Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: treningi WROC£AW
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Zwierzêta > Treningi konne
matrix
witam wiecie mo¿e kto i gdzie we wroc³awiu lub okoicach zajmuje siê historyczn± wersj± jazdy konnej??? bardzo chcia³a bym chodziæ na powa¿ne treningi. interesuje mnie wszystko walka zrêczno¶ciówki d¿ygitówka i tresura koni sama mam 2 konie jestem instruktorem i od 10 lat je¿dzd¿e. MO¯E kto¶ z was ma jakie¶ informacje na ten temat?????????
Shaer
Przy tak du¿ych umiejêtno¶ciach(10 lat jazdy i papiery instruktora) oraz posiadaniu w³asnego konia chyba mog³aby¶ sama poeksperymentowaæ bazuj±c na wiedzy, któr± mo¿na znale¶æ w internecie(sporo jest o konnym ³ucznictwie). Wydaje mi siê, ¿e chyba nikt nie zajmuje siê tym w okolicy - wiêc chyba jeste¶ skazana na w³asne poszukiwania i szkolenie.
matrix
no w³a¶nie chodzi mi o to ¿eby mnie kto¶ osobi¶cie pokierowa³ ze szkoleniem moim i moich koni do walki kaskaderki itp. jedzi³am kiedy¶ sportowo(skoki) i wiem ile znaczy mieæ dobrego trenera, internet i nawet najlepsze ksi±¿ki tego nie zast±pi±angsad.gif je¿eli w okolicach wroc³awia nikt sie tym nie zajmuje to piszcie czy znacie kogo¶ na dolnym ¶l±sku ???? bardzo mi na tym zale¿y ( kiedy¶ pare lat temu widzia³am na pikniku hippicznym we wroc³awiu jak±¶ dru¿yne która robi³a ca³kiem zajebiste pokazy konne. ale niestety nie interesowa³am sie wtedy odtwórstwem historycznym i nie zwróci³am uwagi kto to by³ i sk±d. prawdopodobnie kotlina k³odzka lub jakie¶ inne górki. mo¿e kto¶ zna t± dru¿yne????)
Shaer
Oczywi¶cie, ¿e dobry trener to zawsze najlepsze wyj¶cie. We¼ jednak pod uwagê, ¿e ludzie odtwarzaj±cy np. konne rycerstwo byli samoukami. Sami jako¶ nauczyli siê strzelaæ konno albo je¼dziæ z kopi± - bazuj±c na umiejêtno¶ciach je¼dzieckich. W koñcu do dzi¶ nie przetrwa³y "szko³y" takich umiejêtno¶ci, wiêc na którym¶ etapie musieli byæ samoucy.

Teraz mi siê przypomnia³o, ¿e ludzie z Wolnej Kompanii Sarmackiej je¼dzili kiedy¶ w "Hucule" na Oporowie. Mo¿e tam bêd± co¶ wiedzieæ.
Ania ¯uk
CYTAT(Shaer @ 18:40 05.01.2009) *
Teraz mi siê przypomnia³o, ¿e ludzie z Wolnej Kompanii Sarmackiej je¼dzili kiedy¶ w "Hucule" na Oporowie. Mo¿e tam bêd± co¶ wiedzieæ.

Z tego co wiem WKSy dalej je¿d¿±- nawet na wyprawie Tykociñskiej zdaje siê Kruku bra³ konika.
Madeleine
Nauka jazdy konnej w stylu kozackim, d¿ygitówka oraz uk³adanie koni "trudnych": Ciernie niedaleko ¦wiebodzic (60 km od Wroc³awia). 15 lat szuka³am takiej stajni-atmosfera kameralna, umiejêtno¶ci je¼dzieckie chocia¿by synów w³a¶ciciela- na kolana, Panowie!
http://namlikoworanczo.republika.pl/
Bartek z Chojnika
Wracaj±c do konkretów czyli odpowiedzi na pytanie a nie pisaniu bzdetów...

Cz³owiekiem o ogromnej wiedzy i praktykiem od lat walcz±cym konno na kopie jest Jêdrek Ciosañski z Wojcieszowa. Na fresze chyba siê nie pojawia, ale mogê spytaæ o przekazanie kontaktu. Odezwij siê na priv.

pozdrawiam
Viator
A tu mamy cenzurê i to ja jestem w tym dziale cenzorem. Dalsz± czê¶æ dyskusji wywali³em - nie by³o co przenosiæ - i bardzo proszê dyskutowaæ tutaj kwestie treningów konnych we Wroc³awiu a nie równouprawnienia w RR.
Bart³omieju, nie obra¿aj siê ale to Ty pierwszy napisa³e¶ offtopa. A Sarenka jak zwykle z³o¶liwie odpowiedzia³a. I tak dalej...
Przypominam, nikt nam nie ka¿e siê lubiæ. Ale klasê pokazujemy nie celnym a prze¶miewczym docinkiem tylko dystansem, do tematu a tak¿e do siebie samego.
Pozdrawiam,
Mod. Andrzej / Viator
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.