Witajcie,
Kiedy¶, gdzie¶ pisa³em o mo¿liwo¶ci zorganizowania imprezy pod Toruniem, w Zimnym Zdroju (jakie¶ 25km), w miejscu w miarê odciêtym od cywilizacji.
Imprezê raczej nastawion± na ¿ycie obozowe ni¿ na walkê (czyli impreza dla tzw. planktonu), z elementami fabularnymi itp.
Piszê o tym tutaj ze wzglêdu na to ¿e nie wiem nawet ile osób by³oby chêtnych na tak± imprezê w tym terminie. Chêtnych do uczestnictwa proszê o wpis w tym temacie. Szczególnie tych którzy gotowi byliby pomóc przy organizacji, gdy¿ bêdzie to mój pierwszy raz, a jak wiadomo skorzystaæ z cudzej rady zawsze warto ;).
Impreza by³aby lu¼no datowana na XIV - XV wiek, ale raczej z dosyæ sporymi wymaganiami co do stroju i wyposa¿enia.
Na miejscu gdzie mia³aby zostaæ zorganizowana impreza nie ma nic - ¿adnej bazy etc, wiêc warunki by³yby typowo polowe. Jedynym ciekawym i przydatnym obiektem który znajduje siê nieopodal jest ¼ród³o wody (ca³kiem smacznej i jak mniemam zdrowej i czystej, chocia¿ to bêdê jeszcze bada³) i kawa³ek prywatnego (mojego, hehe) lasu, zatem chrust opa³owy itp bêdzie sk±d zdobyæ.
Byæ mo¿e bêdzie opcja wypo¿yczenia konia/koni na imprezê, ale jako ¿e nie dogadywa³em tego jeszcze dok³adnie to nie wiem, szczególnie ¿e zale¿y to od tego czy kto¶ bêdzie w ogóle chêtny (i przy okazji zaznajomiony z obs³ug± tego zwierzêcia, gdy¿ tego ju¿ na siebie nie móg³bym wzi±æ). W planach jest tak¿e przedsoborowa msza w lokalnym ko¶ciele, ale to te¿ tylko pomys³, póki co, bo nie rozmawia³em jeszcze z proboszczem.
Pozdrawiam i z góry dziêkuje za zainteresowanie