy towar no i by³em trochê zmartwiony ¿e nie dochodzi³ po mimo rzekomego wys³ania, ale po miesi±cu z hakiem otrzyma³em. Nogawice wci±¿ sprawne, wiêc pomimo d³ugiego czekania wszystko okej.
Cybulsyrf
Witam.
Je¿eli kto¶ jeszcze ma "ulokowane" pieni±dze u Krystiana J., to zachêcam do zg³oszenia na policji oszustwa internetowego, za³±czaj±c wydruki e-maili i kopiê dowodu wp³aty. Ja tak zrobi³em i po oko³o 4 latach migania siê odzyska³em ca³± kasê.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.