Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Podziêkowania i to co by³o na +
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2009 > Grunwald 2009
Fargo
Pojawi³ siê temat "uwagi i spostrze¿enia", a ja chcia³abym z kolei napisaæ o pozytywach - ¿eby by³o wiadomo co siê zmienia w dobrym kierunku i co warto kontynuowaæ.
Zapraszam do tematu tych, którzy widz± szklankê w po³owie pe³n± bigsmile2.gif

+ oddzia³ ³uczników krzy¿ackich (zacznê od swoich, a co!) Jeste¶cie moj± chluba i dum±! Chapeaux bas respekt.gif za to jak wygl±dacie na polu i jak strzelacie - naprawdê niez³a celno¶æ (no i piraci na próbie... arrr! bum.gif ) Mam nadziejê, ¿e w równie ¶wietnym sk³adzie wyjdziemy na bitwê w przysz³ym roku!
+ ³ucznicy po polskiej stronie - równie¿ mi³o zobaczyæ progres odno¶nie strojów i uzbrojenia
+ Maciek Reihl i ¶w. Jerzy - dziêki za ostatni± akcjê, nawet nie wiecie ile by³o frajdy kiedy mogli¶my do was postrzelaæ na wprost (hehe devil.gif ) i w koñcu kto¶ umar³ od strza³u pacyn± blinkie.gif
+ Jacek Szymañski i orszak królewski - za dostojny wygl±d na bitwie - a¿ mi³o patrzeæ na fotki i porównaæ z ubieg³ymi latami
+ ubezpieczenie dla osób wychodz±cych na bitwê
+ s³oma i drewno w ilo¶ciach spokojnie wystarczaj±cych do potrzeb, czyste toiki - takie ma³e rzeczy a ciesz±...
+ wygl±d obozów - zauwa¿yli¶cie, ¿e z czasem coraz mniej plastików i ¶mieci straszy z obozów? Jasne, ¿e siê pojawia³y - ale wydaje mi siê, ¿e coraz wiêcej osób zwraca uwagê na te detale. Obozy wygl±da³y ju¿ naprawdê nie¼le - przynajmniej z zewn±trz.

To co, kto siê do³±czy do jasnej strony?
Purvis
Ja dorzucê uk³ony, które ju¿ kto¶ ju¿ wymieni³ w "Uwagach...": Pojarki.
Setne podziêkowania, drogie dziewczyny, bez Waszych wysi³ków - guzik bysmy pokazali.
Poza tym przyklaskujê Fargo: by³ wyra¼ny progres w rzeczach niby ma³ych a jednak waznych... jak chocby czyste toiki, stan obozów czy dostawy wody do pryszniców.
Widaæ, ¿e i orgowie i uczestnicy ju¿ czuj± presjê Roku Jubileuszowego ;)
pozdrawiam
Ryba
Ha! Plusów by³o sporo.
G³ównym plusem z mojego punktu widzenia okaza³a siê Kokoszka i jej niepowtarzalny klimat karczemny, gdzie mozna by³o siê pointegrowaæ z ludziskami. To jest naprawdê wpania³a sprawa, po¶miaæ siê, pogadaæ, po¶piewaæ, etc.
Za rok musimy zrobiæ wiêksze zadaszenie z materia³u, gdy¿ wtedy descz nie straszny i czuje siê bardziej jedno¶æ z g³ówn± czê¶ci± karczmy.
W¶cieklaki wy¶mienite i w dobrej cenie, ale sakiewka i tak mi szybko chud³a w oczach smile.gif
Namówiê Grexów, ¿eby za rok zmontowaæ ca³± gospodê!
Cedric
Ja chcia³em serdecznie podziekowac ca³ej Chor±gwi Wallenroda za super postawê, biesiadê i wogóle ca³okszta³t. Specjalne podziêkowania dla walcz±cych superbohaterów, którym nie straszny upa³ i postój na bramce.

Dziêkujê tak¿e Podolu za mi³± (po za ma³ymi wyj±tkami) zabawê podczas inscenizacji.
Przemko zwany Zychem
Podole czyni siekierkê na cze¶æ Wallenroda i przeprasza za ma³e wyj±tki icon_wink.gif.

Dziêki panowie.
Smok Migu¶
Dziêkujê Fargo za zaufanie, przyjêcie do swojego elitarnego oddzia³u i ¶wietn± "gor±c±" zabawê na polu bitwy ;)
Dziêkujê pozosta³ym ³ucznikom krzy¿ackim za wsparcie w trudnych chwilach smile.gif
Powtórzê podziêkowanie dla wspania³ych pojarek z wyró¿nieniem Mary z Nadreñskiej smile.gif
Dziêkujê ludziom z obozu Siemowitów, doskonale siê z Wami czu³em i bawi³em.
No i oczywi¶cie dla wszystkich spotkanych znajomych smile.gif
Do zobaczenia za rok smile.gif
Mateusz z Grójca
CYTAT(Cedric @ 08:14 21.07.2009) *
Dziêkujê tak¿e Podolu za mi³± (po za ma³ymi wyj±tkami) zabawê podczas inscenizacji.

fajne z was ch³opaki
ale blachy s± od tego ¿eby chroni³y a nie ¶wieci³y
sorry za rysy na ³ydkach, udkach i g³ówkach bum.gif
tatsu
A ja w imieniu NKGK dziêkujê serdecznie za ciep³e przyjêcie (prawie na ostatni± chwilê) do obozu artylerii oraz za sielsko spêdzony tam czas.
Doprawdy nigdy jeszcze takiej atmosfery nie poczu³am, a "zwiedzi³am" wiele Chor±gwi.
Dziêki wielkie, jeszcze raz (w szczególno¶ci dla Dowódcy i tych, którzy raczyli nas wielce ciekawymi opowiastkami z historii, której w podrêczniku siê nie znajdzie).
Dziêkujê te¿ za nocny, wspania³y, choæ krótki koncert przy wrednym ognisku, które za nic nie chcia³o siê rozpaliæ.
Mam nadziejê, ¿e za rok bêdzie jeszcze ciekawiej i jeszcze weselej ;)
Cedric
Do czego s± blachy to wiemy doskonale i nie chodzi o ustawienie ich na wieszaku i tasowanie siê podziwiaj±c je.
Selion
Podziêkowania dla (zainteresowani wiedz± o co chodzi):
Wielkiego Misia, ¿e nam w nocy tak ³adnie ogniska i spi¿arek pilnowali ;)
Bohuna, który nas miodkiem czêstowa³ i uraczy³ pie¶niami.
Mi¶ki, za to, ¿e jest i jako kobieta mia³a wiêksze jaja ni¿ pewna chor±giew na generalce.
Obozu Kuglarzy zara¿aj±cego dobrym humorem, którego nawet spektakularna burza nie mog³a przegoniæ.
Ka¿dego rycerza, który tak ³adnie siê u¶miecha³ do naszych markietanek, dziêki czemu czu³y¶my siê potrzebne.

Poza tym:
Tajemniczego, ponoæ przystojnego krzy¿aka, który uraczy³ mnie miodkiem za utratê po³owy zêba w heroicznym akcie ratowania jego naramiennika na polu bitwy.
Turystów za zasponsorowanie krucjaty dla naszych rycerzy w drogê powrotn± do domu ;)
Jacka naszego Borkowego, za to, ¿e mia³ 10 r±k, 2 g³owy i 100 pomys³ów co by tu jeszcze zrobiæ w obozie.
Bustera, który niestety nie zda³ testu "znajd¼ 10 pomroczno¶ci w naszym obozie", ale siê stara³.

I tak powa¿nie:
Dla wszystkich, za to, ¿e po kilku latach przerwy w uczestniczeniu w Inscenizacji bitwy na Grunwaldzie mog³am zobaczyæ jak poziom niesamowicie skoczy³ do góry, a obozy by³y schludne, zorganizowane i przyjazne smile.gif
Gandalf
Ja ze swojej strony chcia³bym podziêkowaæ Fargo za przygarniêcie kilku para³uczników z Wielkiego Misia i za nocne odwiedziny. Do dzisiaj nie mogê siê otrz±sn±æ z wra¿enia. smile.gif
Na plus zaliczyæ mogê:
- dowódca krzy¿ackich ³uczników wraz z Chor±¿ym, Fargo i Marek, którzy po raz kolejny pokazali jak mo¿na dobrze siê bawiæ na bitwie
- strzelanie na wprost do naszych znajomych ze S³upska, pozdrowienia dla Bogus³awów smile.gif
- wystrzelenie wszystkich strza³ na bitwie
- poniedzia³kowe zdziwienie ilo¶ci± przyby³ych ju¿ na Grunwald osób, co to siê bêdzie dzia³o za rok...
- liczba koni z ka¿dym rokiem coraz wiêksza
- turniej ³uczniczy
- niebieskie budki ci±gle by³y czyste i nie strach by³o do nich wchodziæ
- pogoda - w koñcu organizatorzy za³atwili w miarê dobr± aurê smile.gif

Z pozdrowieniami
Kapitan Hak

Arrrr!!!

;)
Bartek z Chojnika
Mamie i Tacie...

no i oczywi¶cie Stwórcy za dar pakowania namiotu w deszczu...

do zobaczenia za rok
Calen
Ja ze swojej strony chcia³am serdecznie podziêkowaæ :
-Ca³ej Chor±gwi Wielkiego Mistrza
- Grupie AC(zapomnia³am jaka jest pe³na nazwa icon_redface.gif ) z Warszawy a szczególnie Piratowi i Drewnemu. heart.gif
-Pewnemu Panu z Justycji Polowej za jego rozbrzmiewaj±cy wszêdzie serdeczny ¶miech szczerba.gif
-Ja¶kowi za ksi±¿kê i Maækowi z grupy Bratian za siedzenie do pó¼na przy ognisku i ogólnie za to ¿e byli . Ah upojne by³y to wieczory.
-Grupie "Pelicanus Invictus" smile.gif
-Drewnemu za piêkne machanie poiami podczas konkursu fireshow , dla mnie to by³o piêkne
-Za to ¿e woda w prysznicach nie by³a wcale taka zimna .
-Za ciep³± pogodê podczas ca³ego tygodnia i burze w sobotê wieczorem smile.gif
Ogólnie wszystkim bardzo dziêkujê
Pozdrawiam .
Maveius
I ja Tobie Dziêkujê Calen.
Anariona
Ja, ja, ja te¿!
Uk³ony dla:
- Fargo za zdrowe podej¶cie do dowodzenia, luz na generalce, za dystans co do niektórych niepos³usznych ³uczników, poczêstunek miodkiem ... jeszcze 363 dni by znowu us³yszeæ b¼dziam blinkie.gif ,
- Tadeusza z BHG za roz³adowywanie konfliktów i ludzkie podej¶cie do wspó³obozuj±cych,
- ¦w. Jerzego za zgodê na ostrza³ pac-pacynkami,
- Wielkiego Mistrza za pokaz potêgi Zakonu na wiciach,
- ratowników z punktu medycznego za potraktowanie b³achego skrêcenia kostki jak najciê¿szego przypadku z ostrego dy¿uru, ciê¿ko siê wyrwaæ z waszej pomocnej d³oni icon_wink.gif
- Sobolowi i Ewie za podobn± czêstotliwo¶æ fal mózgowych tongue.gif

Poczet Rodu von Kleist
Wiedziemka
Pomezañskiej za to ¿e jest.
DNO za przygarniêcie i dzielne znoszenie humorów terrorysty.
Babci i Ksiê¿nej za wspólne kucharzenie i pienia biesiadne.

I Wam wszystkim, z którymi spêdzi³am Grunwald - (zainteresowani siê dopasowywaæ, bo bym tego elaboratu nie domknê³a, jakbym wymienia³a) w³óczy³am siê, udawa³am ¿e ¶piewam, masowa³am, pomaga³am, przepêdza³am, ³yka³am komplementy, wyja¶nia³am, rozmawia³am, ¶mia³am siê, pi³am, grza³am, kupowa³am, marudzi³am, zmy¶la³am, lepi³am siê, kombinowa³am, uprzykrza³am ¿ycie et., itp., itd.
Purvis
Zapomnia³bym: niew±tpliwym plusem tegorocznej inscenizacji by³ brak rycerza Warmiusa Polmlekusa w polu.
Haris
Fargo i Marku, najni¿sze uk³ony od najwy¿szego ³ucznika.
Macie razem fantastyczny koktajl luzu i dowódczej charyzmy, dziêki czemu mo¿na siê w oddziale ³uczników krzy¿ackich ¶wietnie bawiæ i sk³adnie wygl±daæ w boju. Po trzykroæ Wam: arrr! arrr! arrr!
Do zobaczenia

Leszek - Koszaliñska Kompania Rycerska
Ksero
Nie bêdê oryginalna ;p Chcia³abym podziêkowaæ:

+ Fargo za fantastyczny klimat w oddziale £uczników i poczêstunek miodem na biesiadzie (by³am ogromnie mile zaskoczona - i taki w³a¶nie powinien byæ dowódca ;) )
+ Mojej chor±gwi ¦w. Jerzy a zw³aszcza moim kochanym puszkom, które zawsze pozwalaj± siê ostrzelaæ na wprost z pacyn ;p i za wszystrzelenie wszystkich i jeszcze trochê ;p
+ za utrzymywanie historyczno¶ci w obozach, naprawdê z roku na rok coraz lepiej ;)
+ Organizatorom za porz±dek w toikach i wodê w rynienkach ;)
+ Panu Bogu za pogodê ;)

Pozdrawiam ;) i do zobaczenia za rok Arr Arr ;)
Micha³ Wojtysiak
Ten Grunwald by³ na pewno lepszy od poprzedniego wiêc w przysz³ym roku bêdzie jeszcze lepszy. Inscenizacja superowa w chor±gwi zesz³o ponad 4 kg prochu wiêc by³o g³o¶no ale by³ cieñ. Justycja znakomicie prowadzona. Specjal jak zawsze smaczny (hihi) No wogóle malina.
A dziêkowaæ to mogê ca³emu Sigum i Chor±gwi £êczyckiej za wspania³± atmosferê a na inscenizacji du¿± cierpliwo¶æ i zrozumienie komend dowódcy (ci±gnij w lewo, drugi szereg pokryæ pierwszy etc.) Dziêkujê S³oneczku i Podolu za wspania³e przyjmowanie i obozing. Kakofoniksowi za piêkny koncert. Dziêkujê Reyowi za cieñ i brak wiatru co u³atwi³o poranne wstawanie. No i przedewszystkim Piotrowi zwanemu Opuszczonym smile.gif smile.gif za ogromne zaanga¿owanie w pomoc w formowaniu Chor±gwi £êczyckiej jeste¶ WIELKII !!!!!!!!!!!
Pozdrawiam i do zobaczenia za rok
Geralt le Kantro
No to i ja wtr±cê swoje smile.gif

- wielkie dzienks Dowódcy artylerii za ca³o¶æ,
- wielkie dzienks za mi³± atmosferê,
- wielkie dzienks NKGK za zgranie i karno¶c,
- wielkie dzienks orgom za Grunf,
- wielkie dzienks pojkom za nawadnianie i ocieranie nam czo³a przy armatach
- wielkie dzienks dla Sigfrida von Baumm i jego kompanii za ochronê smile.gif

RAVA Piotr
Hej Michale

Ze skrzyneczk± piwa dla Podolskiej i Ravy za wci±ganie ludzi do lekkiej bardzo chêtnie Ciê ugo¶cimy z rok na uczcie wspanialej u nas smile.gifsmile.gifsmile.gif
Niewierny Michale smile.gif

Jedzenie i miód z brody bêdzie Ci kapa³o smile.gif

Co do go¶ciny bardzo dziêkujemy £êczyckiej za znakomit± go¶cinê i przednie trunki Zbycha.

Nigdy nie zapomnê W³ochów którzy poszukiwali " Zbychu Vine"

Piotr z Ravy

To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.