Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Flames of the night
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2009 > Grunwald 2009
artur /TureK
Witam Czy mo¿e kto¶ zdradziæ tajemnice w jaki sposób zrobione by³y Poi ¿e lecia³y z nich iskry ?
Selion
wata stalowa w tak zwanych "szyszkach".

Czy ma kto¶ mo¿e filmy z pokazów pierwszej (Bratianie) i drugiej grupy? (Sombra?)
Trzecia nie by³a tak interesuj±ca.
efendi
Je¿eli moge wyrazic swoje zdanie, to poziom pokazów nie by³ za wysoki.Gdzie sie podzia³y grupy które widujemy w ciagu roku na ró¿nych turniejach? wiele sobie obiecywali¶my po pokazach
nawet przerwali¶my wa¿ne zajêcia , a tu....kicha.
Pozdrawiam
Calen
Z ca³ym szacunkiem , ale moim zdaniem, Bratianie nie za bardzo siê popisali , jedynie co ich ratowa³o to efektywni w miarê szczudlarze(Jasiu ...smile.gif ) , reszta - totalny niewypa³ ale co siê dziwiæ , nie æwiczyli uk³adu itd. , dla mnie najlepsze z tego wszystkiego by³a Sombra , grupa z Litwy , i gdy na sam koniec wszyscy wyszli na freestyle , a szczególnie pewien ch³opak który zaczarowa³ mnie swoim uk³adem.
Efendi , racja , ja liczy³am na co¶ ... lepszego .
A je¶li mówimy ju¿ o konkursie "Flames of the night" to zachowanie podczas konkursu cywili by³o karygodne , a i zachowanie ludzi z RR momentami te¿ pozostawia³o wiele do ¿yczenia , by³o mi po prostu g³upio za niektórych i gdyby nie zachowanie ludzi , pokaz ogl±da³o by mi siê o wiele lepiej .
Selion
Litwini byli jak dla mnie bardzo "kiciarscy". Wyæwiczony uk³ad, który pokazuj± od kilku lat, ³adne stroje i maski, które jako¶ nie mog³am wpasowaæ w klimat Grunwaldu i tak naprawdê banalne tricki, byleby robi³y wra¿enie na typowej gawiedzi. Show z przerostem formy nad tre¶ci± i zbyt agresywnym uk³adem.

Bratianie mimo ma³o wyæwiczonego uk³adu pokazali co¶ nowatorskiego i intryguj±cego. Bardzo ³adny i estetyczny teatr ognia, miejscami kojarzy³ mi siê z tañcami Mazowsza (np.: ogniste ³uki, w Mazowszu kwieciste). Trochê w klimacie kupalnocki, ale ca³y uk³ad powia³ ¶wie¿o¶ci±, tym bardziej, ¿e mi siê przejad³y ju¿ pokazy ogniowe.

Sombra zdecydowanie najlepsza. Stroje dopasowane do miejsca pokazu, bardzo trudny i ciê¿ki do wykonania w grupie uk³ad, subtelny pokaz z wat± stalow± zdecydowanie ciekawszy od naækanego pokazu Litwinów. By³o klimatycznie, przyjemnie i efektownie nawet dla tych, którzy od lat sami "machaj±" ogniem.

Wygl±da³o to tak, jakby¶my mieli pokaz trzech typów kuglarki z ogniem i do tego ka¿dy najlepszy w swojej kategorii:
Bratianie - teatr ognia
Sombra - taniec z ogniem
Litwini - fire show

Konkurs zdecydowanie udany. Osobi¶cie wolê kilka ciekawych grup, ni¿ kilkana¶cie "podk³adów" dla grupy fina³owej. Gdyby tylko sêdziowie szybciej siê naradzali... ;)
Tintale
Dziêkujê bardzo za mi³e s³owa odno¶nie naszego pokazu! smile.gif Cieszê siê, ¿e stroje wygl±da³y na "w miarê historyczne", bo tylko ja z ca³ej grupy mia³am styczno¶æ z RR, a kiecki by³y szyte tu¿ przed wyjazdem na wzór mojej. smile.gif ¦wietna zabawa by³a przy tym!
Pozdrowienia dla ekipy z Litwy, szczególnie dla Alexa smile.gif.

Tintale z Sombry.
Gavron_RDMZ
hey Kiedy bed± jakies fotki z konkursu :P
najbardziej mi zalezy na zdjeciach z frestyla :P

PS:
Poszukuje dziewczyny która mi serdecznie pomog³a podczas wystêpu w freestylu:P pomoc polega³a na otarciu parafiny z mojej twarzy ;D rêkawem b±d¼ rêkawiczka... (niestety pamiêæ szwankuje mi :P ) by³bym bardzo wdziêczny za kontakt ;)
PS2: bez obaw nie jestem zboczeñcem :P chcia³em podziêkowaæ :D bo chyba tego nie uczyni³em :/
Anulka
Po prostu - Bratianie wyst±pili w nieswojej kategorii. Jako grupa kuglarzy byli wy¶mienici (te ekstatyczne ruchy tancerek! ci szczudlarze!), ale element ognia by³ niestety wci¶niêty na si³ê.

Pozdrawiam serdecznie grupê Sombra jako moich faworytów i dziêkujê za wysi³ek, jaki w³o¿yli w uszycie strojów - dla mnie to sprawa decyduj±ca. Ciekawa za to jestem, sk±d i po co Litwinom dumna nazwa "Medieval Co¶tam". Bo w ¶redniowieczu te¿ by³ ogieñ? Zdziwi³o mnie te¿, ¿e jedyn± w miarê "mediewaln±" sztuczkê - ¿onglowanie pochodniami - zaprezentowa³ kto¶ dopiero we freestyle'u.

Je¶li mo¿na, jedna uwaga dla organizatorów - podczas prezentacji wyników, zapalenie reflektora by³o dla mnie po prostu ¶mieszne. Oni sami mogli lepiej zadbaæ o to, by by³o ich widaæ w ciemno¶ci smile.gif
Tintale
Cze¶æ!

Wrzucam filmiki wszystkich trzech grup:
1. Bratianie: http://www.youtube.com/watch?v=_L36zuVEBHw
2. Sombra: http://www.youtube.com/watch?v=NzPjpfjA11U
3. Medieval Emissaries: http://www.youtube.com/watch?v=cINMbcH7ppU...feature=channel i http://www.youtube.com/watch?v=Wf8_I9CBImk...feature=channel

Przepraszam za s³ab± jako¶æ ;).
Mo¶ka
Tintale, szacun za p³ynno¶æ wchodzenia w dwuosobowe smile.gif
Gavron_RDMZ
a pewnie filmiku z freestyle nie ma:D aaa.gif
Tintale
Ano jest smile.gif A wrzuciæ? Jutro spróbujê co¶ wykombinowaæ! Ale to mój tata krêci³, wiêc g³ównie widaæ mnie i resztê Sombry ;).
Gavron_RDMZ
To co :P mo¿e gdzie¶ sie tam napatoczy³em i sie pojawiê na filmiku :D
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.