Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Prywatny Turniej J.O. Huberta z Tarczyna
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2009
Artur Brzychcy
Witam
Prywatna inicjatywa Pana na Tarczynie smile.gif smile.gif smile.gif, któremu w organizacji pomagam ja. aniol.gif
Turniej sk³adkowy, który odbêdzie siê na dzia³ce (w sadzie) u Huberta.
Turniej tylko na zaproszenia, plan turnieju wklejê za tydzieñ. Prawdopodobnie turniej ten zast±pi turniej w Piasecznie
kubekkadubek
hi . Polecamy siê pamiêci - ile do kapelusza ???
mathiask
Jebcy z Ciechanowa równie¿ polecaja siê pamiêci smile.gif
Hub
Dajcie nam jeszcze kilka dni, ju¿ wkrótce wrzucimy koncepcjê imprezy, info o miejscu i kosztach jakie bêdziemy musieli ponie¶æ ¿eby to zrealizowaæ. Mogê tylko napisaæ, ¿e pomys³ Wielkiego S³oñca jest zajebisty, i jak wszystko siê uda to bêdzie bardzo fajna innowacyjna impreza.
Z góry uprzedzam ¿e bêdzie ona do¶æ kameralna - pierwszy raz trzeba do tego podej¶æ na spokojnie. szczegó³y nied³ugo.

Dominik G³owacki
Hufiec Kasztelanii Czerskiej czu³by siê zaszczycony mog±c braæ udzia³ w tej nowej inicjatywie. Aczkolwiek osobi¶cie ¿a³ujê, ¿e ma ona ZAST¡PIÆ turniej w Piasecznie.
Mo¶ka
O proszê, proszê smile.gif
Z chêci± siê pojawiê na tym znajomym terenie :D
liczê, ¿e inicjatywa wypali i bêdzie super imprezka!

BTW: Tarczyn, Tarczynem, ale Hubert chyba jest bardziej znany jako "z Grójca". A tak panuje podwójne zmylenie: który Tarczyn, który Hubert?

Pozdrawiam,
Mosia.
Siuks
Tarczyn, a to nie Rembertów jaki¶? :D
Hub
Impreza odbêdzie siê w miejscowo¶ci Rembertów, ale ze wzglêdu na mylne skojarzenia z dzielnic± Warszawy, Artur napisa³ "Tarczyn".
Wrzucimy mapkê gdzie bêdzie czarno na bia³ym (albo zielonym) gdzie dok³adnie to bêdzie.
Na razie orientacyjnie piszê - jad±c z Wawy tras± nr 7 na Kraków, za Tarczynem jest moja miejscowo¶æ. Grójec jest 11km dalej. Z centrum stolicy jest do mnie 36km, z Piaseczna ok 20km, Czerska ok 32km.
Artur Brzychcy
CYTAT(Hub @ 20:51 02.04.2009) *
jad±c z Wawy tras± nr 7 na Kraków, za Tarczynem jest moja miejscowo¶æ.

To jakby kto¶ mia³ w±tpliwo¶ci kto tu rz±dzi bigsmile2.gif bigsmile2.gif
Morganka
Hub - a co powiesz na przybycie damy z czarnym panteropodobnym stworem imieniem Loki
- podobnie jak pani z piek³a rodem, jako moj± stra¿ przyboczn± - urodzinow±?...

pozdrawiam - Doris
Hub
je¶li tylko ten stwór bêdzie ³apa³ siê w datowaniu - wchodzi na imprezê smile.gif
Rita
Witam,

Czy znjdzie siê miejsce dla WKPL?

Pozdrowienia z Trójmiasta smile.gif
Artur Brzychcy
Witam.
Proszê o jeszcze chwilê cierpliwo¶ci co do programu imprezy. Gospodarz naciska, ale szlifujê scenariusz.
Morganka
Drogi Hubercie ¶mi³by¶ w±tpiæ, ¿e stwory z piek³a rodem moga nie mie¶ciæ siê w datowaniu???

devil.gif devil.gif devil.gif
Puenta
Cze¶æ! To zgodnie z rozmow± z parapetówki Doris, oficjalnie zg³aszam jak±¶ ma³± grexow± grupkê.

Do zobaczenia!
lewa
von Reihl oczywi¶cie te¿ z chêci± siê zjawi smile.gif
Przemys³aw
Hehehehe to i B³aznów zabraknac p prostu nie mo¿e!! devil.gif
Z chêci± stawimy sie w liczbie przynajmniej 2 osob!! devil.gif

Co na to Pan na Tarczynie?

" Twoja stara jest pusta nastêpuje zwolnienie blokady" bum.gif
Igor z Bêdzina
Hubert
czy Bêdziniacy mog± siê wprosiæ na turniej? Na razie sztuk jeden ale popracujê nad wiêksza ilo¶ci±...

Doris
a czy ta poczwara przypadkiem nie po¿era wszystkiego co tylko siê rusza i przypomina miêso?
jester.gif

Pozdrawiam
Igor
Gregor z Krakowa
no my (ja) moze tez bym sie napatoczy³

sa jeszcze miejsca, no i ile w czapke????
Hub
Oki. A wiec zaczynamy.

Do czapki pójdzie po 80 zeta. Za³atwi³em jako¶ wodê do picia, drewno i trochê s³omy, ale ¿arcie, jakie¶ napitki ju¿ trzeba kupiæ.. spróbujemy te¿ wygospodarowaæ te¿ co¶ na nagrodê smile.gif

Z przyczyn czysto organizacyjnych, musimy zrobiæ zrzutê przed imprez±. Wiadomo bêdzie wtedy ile miejsc mamy (co przy ograniczonej ilo¶ci bêdzie wa¿n± kwesti±), ile ¿arcia trzeba kupiæ itp itd.

Tak jak pisa³ Artur bêdzie to impreza ze scenariuszem, ale tak¿e Ci chc±cy mocniej pomachaæ broni± te¿ nie zostan± na lodzie smile.gif Z tym, ¿e chodzi mi po g³owie kilka pomys³ów jak zrobiæ walki tak by nie by³y to standardowe klepaniny jak na treningach czy "normalnych" turniejach. W razie pytañ - piszcie, ale te¿ za du¿o szczegó³ów pisaæ nie bêdê - niech to bêdzie niespodzianka. Mile widziane osoby z ³ukami. Bierzemy pe³ny sprzêt obozowy, jak wszystko siê uda co¶ popichcimy ¿eby by³o taniej z ¿arciem smile.gif je¶li kto¶ by umia³ np. przyrz±dziæ dzika to mo¿e siê uda takiego za³atwiæ, ale nic na pa³ê - proszê o deklaracje kto by siê tego podj±³ to co¶ zadzia³am.

Poniewa¿ nie mam zielonego pojêcia ile osób bêdzie chêtnych i kto dok³adnie, zrobimy tak: te osoby które siê dotychczas zg³osi³y na freha maj± pierszeñstwo, ale potwierdzeniem chêci przyjazdu bêdzie wp³acenie sk³adki, inaczej miejsca przypadn± innym chêtnym. Wstêpnie my¶leli¶my o 80 go¶ciach, wiêc mo¿e byæ wiêcej chêtnych ni¿ miejsc. Ogarniajcie siê kto mo¿e, kto chce, p³aciæ pieni±¿ki i po k³opocie. Je¶li siê oka¿e ¿e na co¶ nie starczy, to bêdziemy robiæ ciêcia i wtedy napiszê ¿e np. alkohol przywie¼æ trzeba bêdzie samemu. zobaczymy.
a na razie - wp³aty. przy wp³acie, szczególnie za kilka osób - proszê przes³aæ imiona i nazwiska na priva kto z jakiej ekipy i w ile namiotów. aha, proszê ograniczaæ ilo¶æ namiotów je¶li to mo¿liwe, od razu mówiê ¿e bêdê krzywo patrzy³ na du¿e namioty zamieszka³e przez 2-3 osoby.
uf, to na razie chyba tyle.

numer konta

45 1240 1109 1111 0000 0519 2960

Hubert Filipiak
Rembertów ul.G³ówna 93
05-555 Tarczyn

dopisek TURNIEJ

wp³acamy po 80 PLN.

Morganka
CYTAT(Death-wish @ 18:56 20.05.2009) *
Hubert
czy Bêdziniacy mog± siê wprosiæ na turniej? Na razie sztuk jeden ale popracujê nad wiêksza ilo¶ci±...

Doris
a czy ta poczwara przypadkiem nie po¿era wszystkiego co tylko siê rusza i przypomina miêso?
jester.gif

Pozdrawiam
Igor

owszem z¿era!!! devil.gif
Giaur
Cze¶æ Hubercik

Nie wiem czy dostanê zaproszenie .. :P ,ale zapytaæ zawsze mo¿na ... wiesz 9 czerwca mam urodziny .. to mogli by¶my przy okazji oblaæ smile.gif

Pozdrawiam Giaur

czasami zwany £ukaszem z Ciechanowa :P
Hub
jasne:) ogarnij kto jeszcze z ciechanowa by³by chêtny i daj kaskê albo na treningu albo przelejcie na konto
Ryba
A mo¿e konkurencje bardziej hardcorowe, np. walka dwóch na jednego, ale tych dwóch mo¿e jedynie uderzeæ i podcinaæ, natomiast kole¶ który jest w pojedynkê mo¿e stosowaæ tak¿e inne myki, poza wieszaniem siê, gdy¿ wiadomo, ¿e jak dwóch upadnie to koniec.
Wtedy mo¿naby siê wykazaæ wiêksz± pomys³owo¶ci± bojow±...tak s±dzê.

Albo fajny patet, któy stosujemy czasami na pokazach, czyli walka o chor±giew. Stoi 4 stra¿ników ustawionych w linii w odstêpach co 2,5 metra i przy ostatnim stoi wbita w ziemiê "chor±giew" czy inny kijo podobny twór. Jeden kole¶ ma 30 sekund, aby przedrzeæ siê przez tych stra¿ników i dotrzeæ do celu, który musi dotkn±æ. ¯aden ze stra¿ników nie mo¿e wyj¶æ poza swoje pole (np. 1,5 metra ¶rednicy ko³o) i nie mo¿e ³apaæ "³owcy".

Du¿o jest ró¿nych pomys³ów, a jka bym siê zabawi³ trochê w pojedynkê poza bojówk± icon_wink.gif

Mo¿na te¿ pmy¶leæ nad jakimi¶ konkurencjami dwójek...
Ale to u¿ pozostawiam Huberowi i Arturowi.

Pozdrawiam
Bzyku
CYTAT(Mo¶ka @ 12:39 02.04.2009) *
BTW: Tarczyn, Tarczynem, ale Hubert chyba jest bardziej znany jako "z Grójca". A tak panuje podwójne zmylenie: który Tarczyn, który Hubert?

A ja co¶ s³ysza³am, ¿e jeste¶ z GNÓJca drogi Hubercie :P
Pozdrawiam
Pscó³a smile.gif
Hub
eh Pscó³a Pscó³a...

je¶li kto¶ jeszcze by³by chêtny to myk myk, jutro zamykamy listê.
Igor z Bêdzina
Czy mo¿na by prosiæ przynajmniej jaki¶ ramowy plan... bo siê zastanawiam jaki arsena³ mam braæ ze sob±...
Hub
je¶li chodzi o uzbrojenie, to mo¿esz wzi±æ i pojedynkowe i "lekko" bohurtowe. bêdziemy siê biæ w ró¿nych konwencjach. oczywi¶cie nie ma problemu z brakiem broni, zawsze mogê Ci co¶ u¿yczyæ ze swojego skromnego arsena³u smile.gif
Giaur
no to czekamy tylko na mapkê i dam znaæ o której z Kluskiem jutro bêdziemy :]
Hub
a wiec tak:

miejscowo¶æ Rembertów k/ Tarczyna
od Warszawy 32 km
od Grójca 10 km

miejscowo¶æ jest przy trasie E7 Warszawa - Kraków.
Jad±c od Warszawy - po miniêciu Tarczyna zobaczycie wielki wiatrak mentosa - elektrowniê wiatrow±. niestety w nocy nie jest pod¶wietlona, ale i tak widaæ to cholerstwo. po miniêciu wiatraka najbli¿sze skrzy¿owanie to ju¿ moja miejscowo¶æ. w Rembertowie po ok 400m od E7 bêdzie sz³a ulica w prawo - ko¶cielna, w lewo jest moja brama, ale skrêcamy w uliczkê w lewo 50m za tym skrzy¿owaniem to ul. Akacjowa. Miniecie cmentarz po prawej i skrêcacie w PIERWSZ¡ BRAMÊ jaka jest po prawej stronie. Doje¿dzacie do lasku i tu zostawiamy samochody. Impreza bêdzie po drugiej stronie lasku na ³±ce nad stawem.

ad. mapki 1.
widzicie wyra¼nie na tej mapie ¿e nie jestem z Grójca tongue.gif
i do tego nie ma ¿adnej niejasno¶ci jak± chor±giew reprezentujê smile.gif

ad. mapki 2.
czerwona kropka to wiatrak. skrêcacie za nim w prawo, krótka kreska to skrzy¿owanie z ul. Ko¶cieln±, za ni± po lewej jest ul. Akacjowa.

ad mapki 3.
+ to cmentarz
kreseczki to miejsca gdzie bêd± sobie sta³y samochody
kó³eczko to miejsce gdzie bêdziemy urzêdowaæ.
Ryba
Spotkanie ¶rednowieczne uda³o siê bardzo.
Niewielka, kameralna impreza w ¶licznym, zacisznym miejscu oraz doborowe towarzystwo to jest to, co powinni¶my organizowaæ, jak najczê¶ciej.
Zero napiêcia wobec organizacji i udzia³u w poszczególnych konkurencjach, sielanka w ka¿dym calu.

Dziêkujê Hubertowi i Arturowi za inicjatywê i wszystkim innym ch³opakom za mo¿liwo¶æ postukania siê po zakutych g³owach.

P.S. Mo¶ka nie pal ju¿ wiêcej tytoniu, bo jak Martin siê dowie... devil.gif
P.S.2 Artur generalnie zawsze mo¿esz liczyc na moja pomoc przy patroszeniu ryb...choæ dziwnie siê czu³êm patrz±c na trzeia moich pobratymców, gdyby nie zabójczy trunek Adasia nie da³bym rady temu przedsiêwziêciu.
Siuks
No, skoro Ryba ju¿ podsumowa³ to ja chcia³em pogratulowaæ pomys³u i wykonania.
A najlepsze co mogê powiedzieæ o turnieju, to fakt ¿e pewnie jak wszyscy obecni bêdê czeka³ na powtórkê crazy.gif

Pozdro Siuks.

ps A ja nadal nie wiem co znaczy J.O.
Mo¶ka

No co ja mam powiedzieæ...Super imprezka bez ¿adnego ci¶nienia - w gronie przyjació³ (Wioletty nie by³o :P ) stworzy³ siê super klimacik i wiadomo by³o, ¿e to co siê tu liczy to chill out. Co po niektórzy siê nawet nieco wychillowali za bardzo (Ada¶, jak ciê kocham pijanego, tak serce mi siê ³amie, gdy widzê ciê na tak straszliwym kacu).

Zdecydowanym superlatywem tej imprezy by³ dostatek jadzenia i alkoholu. Super wspólne posi³ki, jakich gdzie indziej nie ma - Hubert, fajnie, ¿e za³atwi³e¶ rybki, jedz±c je z wami znowu siê czu³am jak normalny cz³owiek;) Klusek i Giaur - Ciachany miodowe mistrzem ¶wiata! Ada¶ - b³agam, nigdy wiêcej nie przywo¼ tego weselnego bimbru, bo on zdecydowanie ¼le na ludzi wp³ywa. Mniam, mniam!

Nie mogê siê doczekaæ na fotki od Igora i Przemka (Przemu¶, mam nadziejê, ze zaraz zobaczê twój nowy, suczy avatar na freha)....

Pozdrawiam i ¶ciskam,
Mosia.

CYTAT(Ryba @ 15:19 07.06.2009) *
P.S. Mo¶ka nie pal ju¿ wiêcej tytoniu, bo jak Martin siê dowie... devil.gif

dziêki Ryba... ;) ale przecie¿ fajka nie papieros bum.gif
Przemko zwany Zychem
CYTAT
Ada¶ - b³agam, nigdy wiêcej nie przywo¼ tego weselnego bimbru, bo on zdecydowanie ¼le na ludzi wp³ywa. Mniam, mniam!

Ostatki tego bimbru u³atwi³y mi i Tomaszowi J. rozpêtania piek³a w ognisku, na ktorym robili¶my dzisiaj jajca. Pali sie skurczybyk jak paliwo rakietowe.

Impreza super. Dziêki Ci Hubercie za go¶cinê.
Mo¶ka
A w³a¶nie Mordi - przyjrza³am siê dok³adnie i rzeczywi¶cie jeste¶ jak skóra zdjêty z jacykowa! Szczególnie tu: http://www.przeploty.pl/wp-content/uploads...2/jacykow2.jpeg bum.gif
Igor z Bêdzina
Wspania³a impreza w wy¶mienitym towarzystwie... mam nadziejê na powtórkê za rok. Dziêki wielkie dla Huberta, Artura, którzy stworzyli doskona³y klimat i nawet kl±twa Komesa nie by³a w stanie popsuæ nam zabawy... devil.gif

Zdjêcia wkrótce po retuszu...

Siuks ...
ja¶nie o¶wiecony... smile.gif
troll
Witam.
Bardzo dziêkujê za mi³e towarzystwo i ¶wietn± zabawê.
Có¿ nie ma co siê rozpisywaæ. Pierwszy Turniej w którym zwyciêzca mia³ 20 pstr±gów... do wypatroszenia.
Pozdrawiam i tak jak ju¿ by³o napisane, czekam na powtórkê.
Troll
Igor z Bêdzina
Zdjêcia z turnieju.

http://picasaweb.google.com/igorzeler/Rembertow2009#
Aldzia
Napiszcie na privie swoje mejle. Wy¶lê Wam zdjêcia z nocki :D

Pozdrawiam smile.gif
Giaur
Wielgachne Dziêki dla Huberta i Artura ... oraz wszystkich uczestników tej imprezy. Atmosfera niesamowita, jedzenia i atrakcji Ogrom :D Czekamy na powtórkê smile.gif

Jeszcze raz dziêki ;)
IzaK
By³o tak fajnie,¿e te¿ napiszê parê s³ów, chocia¿ bardzo rzadko to robiê smile.gif
Doborowe towarzystwo, pyszne jedzonko i super klimacik nad Hubertowym stawikiem!
Dziêkuje Ja¶nie O¶wieconemu Hubertowi i Wielkiemu S³oñcu za przygotowanie turnieju!
Artur Brzychcy
Witam
Dziêkuje Wam wszystkim za wspania³y klimat i chêci do ró¿nych inicjatyw. Gdyby nie super go¶cie zaproszeni przez J.O. Pana na Rembertowie, to nasze starania nic by nie da³y.
Panie Hubercie, chêtnie pisze siê na wspó³pracê z Panem za rok.

Aldzia
Hubert gratulacje! Oby wiêcej takich imprez smile.gif

By³am tylko przez chwilê, w dodatku jako cywil icon_redface.gif

Arturze podaj mejla i zabierz na Grunw wiêcej tego dobrego wina :P
Hub
Cieszê siê bardzo ¿e impreza siê podoba³a uczestnikom. Skromnie twierdzê ¿e pod wzglêdem jedzeniowym i "zakwaterowania" by³o lepiej ni¿ na niejednym profesjonalnie robionym turnieju.
Jedzenia nie przejedli¶my, napitków nie dali¶my rady przepiæ smile.gif Towarzystwo by³o przednie, i do walki i do hulanki, mam nadziejê ¿e przy kolejnej takiej okazji sk³ad bêdzie ten sam plus osoby którym nie uda³o siê dojechaæ.

a z biura rzeczy znalezionych:

zosta³a mi skóra z owieczki
brzydki buzdygan
i drewniany kubek - to chyba Ryby.
a te pozosta³e dwie rzeczy czyje?

Mo¶ka
CYTAT(Hub @ 11:09 17.06.2009) *
a z biura rzeczy znalezionych:

zosta³a mi skóra z owieczki

a skóra z owieczki mo¿e byæ moja, bo mi jedna gdzie¶ wsi±knê³a smile.gif Wiêc na przysz³y trening mo¿e bym ciê o ni± i o kufelek poprosi³a?

Ech, to moje roztrzepanie...
claymor
Przypominam o konkursie :P http://www.freha.pl/index.php?showtopic=19340 Zg³aszaæ wasze fotki smile.gif
Ryba
Faktycznie to chyba mój kubas icon_wink.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.