Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: poszukuje "Banderia Apud Grunwald"
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Literatura
Lysy_Gnom
Witam . Poszukuje ksi±¿ek "Banderia Apud Grunwald" tom I i II autorstwa Kleina Andrzeja , wydane przez wydawnictwo ALEXANDER , £ód¼ 2000 . Je¿eli kto¶ wie gdzie mo¿na kupiæ te ksi±¿ki lub ma namiary na to wydawnictwo , to prosze o informacje . Pozdrawiam
Bartek z Chojnika
Trochê Ci kolego rozwiejê nadzieje. Obie ksi±¿ki praktycznie nie do dostania w ksiêgarniach i to nawet w takich miejscach jak kiosk przy mauzoleum na Grunwaldzie (a tam by³o swego czasu najpro¶ciej), punkty w Malborku etc... Ilekroæ pytam o Banderie, s³yszê, ¿e nak³ad sie ju¿ dawno wyczerpa³ i nie ma szans. Sugerujê po prostu polowanie w antykwariatach lub allegro. W wersji poskanowanej raczej nie do dostania, bo ksi±zki klejone i to tak sobie.
P.A.Nowakowski
Faktycznie te pozycje s± nie do dostania. Sprostujê, ¿e autorami s± K. Czernielewski i N. Sekunda (I) oraz P. Nowakowski (II) za¶ A.Klein wspaniale je zilustrowa³. Wydawnictwo z tego co wiem zdech³o a mnie skoñczy³y siê nawet egzemplarze autorskie Ze zdobyciem wiêc bêd± duu¿e k³opoty.
Din Elein
Niestety te¿ poszukuje i musze przyznac racje nie do dostania... A ma mo¿e kto¶ "Jana D³ugosza Banderia Prutenorum" Warszawa 1958 Pañstwowe wydawnictwo naukowe? Posiadam jeden± ale ma b³±d w druku i brakuje jednego zeszytu angsad.gif By³ bym wdziêczny za skany od strony 320 do koñca.
Cedric
Ha a my mamy taka Banderie Apud Grunwald na skladzie, zobacze jak jest z kserowaniem lub skanem i dam znac.
Pozdrawiam
Bartek z Chojnika
Cedrik, nie szczuj hehe.

Na sk³adzie do zeskanowania to "my" tez mamy pare sztuk, ale tu chodzi o kni¿ke na pó³kie...

szczerba.gif bigsmile2.gif crazy.gif
Cedric
No mnie sie wydawalo ze chodzi o dostepnosc wogole a jak nie ma wydan nowych to trzeba skaowac trudno.
Bartek z Chojnika
Pewnie i masz racjê, ale kto¶ musi po¶wieciæ swój egzemplarz, bo ta ksi±¿eczka, przynajmniej z wygl±du, strasznie delikatna... A jak roz³o¿ysz p³asko i doci¶niesz...

UPS
P.A.Nowakowski
Jedynkê widzia³em w sobotê w Toruniu w ksiêgarni przy Rynku, dwójki jak nie by³o tak nie ma
Bartek z Chojnika
A jedynka jak rozumiem to strona polska, bo ju¿ nie pamiêtam...
P.A.Nowakowski
Jedynka to strona polska - dok³adnie
Bartek z Chojnika
No to czosnek o kulistych kszta³tach jasiu.

A czy nak³ady ró¿ni³y siê miêdzy sob±?? Bo Banderiê Polsk±, to i do dzi¶ widujê w róznych dziwnych miejscach, ale po krzy¿ackiej ¶lad wszelki zagin±³.

Tak przy okazji, to je¶li kto¶ z Frehowiczów posiada jedn± w nadmiarze, to bardzo chêtnie kupiê, bo brakuje mi jej na pó³ce...
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.