Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: £±czenie folg w szorcy
> Uzbrojenie na przestrzeni dziejów > Uzbrojenie pó¼no¶redniowieczne > Ochronne uzbrojenie pó¼no¶redniowieczne
Donki
Czy wie kto¶ w jaki sposób s± tu ( http://www.armourarchive.org/patterns/breastplate_sinric/ ) ³±czone folgi? Czy na paskach skórzanych, czy za pomoc± lu¼no zaklepanych nitów? By³bym bardzo wdziêczny za zdjêcia interesuj±cego mnie fragnemtu zbroi w waszych kirysach. smile.gif
Mateusz z Grójca
Polecam za pomoc± nitów
nie musz± a nawet nie powinny byæ lu¼no zaklepane, je¶li dopasujesz do siebie folgi - tzn kszta³t krzywizny - bêd± pracowaæ idealnie przy mocno sklepanych nitach
a je¶li nie sklepiesz ich wystarczaj±co mog± zeskakiwaæ jedna z drugiej, tworz±c dziury.

A na paskach skórzanych - je¶li nie dasz dodatkowego pasa po ¶rodku szorcy, te¿ siê bêdzie rozje¿d¿aæ.. Nie wiem te¿ czy to jest do koñca historyczne rozwi±zanie

Ostatnio robi³em szorcê folgow± i trochê siê namêczy³em :P
Donki
Czyli mam te folgi znitowaæ tylko po bokach? Na tych zdjêciach widaæ równie¿ nity na ¶rodku. Czy to mo¿ê jest pasek?
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.