Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: X Jarmark ¦redniowieczny na zamku w Chudowie
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2009
Bartosz Chmielnicki
Witam serdecznie,

Ze wzglêdu na docieraj±ce do mnie dyskusje i plotki chcia³bym wyja¶niæ co nastêpuje:

1) Jarmark w Chudowie w tym rozku ODBÊDZIE SIÊ

2) Odbêdzie siê, jak zwykle, w weekend 15-16 sierpnia i jak zwykle w Chudowie

3) Wzorem ubieg³orocznego zapraszamy Seniorów (wiem Aiuto, ¿e nazwa nie polska, ale nie znale¼li¶my lepszej) z co najmniej 3 kopiami (osoby nie zrzeszone w kopii proszone s± o kontakt ze mn±)

4) Poprawiaj±c ubieg³oroczne b³êdy i wypaczenia nie zorganizujemy obozowych aktywno¶ci z podzia³ek na klasy spo³eczne, bo zesz³y rok pokaza³, ¿e w XXI w, w demokratycznej UE jest to nadzwyczaj trudne.

5) Bior±c pod uwagê powszechny entuzjazm do brania udzia³u w rozmaitych aktywno¶ciach, jak pokazy, treningi, potyczki i turnieje zaniechali¶my zachêcania kogokolwiek do czegokolwiek

6) Seniorzy mog± b±d¼ osobi¶cie, b±d¼ z pomoc± delegowanego championa wzi±æ udzia³ w turnieju, który (mam nadziejê) przygotuje G¿dacz

7) Bêdzie te¿ mo¿liwo¶æ zmierzenia siê ze smokiem

8) Jedyn± powinno¶ci± do której siê zobowi±¿emy, bêd± dwie (2) grupowe potyczki (w sobotê i w niedzielê) - ca³a reszta jak kto chce.

9) Je¶li, w przeciwieñstwie do ubieg³ego roku, Seniorzy rzeczywi¶cie przyjad± z trzema kopiami, a w ka¿dej z nich bêdzie strzelec, to byæ mo¿e uda nam siê zorganizowaæ jaki¶ turniej ³uczniczy.

10) Poniewa¿ bêdzie to jubileuszowy, dziesi±ty Jarmark, zapraszam WSZYSTKICH któzy siê z nami przez te dziesiêæ lat wspólnie bawili, a tak¿e nowych Seniorów, któzy zechcieliby zobaczyæ jak jest w Chudowie

Zg³oszenia proszê kierowaæ do mnie (chmieln@gmail.com) - bêdê na nie odpowiada³ od pocz±tku lipca.

Pozdrawiam

Szumilas_MD
Bartosz Chmielnicki
Gregor z Krakowa
no w koñcu.... smile.gif

przybêdziemy, po raz enty...
Vibivs Silivs Alatvs
Witam

W imieniu Pana Jakuba z Puszczy jako seniora organizujemy zaci±g do jego chor±gwii.
Zapraszamy zesz³orocznych uczestników jak i nowe poczty.

Tak jak rok temu, jedn± z kopii bêd± tworzyæ osoby z Puszczy.
Kontakt do mnie na PW.
Marek z Bytomia
A czy bêdzie grupa Svibor (czy jako¶ tak...) bo ca³y rok czeka³em na ich wystêp ?
Piotr Koc
Co tak tu cicho? Nasz poczet u Wojciecha z puszczy. Napiszcie co¶ choæby o planowanej pogodzie bigsmile2.gif
Racibora
Svibor jest co roku bigsmile2.gif , niestety ostatnie dwa razy (zw³aszcza dwa lata temu) mnie rozczarowali- m³okosi jacy¶ przyjechali i to nie by³o to samo... icon_sad.gif
Mam inne pytanie- czy bêdzie Stary Olsa?
Jarek Przyby³o
Stary Olsa to ju¿ chyba tylko przed koronowanymi g³owami przygrywa.
Racibora
E tam. Na Wolinie grali dla szarego ludu. Jesieni± we Wroc³awiu w³a¶nie szary lud nie chcia³ ich ze sceny pu¶ciæ bigsmile2.gif
Amator
A o której godzinie siê to odbêdzie??
Amator
A jeszcze jedno co bedzie w bedzie w soote(15.08) a co bedzie w niedziele(16.08)??????
Lysy_Gnom
CYTAT(Amator @ 20:18 12.08.2009) *
A jeszcze jedno co bedzie w bedzie w soote(15.08) a co bedzie w niedziele(16.08)??????

10 sekund w googlach:
http://www.zamekchudow.pl/25,more,171-chud...iowieczny_.html

anger.gif
Anulka
CYTAT(Amator @ 20:18 12.08.2009) *

Ja bêdê w sobotê (15.08) i ja bêdê w niedzielê (16.08) jester.gif
Gregor z Krakowa
ooo, ale¿ to bêdzie atrakcja... trzeba byc bum.gif

hie hie hie

do zobaczyska wiêc Atrakcjo
Racibora
Jak jest z uczestnictwem w turnieju ³uczniczym? Czy jest tylko dla uczestników jarmarku i czy mo¿na wystartowaæ we wspó³czesnych ciuchach, ew. historycznych z innej epoki?
Bartosz Chmielnicki
Witam serdecznie,

Turniej ³uczniczy bêdzie.

Raczej dla uczestników Jarmarku

Je¶li chodzi o stroje z innej epoki to zale¿y co Pani ma na my¶li... Proszê o zdjêcie na chmieln@gmail.com

Pozdrawiam
Szumilas_MD

Bartosz Chmielnicki
Dzieñ dobry,

Chcia³bym serdecznie podziêkowaæ wszystkim uczestnikom X Jarmarku na zamku w Chudowie.

Równie serdecznie dziêkujê tym, którzy przez te dziesiêæ lat bawili siê z nami wspólnie i tworzyli jedn± z najd³u¿ej istniej±cych imprez na po³udniu Polski. Nie zliczê ile osób realizowa³o swoje pomys³y na polach pod chudowskim zamkiem By³y i s³ynne polowania ³ucznicze, i przeniesiony z Ko¿uchowa Turniej Ró¿ i obrona Grodu Mi³o¶ci i prze¶miewczy Turniej Rzep i legendy arturiañskie i g¿daczowy turniej bojowy i manewry piechoty i obrona warownego obozu Husytów i tañce i sztuczne ognie i ogniokrêtki i ruszaj±ce siê dziki, nied¼wiedzie i smoki. Wszystko to i pewnie jeszcze wiele, wiele, wiele innych wydarzeñ rozegra³o siê na naszym jarmarku, a tak¿e czasem s³oñce, czasem deszcz, czasem apokaliptyczne tornado.

Publicznie chcia³bym te¿ z³o¿yæ wyrazy uznania Watmanowi, który jako jedyny towarzyszy³ mi przez wszystkie dziesiêæ Jarmarków. Watman - uznajê remis :-)

Ale có¿ - "wszystko p³ynie" - jak powiedzia³ s³ynny pan Tarhei :-) Uznajê, ¿e mój potencja³ w organizacji Jarmarku zakoñczy³ siê dzi¶ ok godziny 16.30. ¯eby nie rozpoczynaæ niepotrzebnych plotek o¶wiadczam, ¿e z Fundacj± rozstajemy siê w zgodzie, wdziêczno¶ci i wzajemnym zrozumieniu dla ró¿nic w kierunkach rozwoju.

Raz jeszcze dziêkujê wszystkim. Do zobaczenia gdzie¶ i kiedy¶

Szumilas_MD
Bartosz Chmielnicki
Gregor z Krakowa
jak Ci juz mowilem.... bedziesz za rok, jako turisten patrzen, czy w welnie ale bedziesz...

Ja dziekuje wszystkim za moc atrakcji, przeciwnikom turniejowym za srogie baty.
Puszczakom - w tym Chmielowi za pomoc i wycieczke do miko³owa gdzie dostalem bia³± noge...

X jarmark uznaje za udany, bawilem sie mimo wszytsko ¶wietnie i bardzo mile bylo was wszystkich spotkac. Glinie jeszcze dokopie do du.py :P

Aiutowi ze groszek konserwowy ktory mnie sp³aka³... hie hie hie

do zobaczenia... moze na marchwiowych, moze na g2010 moze jeszcze gdzies indziej...
moze czas na emeryturke:P
Bartosz Chmielnicki
No có¿,

¦wiatu nale¿y siê informacja, a w sumie przy zadêciu po¿egnaniowym o ma³o co bym zapomnia³...

Turniej bojowy wygra³ Gregor... od pierwszej walki walcz±cy ze z³amanym ¶ródstopiem... :-) :-) :-)

Chwa³a !!!

Pozdrawiam

Szumilas_MD
Bartosz Chmielnicki
Tomasz Pêkala
Witam!!!

Smutne... trochê lat tam spêdzi³em i zawsze by³o mi³o.
To zawsze by³a taka perspektywiczna impreza... ;))
Dziêkujê organizatorom za wytrwanie - to by³o naprawdê masê pracy z Waszej strony.
Dziêkujê za mi³e chwile i zapraszam do galerii

http://picasaweb.google.com/pekalatom/Chudow2009#

Co do ³uczniczego - krótkiego, ale mam nadzieje tre¶ciwego.

Wygra³ Nazar!!!

Gratulacje!!!

ps. Brak mi bêdzie smoków, opowie¶ci okr±g³ego sto³u, Troli (Gratulacje Helenki!!! blinkie.gif ), taranu, moczymordy i wspania³ych Rycerzy na wspania³ych wierzchowcach....etc,etc,etc...
Vibivs Silivs Alatvs
To by³ jeden z fajniejszych Jarmarków ostatnich lat. A napewno taki, który zapamiêtam w odró¿nieniu od poprzednich które zlewaj± mi siê w jeden mêtlik niejasnych obrazów.

Dziêkujê Wam wszystkim za mi³± atmosferê, maksimum zaanga¿owania i profesjonalizm.

Zaskoczy³a mnie, ale i bardzo ucieszy³a wysoka frekfencja na sobotnim turnieju bojowym. To by³y dobre walki i dobra zabawa. Gratki dla Gregora.

Wielkie podziêkowania i g³êboki uk³on sk³adam w stronê Bartosza. Wymy¶li³, czuwa³, realizowa³ i zakoñczy³ swoje wielkie dzie³o. W sumie to dziêki niemu pozna³em polski RR i doszed³em tam gdzie jestem teraz. Jestem pewien, ¿e jeszcze niejedno razem zrealizujemy, ale tak jak dr Szumilas wycofujê siê z organizacji przysz³ych Jarmarków w Chudowie.

Mo¿emy byæ pewni, ¿e jedenasta edycja tej imprezy siê odbêdzie. Ró¿nic± bêdzie tylko to, czy w ogóle i na jakich zasadach siê na nim spotkamy.

Pozdrawiam
Wojciech £azuka

ps. Fotki z "Miasto Knurów"
http://miastoknurow.pl/0,40,x-jarmark-sred...galeria.html#34
watman
Rowniez dzieki wszystkim za to, ze byli - i to nie tylko teraz, ale przez 10 lat!
Chmielu - remis uznany ;]

Trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejsc... i wydaje mi sie, ze udalo nam sie zrobic to w takim stylu, jak Muhammadowi Ali - NIEPOKONANI!

Jesli w przyszlym roku ktos nas/mnie zaprosi, to bede na pewno! smile.gif
Tomasz Rajtar
Bardzo dziêkujê Wam Panie i Panowie za mi³± zabawê. Nie wiem, który to ju¿ mój Chudów by³. Mo¿e ostatni, skoro jest jak jest. Ale nie mówiê "¿egnajcie", przecie¿ wiadomo, ¿e pobijemy i popijemy siê jeszcze nie raz w tym gronie smile.gif

P.S. Poleaxy to z³o. Bardzo fajne z³o. Muszê poprawiæ wysció³kê w he³mie... smile.gif
Krzysztof. ¦wi±tkiewicz
A tak by³o w 2007r http://www.youtube.com/watch?v=YT2WxCHDffA
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.