Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Taniec] Petit riens
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Muzyka dawna, tañce i pie¶ni
D±brówka
Chcia³am prosiæ o pomoc i mo¿e nie bêdê zak³adaæ nowego tematu - mêczê siê strasznie, szukaj±c oryginalnego opisu pettit vriense. Gdyby znalaz³o siê dos³owne t³umaczenie na angielski lub niemiecki by³abym wniebowziêta, ale zwyk³± transkrypcj± te¿ nie pogardzê. Biegam za tym po necie, znalaz³am ju¿ WSZYSTKO ³±cznie z aborygeñskimi tañcami rytualnymi i choreografi± do marsza z pogrzebu królowej Amidali, a tego nie ma angsad.gif Ktokolwiek widzia³, ktokolwiek wie?
Lecheor
CYTAT
pettit vriense

hehehe.gif

petit (v)riens(e)

ew. petite rinense

Jak szukasz po murzyñsku, to i Aborygenów znajdziesz...
D±brówka
Mam wypisaæ listê wszystkich wersji tytu³u pod którymi szuka³am? Z mnogo¶ci równouprawnionych wersji wnosi³am, ¿e tak naprawdê nikt nie wie, jak to siê powinno odczytaæ, skoro jednak posiadasz tak± wiedzê...

BTW faksymile nut te¿ by siê przyda³o.
Lecheor
hehehe.gif hehehe.gif hehehe.gif
A ja pod pierwszym wynikiem w Google widzê edycjê oryginalnego tekstu Giovanniego Ambrosio wraz z angielskim przek³adem.

Oryginalny zapis nutowy równie¿.

Mo¿e wobec tego wypisz tê listê.
princessita
Na pewno znajdziesz to czego szukasz w ksiazce ''biblii" ksiazce Barbary Sparti "De Pratica Seu Arte Tripudii: "On the Practice or Art of Dancing". Sa i nuty i oryginalny jezyk.....

Petite Rinense
Petit Rose
Petit Vriens

Tyle wersji ile krajow, ile dworow bylo a nawet kopistow ktorzy mogli na swoj wlasny sposob porzekrecac nazwy tancow w czasie tworzenia manuskryptow.......
Ania ¯uk
Jeste¶cie okropni anger.gif Nawet na dwa dni nie mo¿na Was zostawiæ samych, bo NA PEWNO pop³yniecie... offtopic.gif Glorio, chcia³bym Ci pomóc, ale niestety, po¿yczy³am moj± ksi±¿kê nieuczciwej osobie, która nie odda³a mi jej, tylko przekaza³a osobie trzeciej i gdzie¶ owa ksi±¿ka zaginê³a. Skan by³by najlepszy. Ale na stronie osoby nale¿±cej do nieszczêsnego wy¿ej wspomnianego SCA (temat na osobny temat icon_wink.gif ) jest i zapis nutowy i rozpiska kroków. Niestety w opracowaniu. Znaczy choreografia w opracowaniu. Przepraszam, ale jestem po odmó¿d¿aj±cym kursie szczerba.gif
Co widaæ po tym, ¿e zapomnia³am wkleiæ link pac.gif
Del`s Dance Book
Lecheor
To nie Gloria, to ta druga! crazy.gif
Ania ¯uk
Bosz.... to ¶wiadczy tylko o tym, ¿e szkolenia z norm odmó¿d¿aj± naprawdê. Bardzo Ciê D±brówko przepraszam aaa.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.