Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Warsztaty broni drzewcowej
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2009 > Grunwald 2009
ua
Witam

w zwi±zku, i¿ drzewce wchodz± na sta³e do repertuaru broni masowego ra¿enia a nie wszyscy potrafi± zrobiæ z tym co¶ wiêcej ni¿ operowaæ jak cepem zorganizowane bêdzie trenining warsztaty walki tym czym¶ ¿elaznym na kiju

pierwsza czê¶æ w samych abs (czyli przeszywka, rêkawice , he³m) poprowadzi Szymon z WKPL wraz z mam nadziejê Janem (mia³ z nim pogadaæ i czekamy na odpowiedz czy siê zgodzi), bêdzie to æwiczenie techniczne jak operowaæ , jak trzymaæ ; jednym s³owem podstawy techniczne
(ta czê¶æ jest obowi±zkowa technika przedewszystkim)

druga czê¶æ stricte buhurtowa w pe³nym opancerzeniu postaramy siê pokazaæ jak walczyæ co jest niebezpieczne, jak wspó³dzia³aæ z tarczownikami itp.

W zwi±zku z powy¿szym prosi³ bym:
1. o zg³oszenie siê na ochotnika kilku tarczowników \
2. Huberta z Grójca o wspó³organizacjê tego (wiem jestem ¶winia nie masz wyj¶cia bêdziesz musia³ bigsmile2.gif bigsmile2.gif )
3. osoby maj±ce wiedzê teoretyczn± i æwicz±ce w innych konwencjach o pomoc

Termin zostanie podany pó¼niej tak aby nie kolidowa³
ciastoñ
Ciekawy filmik, niektóre rzeczy mo¿na by wykorzystaæ, np te z podci±ganiem w celu wywrócenia.
http://www.youtube.com/watch?v=gTVC25hYJaY...feature=related
Mateusz z Grójca
Ja mogê pomóc (mo¿e co¶ komu¶ doradzê) a jak nie to mo¿e czego¶ siê nauczê.
O ile bêdê na miejscu danego dnia smile.gif
ua
Mateusz
tu nie ma alfy i omego ka¿dy ma siê uczyæ od ka¿dego - zapraszam i liczê na pomoc i naukê
Purvis
Ja chêtnie, o ile uda mi siê przyjechaæ odpowiednio wcze¶nie.
Pozdrawiam
P
Johny
Ja tez bardzo chêtnie siê czego¶ nauczê, ale moje pytanie brzmi: Kiedy i gdzie to siê odbêdzie(wiem ¿e na grunwaldzie tylko o dok³adne miejsce spotkania mi chodzi)???
ua
miejsce podajê zbiurka obóz ¶w. Jerzego, potem udamy siê na woln± przestrzeñ gdzies opodal

proponujê ¶rodê lub czawrek oko³o godziny 18 - ale prosze o dyskusjê

pi±tek odpada - wiadomo pi±tki smile.gif

Czubek
Jako tarczownik bardzo chêtnie, przez pewien czas odpadam jeszcze z drzewcami. Ale chêtnie nauczê siê walki z nimi i obok nich. I pos³u¿ê jako kukie³ka ;)

Hm, termin jest sensowny. Tylko póki co nie ma chyba dok³adnej grunwaldzkiej rozpiski?
Michal
byle siê nie pokrywa³o z warsztatami u Ryby (godz. 11 ¶r i czw) chêtnie przybêdê z gromadk±
Kszysz
w±tpie zeby ktokolwiek kompetentny mia³ si³y zrbic warszaty z drzewców rano ;p
Ghutek
Hej

ZKS posiada nadwy¿ki broni drzewcowej obecnie. Mo¿emy chêtnym po¿yczyæ na czas warsztatów 2 glewie i 2 w³ócznie o ile to konieczne. Od nas 2 ludzi chce wiedzieæ wiêcej (w tym ja smile.gif ) . Najlepsza godzina na robienie takiego czego¶ to 19-sta - ju¿ s³oñce nie wkurza i ogólnie mniej obowi±zków obozowych.

Pozdrawiam - Adam
Igor z Bêdzina
Micha³
warsztaty Ryby wtorek i ¶roda, w czwartek ju¿ jest bojowy Martina.
ua
Zaczynamy w ¶rode po manewrach buhurtowych, jak damy radê po piatkach powtórzymy w czwartek

Godzina na ¶rodê 18 ]

Prowadzi Hubert i ja jak bêdzie Szymon z WKPL to poka¿e warsztat traktatowy
Przemko zwany Zychem
Ja mogê wyskoczyæ jako tarcza (¿ywa).
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.