Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Polsko-Litewskie Manewry Buhurtowe.
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Szermierka
Emil z Gi¿ycka
Polsko-Litewskie Manewry Buhurtowe.
Termin: 03-05.04.2009
Miejsce: Twierdza Boyen w Gi¿ycku
Nocleg: Schronisko PTTK na terenie twierdzy. Zabieramy kalimaty i ¶piwory.
Wy¿ywienie: grill w sobotni wieczór, mo¿liwe, ¿e za³atwiê jeszcze wojskow± grochówkê. 10z³ od osoby. Nr konta podam nied³ugo.
Zg³oszenia: obowi±zkowe (musze podac ilo¶æ osób w schronisku) na priv do mnie.
Litwa: za³atwcie kontakt to z nimi pogadam. Mo¿e jakies forum litweskie?

Emil
MistrzGi¿ycka tongue.gif
Nomen illi Mors
Witam. Emil ile wyszed³ Cie bilet na poci±g do Gdyni.? o ile jecha³es pociagiem.
Jednoosobowa ekipa Malbork jest wstêpnie chêtna. szczerba.gif bum.gif
Daria Malinowska
Na stronie pkp jest taka magiczna opcja "cena" po wyszukaniu po³±czenia . Nie za¶miecaj tematu .
Emil z Gi¿ycka
Informacja do Litwy posz³a. Czekamy na odpowied¼.
Emil z Gi¿ycka
Litwini bêd±, zadeklarowali sie.
Zg³aszajcie szybko polskie grupy, nie mo¿emy dac czosnka o kulistych kszta³tach, jak ich bêdzie wiêcej.
Marcin Waszkielis
Zglaszaæ sie!!!

I przypominam, ¿e nieobecno¶æ na ¿adnych manewrach eliminuje z grunwaldzkiego bohurtu, nie potrzeba tam miêsa armatniego.
£ukasz P³aza
Tym razem naprawdê warto siê zmobilizowaæ i przyjechaæ, a je¿eli kto¶ ma daleko to przynajmniej przys³aæ reprezentacjê ekipy. Z Litw± jak dot±d nie æwiczyli¶my a warto - zarówno dla tego ¿e docelowo chcemy walczyæ w takim sk³adzie jak i dla ich kontaktów.

Wierny Piotr
Montuje ekipê.
Hubert obdzwania i te¿ zbiera/informuje ludzi.
Hub
da³em znaæ te¿ Exom devil.gif devil.gif devil.gif
Nomen illi Mors
Malbork Chêtny:smile.gif 1 osobowa reprezentacja:D
Emil z Gi¿ycka
Litwini sie zapowiedzieli w liczbie 7 walcz±cych.

Czekam na zg³oszenia!!! Jak najszybciej mo¿liwe.
Hub
szkoda ¿e nie wiêcej, ale dobre i to - ³atwiej siê zintegrujemy smile.gif
z wawy wstêpnie mam sk³ad
ja, mordi, martin (na 90%) micha³, ³ukasz, kilku ch³opaków z routiersów (pewnie 2-3)
+ exy (mia³em siê dzi¶ zobaczyæ z Gackiem, ale nie uda³o siê wiêc nie wiem w jakiej ilo¶ci przyjad±)

czyli kilkana¶cie osób z wawy mo¿e przyjechaæ.
piter z wkpl
z WKPL-i bêdê na pewno ja + ewentualnie jeszcze jeden zbrojny
Emil z Gi¿ycka
Kilka wiadomo¶ci:
Przyjazd od godziny 16 w pi±tek. Kierowaæ sie na Twierdze Boyen Bram± Gi¿yck±, zakwaterowanie w koszarowcach. Przypominam o kalimatach i spiworach.
Jesli chodzi o szame to jednak we w³asnym zakresie, nie ma czasu, ¿eby robiæ przelewy itd. Z³o¿ymy sie na miejscu i pojedziemy po miêso, chleb i napoje na sobotniego grilla. Drzewo za³atwie.
Plan treningu mam nadzieje opublikuje P³azik.
Mój nr telefonu: 669631188 (nie pisac tylko dzwoniæ, klawiatura mi pad³a)

Grupy, ktore potwierdzi³y swoja obecno¶æ:
Litwini z Trok 9
Bractwo Rycerskie Ziemi E³ckiej 2
Warszafffka 10-13
Olsztyn 2-5
ChPvR 5-7
Bracia Chêdo¿nicy Bosi 5
Malbork 1
WKPL 2

Mamy jeszcze jakie¶ 30 miejsc wolnych, tak¿e zapraszam!

pozdr
Hub
na wszelki wypadek piszê tutaj.

ekipa z Wawy + Ollo Olczak:

wyje¿d¿amy busem o godz. 7.30 spod torwaru przy czerniakowskiej. tam na parkingu siê spakujemy, jest miejsce i to dobry punkt ¿eby wyjechaæ z Wawy. B±d¼cie wcze¶niej z 15 minut ¿eby wyjechaæ w miarê sprawnie. Bus bêdzie z przyczep± gdzie zrzucimy nasze blachy.
bierzemy ze sob± ¶piwory lub jakie¶ koce, bo Emil za³atwi³ nam wyrka w schronisku w Twierdzy.

co do cywilnych ciuchów historycznych - nie ma obowi±zku ich zabierania, szkoda miejsca w busie. jedziemy na trening a nie na imprezê historyczn±. natomiast zbroje oczywi¶cie bierzemy spe³niaj±ce wszystkie wymogi - sprzêt w którym walczymy ostatecznie na imprezach historycznych powinien byæ identyczny z tym w którym trenujemy - by go ca³y czas ulepszaæ, dopasowywaæ i wychwytywaæ jego niedoskona³o¶ci.

pozdro.

Emil - pogoda ma byæ ³adna, wiêc mam nadziejê ¿e bêdziemy sprawnie jechaæ do was. mam nadziejê ¿e uda siê dotrzeæ przed dwunast±, je¶li nie to zaczniecie bez nas, my wpadniemy, ubierzemy siê i do³±czymy to treningu.
Marcin Waszkielis
Dzieki wszystkim za przybycie, mysle ¿e walka na litewskich zasadach siê podoba³a. Wielki szacun dla Litwinów za to co pokazali - doskona³e zgranie, serce do walki i to jak sprawnie potrafi± siê spakowac do wyjazdu:).
tak na marginesie to ich filmik, który nie wszyscy mieli okazjê obejrzeæ.
http://www.youtube.com/watch?v=cUJk6UWSmrM

Oczywi¶cie impreza by³aby do d... gdyby nie to, ¿e Emil uratowa³ j± sprowadzaj±c panienki bigsmile2.gif . Jednak na przysz³y raz zamiast kole¿anek mo¿e sprowad¼ ich matki:).
piter z wkpl
WKPL dziêkuje za go¶cinê i ¶wietn± imprezê, co z³ego to nie my smile.gif

ps. czekamy na filmiki

pozdrawiam Piter
Mighty Gacek
W³acha.

Manewry udane,poziom wysoki jest tylko jedno ale - troszke ma³o ludzi i troche za ch³odno tzn. wiêksza ilo¶c ludków pozwoli³a by przeæwiczyæ kilka fajnych manewrów a co do pogody to trzeba zrobiæ powtórkê np. w sierpniu tak w +35'C co by siê konkretnie spociæ.ogarniaæ siê ludzie.NIE CO DZIEÑ JEST OKAZJA POTRENOWAÆ Z TAK OGARNIÊT¡ GRUPA JAK LITWA!!

Czekamy na filmiki

pozdrawiam
Gacek
Martin
Dziêkujê wszystkim za cudown± zabawê bez tych wszystkich zbêdnych ci¶nieñ, które tak czêsto objawiaj± siê na Grunwaldzie. Litewskie zasady, czyli bez rzucania, bez kopania w nogi i bez ¶ci±gania he³mów, bardzo mi siê podobaj±, ca³kiem chêtnie bym je u nas ogl±da³.
Emil z Gi¿ycka
Siemano!

Dziêki wszystkim za przybycie, dobr± walke oraz pomoc w organizacji (z braku wiekszej ilosci organizatorow) i za to, ¿e zosta³ niespotykany porz±dek.
Trening oceniam pozytywnie, my¶le ¿e walki w tunelu czy zdobywanie zamku to niezapomniane i niespotykane wcze¶niej formy buhurtu. Szkoda, ¿e zabrak³o troche czasu na wiêcej manewrów i pracy w grupach. To ci±gle zostaje w tyle. Druga sprawa to za ma³o drzewcówek.

Cytuje Karolisa, który napisa³ mi maila po manewrach:

"Thank you once again for inviting to your maneuvers! It was a good training before summer.
Best regards,
Karolis Jankauskas"

Filmy porozsy³am na p³ytkach. Koszt 1 miód na Grunwaldzie ;)
Jeszcze raz dzieki!

pozdr

Emil

PS: Dziewczynom sie bardzo podoba³o. Wcze¶niej sie nie spotka³y z tak specyficzn± "kultur±".
Emil z Gi¿ycka
We ¶rodê wysy³am filmy!
Jesli kto¶ ma jeszcze chêæ je otrzymaæ niech poda mi swój adres.

V
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.