Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Woliñskie Dni Historyczne
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2009
Vislav
Witam

Zamieszczam na pro¶bê Stowarzyszenia Centrum S³owian i Wikingów:

CYTAT
Woliñskie Dni Historyczne
Odbêd± siê w dniach 4-7 czerwca 2009

Jest to impreza edukacyjna skierowana g³ównie do dzieci i m³odzie¿y, a tak¿e wszystkich zainteresowanych histori± Wolina i Pomorza.
Za³o¿eniem imprezy jest pokazanie tutejszej historii na przestrzeni dziejów, od prehistorii do niemal¿e wspó³czesno¶ci.
Zapraszamy do udzia³u grupy, które bêd± tworzy³y poszczególne obozy podzielone na ró¿ne okresy historyczne,
jak np. neolit, epoka br±zu, ¿elaza, okres wp³ywów rzymskich, wczesne ¶redniowiecze, pó¼ne ¶redniowiecze, Szwedzi na Pomorzu, epoka Napoleoñska,
XIX wiek
Zapewniamy produkty do przygotowania jedzenia oraz mo¿liwo¶æ korzystania z chat (ilo¶æ miejsc ograniczona), sprzêtów i warsztatów rzemie¶lniczych
znajduj±cych siê w skansenie.

Kontakt: Agnieszka Gawron K³osowska
0605 640 644, gawron@rubikon.pl

Ogóle zasady uczestnictwa zgodne z programem WARSZTATY ARCHEOLOGII EKSPERYMENTALNEJ W „CENTRUM S£OWIAN I WIKINGÓW” WOLIN 2009

To, ¿e Wolin to nie tylko Festiwal S³owian i Wikingów mo¿na siê przekonaæ na podstawie projektów:
¯yæ jak tysi±c lat temu, tygodniowy pobyt w skansenie XII'08
Ostara w Osadzie 20-22 III 2009
Beltan 2009

pozdrowienia Vislav
Martinus Templar
Znajdzie siê tam miejsce na jakiego¶ templariusza?;)
rosamar
Vislav a ty bêdziesz na tym spotkaniu? Mo¿e da³oby radê po³±czyæ to jako¶ z warsztatami ³ucznictwa konnego? warrior.gif
Wiem konfabulujê ale mo¿e akurat bigsmile2.gif

pozdrawiam
Rosamar
Vislav
CYTAT(rosamar @ 20:49 24.05.2009) *
Vislav a ty bêdziesz na tym spotkaniu? Mo¿e da³oby radê po³±czyæ to jako¶ z warsztatami ³ucznictwa konnego? warrior.gif
Wiem konfabulujê ale mo¿e akurat bigsmile2.gif

pozdrawiam
Rosamar

Witam!

Nie nie bêdê, ponadto w Wolinie brak jest rumaków. Warsztaty ³ucznictwa zrobimy raczej na Ranczo - chyba jesieni±.

pozdrowienia Vislav
Aedis Militaris Sancti Mauritius
Od nas zg³oszenie ju¿ posz³o, tylko takie pytanie, braæ tam bojówkê ? bêdzie z kim powalczyæ ? czy raczej nie bardzo ?
Martinus Templar
pierwszy ¿em przyby³ i pierwszym ¿em wyby³, zgorza to ¿em ów musia³ wracaæ gdzie obowi±zki mnie pilne wezwa³y
pozdrowienia dla wszystkich co byli jak ja ¿em by³, zw³ascza dla kucharek bo ¿e mia³ co zje¶æ ;)

jeszcze raz pozdrawiam
Martin
Iulianus
Salve!
Rzymianie siê pojawili i ¶wietnie bawili.
Dziêkujê organizatorom za zaproszenie. Pozdrowienia dla wszystkich gospodarzy i wspó³biesiadników.

Pozdrawiam,

Teodor
Przemyslav
S³awa

Dziêkujê wszystkim organizatorom i wspó³uczestnikom WDH. Tym razem Ch±sa Pomorska robi³a za "trzech samotnych rybaków" z racji chatki jaka nam przypad³a do zamieszkania i muszê powiedzieæ, ¿e to bardzo dobre lokum. Mam nadziejê, ¿e wszystkim smakowa³a nasza kapu¶nica vel bigosówka a i towarzystwo nie by³o zbyt natrêtnym. Pi³o siê du¿o, jad³o obficie da Bóg oby tak wygl±da³o ca³e nasze ¿ycie tongue.gif Zakoñczyli¶my imprezê na prawdziwej s³owiañskiej Bani icon_wink.gif Notabene ekipa sprz±taj±ca scenê z sobotniego "discopolofestynu" mia³a nie¼le zdziwione miny widz±c najpierw nasz± rozgrzewkê - szermierkê w samych szarawarach - a potem 3 golasów znikaj±cych po trzykroæ w saunie co w sumie zajê³o prawie dwie godziny. Naprawdê woliñska Bania jest pierwszorzêdna i ka¿demu polecam to do¶wiadczenie.

Wierzê, i¿ w przysz³ym roku dane nam bêdzie ponownie zawitaæ na WDH i spotkaæ wszystkich zacnych ludzi, których tam poznali¶my, a je¶li nie na Wolinie to przy innej okazji - do obaczenia!

Pozdrawiam

Przemyslav
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.