Mam pro¶bê z racji tego ¿e zakupy w internecie s± czesto do¶æ ryzykowne np otrzymujesz tañszy towar którego nie zamawia³e¶, bo taki mieli akurat na sk³adzie, a z reklamacj± jest k³opot bo przesy³ka tkwi³a ponad miesi±c na cle.
Mam taki problem z zakupami na fencing.net . Wys³ali mi tañsz± nak³adkê trenersk± na maskê, któr± odes³a³am z ¿±daniem przys³ania tej w³a¶ciwej, dro¿szej i cisza anger.gif, a paypal ju¿ tego nie obejmuje, bo min±³ ponad miesi±c od zakupu. Dlatego lepiej obejrzeæ, pomacaæ i dopiero kupiæ smile.gif .
Np "lekkim XIw. miecz" z Hanweia okaza³ siê ¼le wywa¿on± sztab±, bo zaczê³a w³a¶nie i¶æ taka gorsza partia z Chin, ale nie jest siê w stanie takiej sytuacji zapobiec, jak info o wadze miecza znika ze strony producenta, gdy zamówienie jest w trakcie realizacji.

Próbowa³am namierzyæ sklepy w Pary¿u (gdzie bêdê za jaki¶ tydzieñ dwa) ze sprzêtem typu Hanwei itp przez google. Niestety wyskakuje mi tylko francuzki ebay. Ze sklepami do szermierki sportowej nie ma problemu (szermierka tam jest bardzo popularna i jest okazja kupiæ taniej porz±dny sportowy sprzêt), gorzej z t± "historyczn±". Jakby kto¶ mia³ rozeznanie na tamtejszym rynku i poda³ jaki¶ namiar na sklepy tego typu w Pary¿u (w necie, ewentualnie adres), by³abym wdziêczna.
Pozdrawiam