Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Ozdobo twarzy, W±sy pokrêtne!
> Ubiór i dodatki > Dodatki
m_q
Czy kto¶ z Was wie mo¿e, gdzie mo¿na kupiæ wspó³czesne pomady do w±sów?

Wiem, ze w¶ród wspó³czesnych Sarmatów przewa¿aj± go³ow±sy ale zapuszczenie trochê d³u¿szych w±sisk przed imprez± to nie problem - schody zaczynaj± sie przy próbie u³o¿enia wiechci.

Wiem, wiem - kiedys robiono na bazie smalcu lub ³oju a Kozacy smarowali dziegciem - wola³bym nie pój¶æ w a¿ tak± historyczno¶æ zapachow±...
bigsmile2.gif
brat Bule
CYTAT(m_q @ 13:41 13.08.2009) *
Czy kto¶ z Was wie mo¿e, gdzie mo¿na kupiæ wspó³czesne pomady do w±sów?

Wiem, ze w¶ród wspó³czesnych Sarmatów przewa¿aj± go³ow±sy ale zapuszczenie trochê d³u¿szych w±sisk przed imprez± to nie problem - schody zaczynaj± sie przy próbie u³o¿enia wiechci.

Wiem, wiem - kiedys robiono na bazie smalcu lub ³oju a Kozacy smarowali dziegciem - wola³bym nie pój¶æ w a¿ tak± historyczno¶æ zapachow±...
bigsmile2.gif

W Warszawie przy Koszykach masz sklep dla charakteryzatorow, tam cos powinno byc.
m_q
Dziêki, przy najbli¿szej wizycie w Warszawie zajrzê. Inne adresy nadal poszukiwane.
Lecheor
Pomada Murraya. Zdaje siê jest na bazie t³uszczu i w jakim¶ stopniu zbli¿ona do "Historycznych odpowiedników" (choæ sama w sobie jest reliktem przesz³o¶ci).

Na w³osach robi z cz³owieka Travoltê z (nomen omen) Grease, na w±sach Hercule'a Poirot, mo¿e Sarmata te¿ siê uda smile.gif

Chyba jedyna alternatywa dla syntetycznych wosków i innych "utrwalaczy" (chocia¿ te na pszczelim wosku bêd± ok). W ostateczno¶ci pozostaje pasta do butów na naturalnych t³uszczach smile.gif

Jest jeszcze inny, francusko-fredrowski sposób na pomadowanie w±sów, ale - przez wzgl±d na wrodzon± przyzwoito¶æ - nie bêdê go wymienia³.

Mo¿esz te¿ przeszukaæ sklepy internetowe pod k±tem moustache wax (/pomade) i Bartwichse. Choæby na Ebayu wyskakuje sporo.
Vlasta
Tutaj maj± co¶ specjalnie do w±sów: Mr. Taylor's Moustache Wax i Ditmar Special Recipe Moustache Wax.
Z racji p³ci nie wypróbowa³am produktów osobi¶cie bigsmile2.gif .
Pozdrawiam!
Vlasta
Krzysztof

tutaj jest dobry sklep
i sprawdzony ;)
http://www.ebarbershop.com/ShopSite/moustache.html
Grenadier
Mo¿na te¿ myd³em.
Pozdrawiam
Krzysiu
Ja u¿ywam "gumy do kreatywnej stylizacji w³osów" firmy Laboratorium Kosmetologiczne Joanna. W Tesco pude³ko kosztuje oko³o 7 z³, w drogeriach trochê wiêcej, mi wystarcza na po³ roku, a w±sy nakrêcam codziennie.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.