Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [XIIIw.] W kwestii giermka
> Ubiór i dodatki > Ubiory wczesno¶redniowieczne > Mêskie ubiory wczesno¶redniowieczne
Sebastian h. Orla
Witam!

Mam ma³y problem. Otó¿ znalaz³em w koñcu giermka i muszê Go teraz obszyæ. I tu pojawia siê ten problem: czy Jego coat mo¿e byæ w moich barwach herbowych? Na ten przyk³ad lewa strona w jednym kolorze a prawa w drugim. Je¶li tak, to jak zrobiæ rêkawy po odpowiednich stronach: czy kolory maj± byæ na przemian (np. lewy rêkaw bia³y->lewa strona czerwona->prawa strona bia³a->prawy rêkaw czerwony)? Osobi¶cie takie rozwi±zanie kojarzy mi siê z XV wiekiem, ale nie mam pewno¶ci. Gdyby¶cie byli ³askawi pomóc.

¯eby by³a ca³kowita jasno¶æ: odgrywamy pó¼no XIIIto wieczny (ok 1280-95r.) poczet rycerski z terenów mazowsza.

Pozdrawiam
Borg
Jaki "coat"? P³aszcz? Jakie rêkawy w heraldycznych kolorach, w czym? Gacie te¿ masz heraldyczne?
Indar
Sebastianie, odpu¶æ sobie unifikacjê. To zupe³nie nie pasuje do odtwarzanego periodu i rejonu.
Sebastian h. Orla
S³awa!

@Borg - Mia³o byæ "cote" a nie "coat". Zwyczajnie pisa³em jedno ale my¶la³em drugie. Co do rêkawów przeczytaj dok³adnie mojego posta... A moje gacie to moja sprawa...
@Indar - W³a¶nie tyle chcia³em wiedzieæ. Dziêki!

Szacunek

Temat do usuniêcie lub zamkniêcia.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.