Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: VII Turniej Rycerski na Zamku w Rabsztynie
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2009
Garrick
Miejski O¶rodek Kultury w Olkuszu,
Stowarzyszenie „Bractwo Rycerskie Kruk - Starostwa Rabsztyñskiego”,
Stowarzyszenie Zamek Rabsztyn,

Nadobne Bia³og³owy oraz Szlachetnych Rycerzy, maj± niezmiern± przyjemno¶æ zaprosiæ na VII Turniej Rycerski na Zamku w Rabsztynie który odbêdzie siê 4-5 lipca 2009 A.D..

Tak jak latami ubieg³ymi Turniej ma charakter obozowy w zwi±zku z tym nocleg w namiotach historycznych. W sobotê gwarantowana uczta przy ogniskach, a podczas niej przewidywany konkurs bardów.
Liczba uczestników ok 120.
Atrakcyjne nagrody (rynsztunek rycerski).

Impreza jest niedatowana mile widziane jednak rycerstwo XIII-XV w. (grupy przyje¿d¿aj±ce po raz pierwszy proszone s± o przes³anie w zg³oszeniu zdjêæ)
Formularz zg³oszeniaKliknij, aby zobaczyæ za³±cznik proszê wysy³aæ na bractwo@brksr.livenet.pl
Poni¿ej plan imprezy choæ mo¿e jeszcze ulec nieznacznym zmianom.

SOBOTA 04.07.2009
12.00 Uroczyste rozpoczêcie turnieju.
Parada Rycerska.
Potyczki Rycerskie
13.00 Turniej £uczniczy – Strzelanie do nieruchomego celu
14.00 Eliminacje Turnieju Bojowego
15.00 Turniej £uczniczy – strzelanie z hu¶tawki
16.00 Bieg Dam
17.00 Fina³ Turnieju £uczniczego
18.00 Bitwa na Mo¶cie
19.00 Zabawy Plebejskie
20.30 Bita o Zamek
Teatr Ognia

NIEDZIELA 05.07.2009
11.00 Turniej Bojowy
12.00 Zapasy Rycerskie
Rzut w³óczni± do Saracena
14.00 Fina³ Turnieju Bojowego
15.00 Zasadzka na Poborce
Pokaz Wojów Konnych
16.00 Zabawy Plebejskie
17.00 Pokaz Wojów Konnych
18.00 Koncert
Piotr h. Grzyma³a
Czy jest przewidziana jaka¶ zabawa dla lekkiej piechoty? Bo mia³by 2-3 lekkich do wystawienia z XIII. A tak przy okazji Najemna Kompania Czerwonego Smoka z Bêdzina, zg³asza chêæ przyjazdu w liczbie osób - oko³o 20, w tym oddzia³ XIII wieczny i oddzia³ wojów wczesnych Middag ravner hird. Uzgodniê wszystko w bractwie i wy¶lemy formularz zg³oszeniowy niebawem. Zdjêcia wy¶lê na razie z poprzednich imprez, a w czerwcu do¶lê zdjêcia z Legnicy. Pozdrawiamy.
Yan
Jak najbardziej, bêd± starcia dla wszystkich, tak¿e lekkozbrojnych, a tak¿e osobny, je¶li bêd± chêtni - buhurt. Dodam, ¿e w tym roku bêdzie wiêcej walk grupowych ni¿ w zesz³ych latach i my¶lê, ¿e ka¿dy znajdzie co¶ dla siebie ; )
Piotr h. Grzyma³a
Dziêkuje za odpowied¼, to widzê zapowiada siê fajnie smile.gif...z mi³± chêci± przybêdziemy je¿eli tylko bêdzie nam dane.
yasha
My tez z chêci± zawitamy w wasze progi :D
Kakofonix
Hej,
czy w pi±tek ju¿ co¶ siê bêdzie dzia³o?
Pozdrawiam, Andrzej
Yan
Witam, w pi±tek jak co roku jest ju¿ rozbijany obóz, mo¿na bez problemu przyjechaæ, ale nic oficjalnego siê nie dzieje ; )

Przypominamy o wysy³aniu zg³oszeñ na turniej aniol.gif
pepe
Krakowska Nadworna, dawny BOG, pojawi siê jak zwykle licznie;) szykujcie mostek na bitwê;P
A pytanku czy w tym roku równie¿ zwracacie koszty dojazdu jak zwykle?
Yan
Most przyszykowany ju¿ devil.gif

Co do kosztów przejazdu, to tak, zwracamy, ale troszkê innym systemem ni¿ w zesz³ych latach, szczegó³y w formularzu ; )
Dicon
Wiele jest imprez historycznych, ale chyba te najpiêkniejsze s± w Ma³opolsce.
Fajny klimat i przepiêkny krajobraz.
Dlatego zg³aszam przyjazd 6 osób z Naszego Bractwa.
Wystawimy zbrojnych i ³uczników.
Mam nadzieje, ¿e organizatorzy przyjm± nas z otwartymi ramionami.

Pozdrawiam serdecznie
Rey usmieszek_09.gif
Marcin Waszkielis
CYTAT
Atrakcyjne nagrody (rynsztunek rycerski).

Mo¿na wiedzieæ jaki?
Yan
Witam !

Na 90 % nagrody bêd± takie :

Turniej bojowy:

1. Miecz jednorêczny od Szymona Chlebowskiego
2. Sztylet
3. Tarcza do walki

Turniej ³uczniczy:

1 £uk
2. Ko³czan ze strza³ami
3. Strza³y

Bieg dam :

1. 3m we³ny
2. Sagan gliniany
3. No¿yk ¶redniowieczny

Zapasy :

1. Pas rycerski

Rzut w³óczni± :

1. Grot do w³óczni

Turniej bardów :

1. Miód
2. Miód
3. Miód

Zaznaczam, ¿e nagrody mog± ulec nieznacznym zmianom, w razie czego damy o tym znaæ.

UWAGA !

W tym roku jak zaznaczyli¶my ju¿ w zg³oszeniu obowi±zuje czê¶ciowy zwrot kosztów przejazdu, co oznacza, ¿e zwracamy koszty transportu tylko w jedn± stronê.

W razie jakichkolwiek pytañ proszê ¶mia³o pisaæ ; )

Zasady wszystkich turniejów podamy prawdopodobnie po weekendzie : )

Kakofonix
CYTAT(Yan @ 12:19 28.05.2009) *
(...)
Turniej bardów :

1. Miód
2. Miód
3. Miód

Hej,
jakie s± zasady w tej konkrencji?
Pozdrawiam, Andrzej

Yan
Zasady turnieju bojowego:

Do walk dopuszczone s± tylko osoby pe³noletnie. Wymagane jest uzbrojenie ochronne zgodne z histori± z okresu XIII-XV wieku. Uzbrojenie musi byæ spójne historycznie.

Wymagania minimalne:

- he³m zamkniêty lub g³êboki kapalin z wizurami, lub barbuta
- os³ona szyi i karku, minimum pikowana. Go³a skóra widoczna na szyi powoduje automatyczne odrzucenie zawodnika przez sêdziów.
- os³ony d³oni, minimum rêkawice kolcze, dla klepsydr dopuszcza siê tarczki na d³onie
- os³ony r±k, minimum na³okietniki, dla XIII grube pikowanie + kolcza
- Korpus chroniony minimalnie przeszywanic± i kolczug±. Sam napier¶nik równie¿ wymaga kolczugi.
- os³ony nóg, sk³adaj±ce siê z co najmniej nakolanka, dla XIII grube pikowanie i nogawice kolcze

Broñ: Wszelkie miecze, tasaki, itp. Do broni jednorêcznej wymagana jest tarcza, krawêdzie i szych maj± byæ têpe.

Tarcza: Tylko drewniane, bez metalowych okuæ.

Ka¿dy zawodnik jest sprawdzany przez komisjê przed ka¿d± walk±.

Faule :
-uderzenie w palce
-pchniêcia
-uderzenia g³owic± lub jelcem miecza
-uderzenie rêkawic± lub he³mem
-chwyty zapa¶nicze, zrywanie he³mu z g³owy przeciwnika, podwa¿anie zas³ony, itd.
-kopanie (szczególnie w krocze !)
-uderzanie rantem tarczy, mo¿na uderzaæ wy³±cznie p³ask± powierzchni±
-wszelakie inne nieczyste zachowanie, typu gryzienie, plucie itp.

Ka¿dy faul bêdzie koñczy³ siê dla zawodnika ostrze¿eniem, 2 ostrze¿enia = dyskwalifikacja z walki.

Walka:
O wygranej lub remisie bêdzie decydowaæ komisja sêdziowska w sk³adzie 3 sêdziów, przegraæ mo¿na te¿ przez faule na przeciwniku, kontuzjê, utratê broni lub poddanie siê. Jeden pojedynek trwa 1.5 minuty, lub do czasu, kiedy jeden z zawodników podda siê, zostanie kontuzjowany lub zdyskwalifikowany. Licz± siê tylko mocne ciosy, lekkie "pukanie" nie bêdzie brane pod uwagê.

Zawodnicy bêd± tak jak w zesz³ym roku dobierani w pary przez publikê, jednak podzieleni zostan± tak, by nie by³o walk miêdzy osobami z tej samej grupy.

Zasady turnieju ³uczniczego :

£uki tylko historyczne, lub stylizowane na takie (laminaty), niedozwolone jest korzystanie z ³uków sportowych czy jakichkolwiek z przyrz±dami celowniczymi. Si³a naci±gu ³uku jest dowolna.

Konkurencje turnieju ³uczniczego podamy w przeci±gu paru dni ; )

Zapasy:

Zapasy odbywaæ siê bêd± w krêgu ze s³omy, wygrana nastêpuje albo przez przytrzymanie drugiego zawodnika przez 10 sekund na ziemi, albo przez wyrzucenie go z krêgu, albo przez poddanie siê przeciwnika. Zawodnicy wystêpuj± w samych gaciach i butach, niedozwolone jest smarowanie siê substancjami po¶lizgowymi (olejki, wazelina itp. odpadaj± usmieszek_06.gif ). System eliminacji podamy na miejscu.

Rzut w³óczni±:

Ka¿dy zawodnik ma 3 rzuty w³óczni±, konkurencja polega na jak najdalszym rzucie. Na trasie rzutu ustawione bêd± w coraz dalszych odleg³o¶ciach snopki siana, za trafienie takowych przyznawane s± dodatkowe punkty, wygrywa zawodnik z najwiêksz± ilo¶ci± punktów.

Zasady biegu dam i turnieju bardów podane zostan± na miejscu, o ile do turnieju bardów zg³osi siê wiêcej osób, obecnie zg³oszona jest jedna, a taka ilo¶æ alkoholu dla jednego cz³owieka by³aby nierealna do przetrawienia pijacy.gif

Dalej czekamy na zg³oszenia i wszystkich serdecznie zapraszamy : )
Jastrzabek
Czy planujecie jaki¶ turniej 5 zrobiæ?? szczerba.gif
Yan
My¶limy jeszcze nad tym, je¶li znajdzie siê czas, mo¿liwo¶æ i chêtni, to mo¿e bum.gif
Jastrzabek
Bo my mamy 2 pi±tki ¿ó³to-zielonych jak co¶ szczerba.gif
Yan
My ju¿ pi±tkê te¿ mamy, ale wiêkszo¶æ chyba jeszcze nie gotowa na melee maniac.gif Aczkolwiek niewykluczone, ¿e siê polejemy razem : >
Antek
Witam czy s± jakie¶ limity co do wiekowo¶ci tarcz jak niema to mimo wszystko niech bêdzie kopanie w tarcze :D
Jastrzabek
A Czerwony Smok z Bêdzina mo¿e te¿ co¶ wystawi i mo¿e siê mieszane 5 zbior± i bêdzie zabawa... bum.gif
Kszysz
te¿ jestem chêtny na pi±tki smile.gif
Yan
Ja w pi±tki te¿ chêtnie pójdê, tak¿e my¶lê, ze chocia¿ jedna mieszana by siê uzbiera³a ; ) Co do tarcz limitu nie ma z uwagi na XIII, ale nad kopaniem siê jeszcze zastanowimy devil.gif
Piotr h. Grzyma³a
Hello smile.gif. Co do wyjazdu chcia³bym podaæ kilka szczegó³ów odno¶nie naszego bractwa. Niestety liczba osób z 17-20 spad³a do oko³o 10. W tym walcz±cych s± 2 osoby ciê¿kie na XIII, jeden walcz±cy na IX-X oraz dwóch lekkich piechotników z XIII z drzewcówk±. Ja jako jeden z tych ciê¿kozbrojnych do bohurtów nie idê ze wzglêdów osobistych. Za to drugi mo¿e zostaæ namówiony. Je¿eli chodzi o inscenizacjê bitwy to ja jak zwykle chêtny, w tym siê czujê jak ryba w wodzie jak i oczywi¶cie reszta mojej dru¿yny. W turnieju bojowym wyst±piê symbolicznie, pewnie po pierwszej walce przegram :p ale najwa¿niejsza jest zabawa :D jednak mam nadziejê ¿e orgi nie dopuszcz± spawanych buzdyganów o wadze 10kg, toporów oraz ciosów pó³torakiem na krêgos³up bo jako XIII czujê siê ¶rednio w czym¶ takim jak i reszta moich ludzi. Przybêdziemy w pi±tek pod wieczór, oko³o godziny 19.00 w 6 namiotów.

Teraz mam kilka pytañ, wiem ¿e rych³o w czas ale nie mia³em odstêpu do freha od tygodnia.

Czy bêdzie mo¿liwo¶æ dostania desek i gwo¼dzi do zbicia ³aw i sto³u?
Czy dostêp do wody pitnej jest jako¶ okre¶lony, jest jej ma³o du¿o?
Ile snopków siana przypada na jedn± osobê?
Jak wygl±da sprawa wy¿ywienia przez sobotê? Jest jakie¶ ¶niadanie + obiad? Czy to we w³asnym zakresie. Pytam, bo nie wiem jak to u was dzia³a, bêdziemy pierwszy raz.

Przepraszam ¿e nie dos³ali¶my zdjêæ. Za to podajemy linka do naszej galerii z Legnicy 2009.
http://picasaweb.google.pl/przemek.4mm/Legnica2009#

Pozdrawiam serdecznie. Od czasów ostatniego postu zmienili¶my nazwê bractwa :D
Teraz jeste¶my Kompania Czerwonego Smoka, wywalili¶my najmitów :p
Yan
Witam serdecznie !

Na turnieju bojowym s± tylko mieczyki, ¿adnych masakratorów nie dopuszczamy ; )

Gwo¼dzie my¶lê, ¿e bêd± bez problemu, tylko jakie d³ugie i ile ?

Wody pitnej bêdzie du¿o, nie powinno dla nikogo zabrakn±æ.

Co do snopków, to zale¿nie ile ostatecznie ludzi przyjedzie, postaramy siê, ¿eby nikt nie spa³ na ziemi ; )

Je¶li chodzi o wy¿ywienie w sobotê od rana, to osobi¶cie nie wiem, ale do jutra dam odpowied¼, na pewno bêdzie solidna uczta wieczorem : )

Freha chyba nikomu przez ca³y tydzieñ nie dzia³a³a, jaka¶ awaria serwera ? : |

Ponadto uwaga dla wszystkich !

W niedzielê od godziny 10.00 odbêdzie siê na zamku msza, tylko dla rekonstruktorów, je¶li mo¿ecie, to podajcie mi na priv ile ewentualnie by by³o chêtnych.

My na zamku siedzimy od pi±tku rano, tak¿e czekamy na wszystkich z otwartymi ramionami : )

Piotr h. Grzyma³a
Msza dla rekonstruktorów, Chryste Panie, choæbym mia³ na piechotê wracaæ od was to na mszy ostanê :D. Bo ko³o 10.00-11.00 wiem ¿e ekipa bêdzie siê zbieraæ ale jakby co postaram siê aby¶my pozostali do 12.00. Tak wczesn± godzinê dyktuje nam to ¿e niektórzy id± na popo³udniow± zmianê do pracy w niedzielê a przybywamy wynajêtym busem. Co do gwo¼dzi to zazwyczaj jakie¶ takie 6-8cm d³ugo¶ci starczaj±. Co do ich ilo¶ci to ciê¿ko mi powiedzieæ, bardziej jest to zale¿ne ile bêdzie drewienka do zbicia :p. My¶lê aby starczy³o tak na stó³ i 2 ³awy to z 50 bêdzie ok. Co do jedzonka to siê pytam ¿eby powiedzieæ moim ¿eby wziêli sobie co nieco do wieczora.

Je¿eli chodzi o snopki to czasem jest tak ¿e orgom zostaj± a my wtedy robimy z nich u¿ytek. I je¿eli zosta³o by co¶ w nadmiarze u was to bardzo proszê o pamiêæ. My zrobimy z nich u¿ytek w obozowisku :p

Postaram siê jutro lub w czwartek podaæ bardziej szczegó³owe info na temat naszej grupy. Ile dok³adnie ju¿ na 100% osób bêdzie i z czym zawitamy smile.gif

PS. Czy bêd± jakie¶ kramy? Mo¿na siê przygotowaæ na jakie¶ zakupy? Wiecie mo¿e czy bêdzie kto¶ z drewnianymi beczkami mo¿e i wiaderkami?
Kanishy
U nas na pewno bêdzie mo¿na kupiæ strza³y, proce, tabliczki woskowe, lampki, krajki sznurki itp itd
Niestety wiaderek nie sprzedajemy :D

ps. Nas jest czworo i na Mszy na pewno bêdziemy.
Dust
Lipowiec równie¿ z przyjemno¶ci± zawita smile.gif Prawie tuzin ludzi zabierzemy i chêtnie powalczymy, pogadamy, po¶piewamy i popijemy jak przysta³o szczerba.gif Jak siê uda, to mo¿e i pi±tka chêtnych siê znajdzie do walki. Na mszy równie¿ czê¶æ z nas zawita na chwa³ê Panu aniol.gif . Pozdrawiam i do zobaczenia
olkuszanin
Mi³o mi powiadomiæ organizatorów oraz wszystkich, którzy przybêd± na turniej i¿ jak co roku portal Olkuszanin wstawi siê na imprezê zaprezentuje kilka ciekawostek na stronie które przygotowali¶my w tym roku w ramach objêcia patronatu medialnego nad turniejem;

1- tak jak w tamtym roku uda³o nam siê pozyskaæ materia³y, i sprzêt do drukowania zdjêæ robionych uczestnikom i widzom (przekazywanych nieodp³atnie) jak to wygl±da mo¿na zobaczyæ w galerii z poprzedniego roku - http://www.olkuszanin.pl/component/option,...gory/catid,134/
2- chcemy równie¿ na bie¿±co na stronie Olkuszanin.pl wstawiaæ mini relacje z turnieju
3- staramy siê równie¿ o kamerkê która by wysy³a³a obraz na stronê z turnieju.
4- Oczywi¶cie na stronie znajdziecie galerie zdjêæ z lat poprzednich a po turnieju aktualne z tego roku.

Uczestnicy otrzymaj± nieodp³atnie od nas p³yty ze zdjêciami z lat poprzednich - chêtnych prosimy o podej¶cie do namiotu Olkuszanina P³yt przygotujemy oko³o 20 my¶lê ¿e wystarczy je¿eli nie to mile widziane pendrive-y

Dodatkowo ekipa bêdzie troszkê siê przemieszczaæ po okolicy w trakcie trwania turnieju
je¿eli byliby chêtni do transportu na zamek z Olkusza to proszê o kontakt, na numer telefonu 668240256, Pi±tek dopiero wieczorem, Sobota rano, Niedziela - mo¿emy po turnieju podrzuciæ z powrotem na Olkusz

Pro¶ba do uczestników i organizatorów:
- ekipa zg³osi³a chêæ do przebrania siê w stroje zwi±zane z turniejem niestety nie posiadamy takowych je¿eli by³by bractwa gotowe udostêpniæ nam co¶ na grzbiet dla 4 osób bêdziemy bardzo wdziêczni
- w sobotê na ognisku ma siê odbyæ konkurs bardów, chêtnie je¿eli przyjêto by nas na ognisko itp zrobiliby¶my kilka nocnych w klimacie fotek. (oczywi¶cie z pustymi rêkoma do ogniska nie zasi±dziemy smile.gif)

Jewa
Witam!
Mam pytanie. Kolega przywódca, jak sie dowiedzia³am przed chwil±, zg³osi³ nasze bractwo, ale z powodu braku dostêpu do neta dopiero 2 dni po terminie... Czy mimo to mo¿emy siê zjawiæ?.. Przyby³yby¶my w 5 dziewcz±t, gotuj±cych i piek±cych przepyszne smako³yki ;)
Przepraszam, ¿e tak pó¼no siê pytam, ale po prostu wcze¶niej nie mia³y¶my o tym fioletowego pojêcia... angsad.gif

"Pro¶ba do uczestników i organizatorów:
- ekipa zg³osi³a chêæ do przebrania siê w stroje zwi±zane z turniejem niestety nie posiadamy takowych je¿eli by³by bractwa gotowe udostêpniæ nam co¶ na grzbiet dla 4 osób bêdziemy bardzo wdziêczni"
Stroje dla kobiet, czy mê¿czyzn?.. Bo chyba da³oby siê co¶ za³atwiæ...

Pozdrawiam,
Wied¼ma z I³¿y
olkuszanin
4 facetów smile.gif
Jewa
Zobaczê, mo¿e siê uda za³atwiæ, ale nic nie moge obiecaæ na 100%...
To jak, mo¿emy siê pojawiæ? ;)
Piotr h. Grzyma³a
Bêdziemy na 100% w 9 osób, strój dla jednego faceta mo¿e siê znajdzie, tylko muszê pogadaæ ze swoimi smile.gif. Pozdrawiamy i do zobaczyska smile.gif Jeste¶my jutro ko³o 19.00
Yan
Witam !

Jewo, sprawa jest taka, ¿e przybyæ mo¿ecie, ale niestety nie bêdziemy mieli dla Was pieniêdzy na zwrot kosztów przejazdu i prawdopodobnie nie bêdzie te¿ dla Was jedzenia na uczcie, bo mamy ju¿ wszystkie sk³adniki zamówione i lista jest zamkniêta. Je¶li jednak Wam to nie przeszkadza, to zapraszamy serdecznie : )

My bêdziemy chyba mieli trochê strojów, u mnie siê tego do¶æ sporo poniewiera, tylko z butami bêdzie problem, co¶ wymy¶limy na miejscu ; )
Piotr h. Grzyma³a
Bêdziemy jednak w 9-10 osób, przepraszam ¿e tak ca³y czas co¶ zmieniam ale to siê wszystko u mnie zmienia jak w kalejdoskopie.
Jewa
W takim razie siê zjawimy smile.gif
Yan
Ok, czekamy na wszystkich : ) Do zobaczenia na zamku, pozdrawiam i bez odbioru ; )
Kanishy
Bardzo dziêkujemy za zaproszenie. By³o bardzo sympatycznie i w przysz³ym roku chêtnie siê pojawimy.
Przepraszamy ze w niedziele byli¶my tylko na chwile ale dziura w baku uniemo¿liwi³am nam zabawê do koñca.

pozdrawiamy wszystkich

Kani i Sagit z Silva Rerum
pepe
W imieniu Krakowskiej Chor±gwi Nadwornej chcieli¶my serdecznie podziêkowaæ za genialny turniej, wspólna zabawê. Miejmy nadziejê ¿e za rok bêdzie jeszcze lepiej, jeszcze wiêcej zbrojnych, jeszcze wiêcej bitwy i jeszcze wiêcej nas:) i miejmy nadzieje datowany turniej. S³awa Wam!!!!
Uharts
W imieniu Bractwa Rycerskiego Ziemi Ostrowieckiej równie¿ dziêkuje za wspólnie i mi³o spêdzony czas. Za genialnie wyrecytowan± historiê pizdolony bigsmile2.gif . Oraz zamawianie kawa³ów podczas ogniska sobotnio niedzielnego (kolejki rz±dz± :P). Dziêkujê równie¿ wszystkim tym którzy chcieli z nami wyst±piæ w fosie podczas fire show machaæ z Wami to przyjemno¶æ smile.gif. Mam nadziejê ¿e za rok spotkamy siê jeszcze w wiêkszym gronie i bêdzie jeszcze zacniej.

Jedynym minusem by³y ¼le wykonane i zorganizowane starcia ³uczników podczas bitwy.
- za ma³e pacynki wiêkszo¶æ z nich to by³ po prostu kijek owiniêty cienk± szmatk±...
- cze¶æ z nich pêka³a w ³ukach
- lata³y jak chcia³y (cze¶æ z nich dolatywa³a do publiczno¶ci - tak nie mo¿e byæ)

Wszyscy trzymamy kciuki za dowódce ³uczników broni±cego zamku!!!
Czy kto¶ wie co z nim ?
Yan
Witam wszystkich serdecznie !

Bardzo dziêkujemy wszystkim za przybycie, zarówno starym znajomym jak i nowym bractwom, by³o nam bardzo mi³o : ) Dziêkujemy te¿ przede wszystkim Lelkowi za pomoc w organizacji wszystkiego i zajmowanie publiki, a tak¿e Morganowi i wszystkim z ekip ogniowych za udostêpnienie nam lontów ; )

Starali¶my siê, ¿eby niczego nikomu nie brak³o, mam nadziejê, ¿e nikt g³odny czy te¿ spragniony nie chodzi³.

Co do samego oblê¿enia - ³ucznicy otrzymali przed bitw± rozkaz, by strzelaæ tylko w bramê i ciê¿kozbrojnych, niestety wysz³o jak wysz³o, pacynek osobi¶cie nie sprawdzi³em, ale porozmawiam z koleg± który je robi³ i wiêcej ju¿ takich na pewno nie bêdzie.
Dowódca ³uczników dalej jest w Sosnowcu, prawdopodobnie w ¶rodê lub czwartek siê do niego wybierzemy i zobaczymy co i jak, w tej sprawie prosi³bym te¿ o kontakt Ulfa.

Poza tym mam nadziejê, ¿e wszyscy zobaczymy siê za rok, albo i wcze¶niej je¶li siê uda i pobawimy siê we wspólnym gronie : )

Je¶li jak±¶ kwestiê pomin±³em, to rozwinie j± Bartek gdy tylko bêdzie obecny.

S³awa naszym Go¶ciom !

Pozdrawiam serdecznie

Janek
Kiara
Co rok przybywam, i za ka¿dym razem w innym wydaniu.
I co roku jest jeszcze lepiej, i jeszcze wspanialej.
Nie jestem pewna, ale Ulf raczej na frehê nie zagl±da... wiecie jak to z Wikingami.
Co do Willowa (bo tak siê zwie dowódca zamkowych ³uczników), wiadomo¶æ z pierwszej rêki: dzi¶ robili mu wszystkie dziwne badania. Widzi na to oko, ale odkleja mu siê siatkówka. Jest twardy i cholernie mu siê nudzi, tak¿e jak kto¶ ma wolne to odwiedzaæ. Le¿y w szpitalu wojewódzkim w Sosnowcu.
Co do ca³okszta³tu imprezy, dla mnie to jest zawsze przede wszystkim towarzyskie spe³nienie, nie sposób wymieniæ wszystkich imiennie, bo w ka¿dym prawie namiocie mia³am swe przyjazne duszyczki.
Przepraszam za nadmiar mojego winka, to siê napewno nastêpnym razem powtórzy.
I jeszcze osobiste przeprosiny Owieczce: wybacz mi, ¿e znów Ciê rzuci³am.
Pozdrawiam wszystkich i mam nadziejê, ¿e do zobaczenia nie pó¼niej ni¿ za rok smile.gif
Kiara
(b±d¼ kto mnie jeszcze z tego pamiêta, R.)
Lord_DaG
Witam

Ja równie¿ chcia³bym serdecznie podziêkowaæ za ca³e zjawisko, ¶wietny klimat, wieczorne ¶piewy oraz za ca³okszta³t smile.gif Oby tak dalej!!

Pozdrawiam
macki
olkuszanin
Witam W imieniu ekipy portalu Olkuszanin.pl chcia³bym serdecznie podziêkowaæ wszystkim organizatorom , uczestnikom Turnieju za wspania³e widowisko i nie zapomniane chwile.

Musimy nie których z Was przeprosiæ za brak ekipy w niedziele do godziny 18,có¿ rodzinne obowi±zki , choæ jeden z naszych zaprzyja¼nionych fotoreporterów u¿yczy³ nam fotografii czego wynikiem jest pe³na galeria z drugiego dnia turnieju.

Wiemy ¿e nie do wszystkich dotar³y p³yty ze zdjêciami z lat poprzednich , je¿eli s± chêtni to proszê o kontakt na maila redakcja@olkuszanin.pl uzgodnimy formê przekazania zdjêæ. Zdjêcia s± w formacie JPG 15x21cm (300dpi)

Jeszcze raz wielkie dziêki za wspania³e klimat.
PS - Moim zdaniem najlepsze u³o¿enie sceny, namiotów , bar-u itd od pocz±tku istnienia imprezy.

Zapraszam do galerii choæ zapewne ju¿ niektórzy z Was mieli okazjê j± zobaczyæ

http://www.olkuszanin.pl/component/option,...gory/catid,270/
Jewa
Witam smile.gif

W imieniu Radomskich dzieweczek, które przyjêli¶cie mimo wszystko, pragnê serdecznie podziêkowaæ za imprezê smile.gif
Chwa³a organizatorom za wspania³± atmosferê smile.gif
Pozdrawiam, i do zobaczenia na innych imprezach smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.