Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [koncert] Ensemble Micrologus - Kraków
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Muzyka dawna, tañce i pie¶ni > Treningi, kursy, warsztaty, koncerty
Western
Kolejny ¶wietnie zapowiadaj±cy siê koncert na którym nie dam rady byæ ;-( , ale mam nadziejê ¿e kto¶ skorzysta :-).

17 grudnia 2009 Krakowska Filharmonia. Wiêcej info na stronie krakowskiej filharmonii

Poprawiony link. P.P.
Anulka
Ale jaja, czy¿bym mia³a urodziæ w Krakowie? :D
Marek Hilgendorf
Tobie to dobrze- ja mam 7 godzin jazdy, ale mo¿e sie wybiorê....
Gloria z Krakowa
Bilety jeszcze s±, a w ka¿dym razie rano by³y. Gdyby kto¶ jecha³ na sygnale np. z Poznana i trzeszcza³, ¿e wskutek piêciominutowego spó¼nienia jego miejsce przypadnie komu¶ innemu (rezerwacja traci wa¿no¶æ pó³ godziny przed koncertem), mogê mu zamówiæ i odebraæ bilet na swoje nazwisko. Radzê siê szybko decydowaæ.

Anulka stchórzy³a, a ju¿ mia³am szukaæ traktatów dla po³o¿nych;(
D±brówka
To kto siê wybiera? Bo mo¿e kiedy ludu kupa, odwa¿ymy siê podej¶æ ow± kup± do naszych guru w przerwie i spytaæ, czy mo¿emy zapaliæ kwiatki przed instrumentami i pok³oniæ siê im?
Anulka
CYTAT(Gloria z Krakowa @ 19:30 20.11.2009) *
Anulka stchórzy³a, a ju¿ mia³am szukaæ traktatów dla po³o¿nych;(

No to jeden z tych:
De impregnatione et conceptione, De impefimentis impregnationis, De conceptione, De secretis mulierum, De menstruis, De curandis causis impeditae conceptionis, De abortus - de signis fetus mortui in utero
Gloria z Krakowa
Ale fajnie by³o!:) Na ¿ywo Microbusy brzmi± jeszcze lepiej ni¿ na p³ytach (ech, grali ju¿ w Krakowie w 2000 roku, ale ich przegapi³am i w ogóle jeszcze wtedy nie zna³am:/). Bardzo siê cieszê, ¿e mia³am okazjê podoznawaæ ich muzyki w takiej blisko¶ci.
Ta ostatnia ma jednak swoje drugie dno: po obejrzeniu instrumentów z odleg³o¶ci kilku metrów nie jestem ju¿ taka pewna wykonanych na zamówienie wiernych rekonstrukcji;)

Czy uchowa³ siê kto¶, z kim nie rozmawiali¶my, i kojarzy czym by³ utwór zagrany na drugim bisie? Tr±by i brzêkad³a przewa¿y³y nad dudami i kompletnie nie s³ysza³am linii melodycznej, ale podejrzewam, ¿e te fanfary a'la Gwiezdne Wojny by³y swobodn± improwizacj± podsumowuj±c± ostateczne zej¶cie ze sceny.
D±brówka
Je¶li to by³ bis to niestety jestem bezsilna. Nie mam pojêcia, co to za Marsz Imperium zagrali. Zreszt± nawet, gdyby faktycznie posi³kowali siê dzie³em Williamsa to przez huk perkusji nikt by siê nie po³apa³. Reszt± utworów natomiast s³u¿ê, mamusia chy³kiem kupi³a mi pod choinkê p³ytê z tego¿ koncertu.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.