Witam. Mieszkam w Olsztynie i mam parê pytañ. Jak zacz±æ? Gdzie i jaki ³uk (oraz oczywi¶cie strza³y itd.) najlepiej kupiæ? Gdzie trenowaæ? Czy znalaz³ by siê w Olsztynie lub w okolicach kto¶, kto móg³by mi udzieliæ chocia¿ parê lekcji? Uprzedzam tylko, ¿e mam 13 lat (wiem, ¿e nie ka¿demu siê u¶miecha niañczenie ma³ego dziecka ale jakby kto¶ siê jednak znalaz³, to by³abym dozgonnie wdziêczna :P). Aha zapomnia³abym dodaæ, ¿e najlepiej, gdyby to by³o konne ³ucznictwo (je¿d¿ê w rekreacji z bardzo nieregularnymi treningami - skoki max 50cm-60cm, wy¿ej podczas skoku zlatujê przed siod³o ale z niego nie wypadam, jazda bez wodzy jak najbardziej, chyba, ¿e koñ ma za du¿o energii i muszê nieustannie pilnowaæ, by nie wyprzedzi³ przewodnika, stêp, k³us, w miarê wolny galop mogê spokojnie robiæ w siodle co¶ niezwi±zanego z jazd±, jak koñ siê sp³oszy albo bryknie, to nie spadnê - mimo wszystko tylko nieco powy¿ej 10 upadków w ci±gu ok. 8 lat jazdy mogê uwa¿aæ za pewien sukces :D). Oczywi¶cie je¿eli mo¿liwo¶æ uprawiania tego sportu jest, lecz bez wierzchowca, to równie¿ siê nie obra¿ê
.